Breukelen - Xerox brengt een nieuw grootformaat systeem op de markt. De Xerox 6604 Wide Format biedt architecten, engineeringbureaus, industrie bouw-, en grafimediabedrijven een betaalbare optie om hun technische grootformaat zwart-wit documenten te printen. Dit nieuwe systeem heeft een afdruksnelheid van vier A1-afdrukken per minuut en is afgeleid van de onlangs gentroduceerde Xerox 6605. De Xerox 6604 is het twaalfde grootformaat product dat Xerox heeft gelanceerd in de afgelopen twee jaar.

De compacte Xerox 6604 integreert kopiren, scannen en printen met scherpe beeldkwaliteit, scannen in kleur en een eenvoudig te gebruiken interface. Het systeem biedt een kopieer-, scan- en printtechnologie van 600 x 600 dpi dat leidt tot helderheid en nauwkeurige beeldkwaliteit voor het produceren van bouwplannen, elektrische bedradingsdiagrammen en geografische kaarten. Met de ingebouwde kleurenscanner kunnen papieren documenten worden gescand naar elektronische bestanden en kunnen bestaande afbeeldingen van alle standaard maten tot 15 meter lengte worden gekopieerd.

De Xerox 6604 Wide Format heeft een optie voor een tweede rol papier, waarmee de capaciteit kan worden vergroot. Met een kleurenaanraakscherm van 381 mm en een intutieve gebruikersinterface is het systeem eenvoudig in gebruik, zelfs voor gebruikers die niet vertrouwd zijn met productieprinters.

Ad Verweij, Xerox Business Manager : "Bijzonder aan deze nieuwe grootformaat printer is de eenvoudige grafische gebruikersinterface, de hoge kwaliteit van de output en de modulaire aanpak, waardoor het voor gebruikers eenvoudig is om functies en capaciteit toe te voegen. De 6604 biedt gebruikers een goedkope en snelle manier om zwart-wit CAD-tekeningen te produceren."

De printer is uitgerust met de FreeFlow Accxes Controller, waardoor gebruikers tegelijkertijd kunnen printen, kopiren en scannen naar een bestand. Andere standaardfunctionaliteiten zijn Scan Preview, waarmee direct de kwaliteit van de scan kan worden beoordeeld en wachtrijbeheer. Hiermee worden de opdrachten in thumbnails getoond op de gebruikersinterface, krijgen lopende opdrachten desgewenst een nieuwe prioriteit en kunnen complete opdrachten opnieuw worden geprint. De nieuwe grootformaat printer biedt met Q-Copy Software tevens de mogelijkheid om beelden te scannen en automatisch te verzenden naar een kleurennetwerkprinter, ongeacht het merk. De optionele online vouwmachine automatiseert het vouwproces tijdens het printen en kopiren.

Beschikbaarheid
De Xerox 6604 Wide Format is per direct verkrijgbaar.

- XXX -

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

--------------------------------

Bijschrift bij afbeelding: Xerox 6604 Wide Format

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.

Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com

Marcommit (voor Xerox)
Ellis Akkermans of Marianne van Barneveld +31 (0)35 5822730,
xerox@marcommit.nl