Breukelen, 26 september 2012 – Dropfabrikant Concorp heeft voor haar productievestigingen in Jirnsum en Waddinxveen gekozen voor ReadSoft scansoftware in combinatie met de managed print services (MPS) van Nobel Document Group, gebaseerd op de Xerox Partner Print Services (XPPS). Naast deze software en diensten verving Nobel 35 oude printers door 14 nieuwe Xerox multifunctionele printers (mfp’s). Met dit volledige pakket stapte Concorp af van handmatig scannen en zag het bedrijf de totale kosten voor printen en scannen met 20 procent dalen.

Familiebedrijf Concorp is de derde speler op de Nederlandse drop- en snoepmarkt. Door internationale expansie en algehele groei van het bedrijf nam het aantal facturen voor de productievestigingen toe van 2000 naar 5000 per jaar. Handmatig scannen bleek niet meer toereikend. Nobel Document Group adviseerde Concorp een optimalisatie van deze documentstroom door de inzet van mfp’s, geavanceerde scansoftware voor het snel en efficiënt scannen en beheren van de facturen, en door proactief beheer van het printerpark door middel van MPS. Waar Concorp voorheen 80 facturen per dag verwerkte, is het bedrijf door de inzet van ReadSoft in staat om zo’n 40 facturen inclusief appendices per uur te verwerken. Hierdoor is op alle vier de Nederlandse vestigingen van het bedrijf, inclusief het hoofdkantoor in Oisterwijk, aanzienlijk op de (arbeids)kosten bespaard.

Alfred Boers, senior administrator bij Concorp: “Onze groei en inefficiënte documentverwerking dwongen ons ertoe op zoek te gaan naar een partij om ons te ondersteunen. Nobel Document Group bleek voor ons precies de juiste partner. Niet alleen hebben ze ons scanproces geoptimaliseerd, ze hebben ook ons printerpark gemoderniseerd met kwalitatief uitstekende Xerox-machines en ons het beheer ervan volledig uit handen genomen. We besparen daardoor niet alleen aanzienlijk in de kosten, maar digitalisering en reducering van het tonerafval hebben ook een veel minder negatief effect op het milieu. Wat ons betreft is dat een win-win situatie.”

-xxx-
Over Nobel
Nobel helpt organisaties bij het realiseren van hun bedrijfsdoelstellingen door nadruk te leggen op een goede harmonie tussen de business en ICT. Nobel richt haar activiteiten op het verbeteren van bedrijfsprocessen, ondersteunende applicaties, documenten en infrastructuur door het leveren van advies, implementatie en beheerdiensten of uitbesteding van ICT-functies. Samen met onze business partners ondersteunen wij de business van onze relaties met slagvaardige, betrouwbare en stabiele informatievoorziening, op iedere plek en op ieder moment. Voor meer informatie: www.nobel.nl
Over Xerox Nederland
Xerox Nederland is de Nederlandse verkooporganisatie van Xerox. Xerox is een wereldwijd marktleider voor business process en document management met een omzet van bijna $ 23 miljard. De technologie, expertise en diensten vereenvoudigen het werk op kantoor – van kleine bedrijven tot grote internationals. Hierdoor kunnen bedrijven zich meer richten op wat echt belangrijk is: hun real business. Met het hoofdkantoor in Norwalk Connecticut, biedt Xerox uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten, inclusief data processing, oplossingen voor de gezondheidszorg, HR benefits management, financiële ondersteuning, transportoplossingen en customer relationship management services voor commerciële en overheidsorganisaties wereldwijd. Het bedrijf biedt ook uitgebreide documenttechnologie en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Dit aanbod is met name gericht op kantoren van elke grootte en de markt voor productieprinten en grafische omgevingen. Xerox Corporation is met 140.000 mensen actief in meer dan 160 landen.
 
Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.nl.
 
Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.
 
Xerox® en XEROX en Design®, Xerox Nuvera®, DocuColor®, Mobile Express Driver zijn handelsmerken van, of in licentie gegeven aan, Xerox in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
 
Voor het ontvangen van RSS feeds, bezoek http://nieuws.xerox.nl/pr/xnl/rss.aspx. Voor open discussies, perspectieven vanuit de sector en events bezoek www.facebook.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxmkb
 
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:
Xerox (Nederland) B.V.
Voor algemene vragen: +31 (0)346 255255 informatie@xerox.com en voor perszaken:
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Ellis Akkermans +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl