Breukelen – Xerox heeft vandaag de overname van Irish Business Systems (IBS) aangekondigd. Met deze overname van 21 miljoen euro, vergroot Xerox haar bereik in Ierland. IBS is een managed print service provider en de grootste onafhankelijke leverancier van digital imaging en printing oplossingen en apparatuur in Ierland. IBS is opgericht in 1972 en heeft acht kantoren, waarvan het hoofdkantoor in Cork gevestigd is. IBS zal in de toekomst de volledige diensten en producten van Xerox gaan verkopen, zoals de Phasers, WorkCentres en de ColorQube printers en multifunctionele systemen die printen, kopiren, faxen en scannen.

Met deze overname zal Xerox het aantal verkooppunten van haar oplossingen vergroten en toegang verkrijgen tot meer dan 11.000 klanten over heel Ierland en Noord-Ierland, waaronder Dublin, Belfast, Cork, Galway en Limerick. De afgelopen twee jaar heeft Xerox haar distributie binnen het MKB en de levering van managed print services uitgebreid door overnames en verbeterde relaties met resellers en concessionarissen in heel Europa.

“Met deze overname vergroot Xerox haar aanwezigheid in heel Ierland”, aldus Douraid Zaghouani, senior vice president van European Channels Group Xerox. “De uitbreiding van ons resellerkanaal blijft een belangrijk aspect van onze business strategie in Europa. Dit is dan ook onze tweede overname in Europa in twee jaar. De uitgebreide distributie en klantensupport van IBS bieden toegevoegde waarde aan onze technologie en oplossingen. Samen kunnen we onze waardepropositie voor het MKB versterken en onze managed print services uitbreiden.”

“De overname van IBS door Xerox is geweldig nieuws voor zowel onze klanten als onze werknemers”, aldus Jerry Carey, Group Managing Director bij Irish Business Systems. “We kunnen nu alle voordelen van de Xerox producten en managed print service aanbieden aan onze klanten.”

IBS zal opereren als een volledige dochteronderneming van Xerox. Oprichter Jerry Carey zal het bedrijf blijven leiden en zal direct rapporteren aan Douraid Zaghouani en parallel werken met andere distributiekanalen in de regio. IBS zal haar naam en het hoofdkantoor in Cork behouden. De werknemers zullen blijven opereren als onderdeel van IBS.

De overname is de achtste van Xerox in twee jaar en is een all-cash transactie. Xerox heeft meer dan 700 mensen in dienst in Ierland en Noord-Ierland, in Dublin, Belfast en Dundalk, die zijn betrokken bij de productie, technische ondersteuning, financin en treasury en sales- en marketingactiviteiten.

- XXX -

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com

Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Marianne van Barneveld +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl