Breukelen – Familiebedrijf Sieca Repro heeft na uitgebreid testen besloten te investeren in een Xerox Colour 1000 Press en deze digitale kleurenpers is nu genstalleerd; de eerste in Nederland. Bijzonder aan deze digitale printer is buiten de snelheid (100 ppm) vooral de extra optie voor transparante toner. Hiermee kunnen foto’s, images en tekst worden voorzien van een transparante laag om bepaalde informatie of illustraties een extra accent te geven. Maar het kan ook gebruikt worden om digitale watermerken toe te voegen voor een artistiek (esthetisch) effect. Voor fototoepassingen kunnen hele pagina’s van transparante toner worden voorzien.

Voor Patrick Rupp, algemeen directeur van Sieca Repro zijn kwaliteit en snelheid een voorwaarde: “Ik investeer in kwaliteit omdat wij onze klanten ook het beste willen bieden. We fungeren als trechter. Onze klanten kunnen hun opdrachten op welke manier dan ook indienen en wij zorgen ervoor dat er offsetkwaliteit uitrolt. Wij draaien geen extreem hoge volumes, maar wat wij maken is wel perfect. Kleurenkennis is bij ons in huis dan ook ruimschoots aanwezig.”

Sieca Repro heeft naast deze Colour 1000 Press ook genvesteerd in een DocuColor 700, die met EA toner werkt. Emulsion aggregation toner maakt het vanwege de zeer kleine, ronde tonerkorrel mogelijk om op 2400 x 2400dpi te printen. Vorig jaar schafte Sieca Repro ook een iGen4 aan. Voor zwart-wit printwerk draaien er twee Nuvera’s (een 288 en een 120) en voor de opmaak wordt FreeFlow Make Ready gebruikt. Rupp: “Omdat korte doorlooptijd bij ons heel belangrijk is, zijn wij tevreden met het serviceapparaat van Xerox. Wij hebben ook andere leveranciers in huis waar we ook tevreden over zijn, maar de service van Xerox is doorslaggevend. Er is een goede wisselwerking tussen de accountmanager en de engineers.”

Rupp heeft niet zozeer naar de machine zelf gekeken, maar heeft allerlei kritische testen gedaan van documenten waar ‘expres allemaal haken en ogen’ aan zaten. Zonder tussenkomst van een operator kwam het printwerk er prima uit. “We willen juist nu in deze economisch lastige tijd kansen creren met de juiste technologie in huis.”

- XXX -

Over Sieca Repro
Sieca Repro is een familiebedrijf en is in 1941 opgericht. De naam Sieca Repro bestaat sinds 1980. Ze zijn de grootste en oudste drukkerij in Delft. Sieca Repro verzorgt familiedrukwerk, studiemateriaal en proefschriften voor de universiteit in Delft, boeken, bouwtekeningen, brochures en verslagen voor bouwondernemingen Meer informatie op www.sieca.nl

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling en beheer, en document outsourcing. Via ACS, a Xerox Company, dat in februari 2010 door Xerox is overgenomen , is Xerox ook in staat uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten te bieden.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com of www.asc-inc.com. Xerox Corporation is met 130.000 mensen actief in meer dan 160 landen.

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com

Marcommit (voor Xerox)
Ellis Akkermans of Marianne van Barneveld +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl