Breukelen – Het nauwkeurig printen van architectonische en bouwkundige tekeningen en schema’s is vaak een tijdrovende klus die kostenverhogend werkt. Bureaus die hier dagelijks tegenaan lopen, hebben nu de mogelijkheid de nieuwste grootformaatoplossing van Xerox in te zetten om het proces te versnellen. De Xerox Wide Format 6622 levert haarscherpe, gedetailleerde afdrukken op hoge snelheid en met precisie. Xerox demonstreert de Wide Format 6622 tijdens IPEX in Birmingham.

Niet alleen grafimediabedrijven hebben behoefte aan grootformaatoplossingen. “Ook repro’s bij bouwbedrijven en architecten- en ingenieursbureaus zijn gebaat bij een grootformaat zwart-wit digitale printer, kopieermachine en scanner in n”, aldus Ad Verweij, Wide Format Manager bij Xerox Nederland. “Technische tekeningen moeten nu eenmaal eenvoudig beschikbaar zijn en snel kunnen worden gereproduceerd. Denk bijvoorbeeld aan de taken van bureaus in dienst van de overheid, die de Xerox 6622 kunnen inzetten bij het printen van onderzoeksdocumenten en bouwplannen die huiseigenaren en aannemers snel toegang geven tot essentile informatie.”

Specificaties
De Xerox Wide Format 6622 print 22 A1-vellen per minuut, levert scherpe 600 x 1800dpi afdrukken en kan in 600 x 600dpi scannen. Met een gentegreerde kleurenscanner kunnen kopien of enigszins verslechterde originele documenten toch duidelijk worden verwerkt. De achtergrond wordt namelijk automatisch onderdrukt, waardoor foutjes en vlekken minder opvallen en beschadigde documenten toch goed te lezen zijn. De scans kunnen voor het printen bekeken worden op een kleurengebruikersinterface met touch screen, wat bijdraagt aan de kwaliteit van de afdruk en wat verspilling van papier door onnodige fouten vermindert.

De printer is uitgerust met de FreeFlow Accxes Controller van Xerox. Deze maakt het mogelijk om tegelijkertijd te kopiren en scan-to-file bestanden te maken. De technologie van de controller kan eenvoudig worden gentegreerd met bestaande workflows. FreeFlow Accxes biedt kleuren-kallibratie met andere netwerkprinters, uitgebreid beheer van wachtrijen waarmee printopdrachten gemakkelijk worden herhaald, en de mogelijkheid om documenten naadloos naar een mailbox op de printserver, een netwerk FTP-locatie of een remote netwerkprinter te scannen.

Daarnaast is de Xerox Wide Format 6622 uitgerust met:
  • de Q-Series Software Suite, bestaande uit: Q-Copy dat de mogelijkheid biedt om gescande afbeeldingen te bekijken en te verplaatsen van de gentegreerde scanner naar netwerkprinters met schaal- en telopties; Q-Indexer met archiveringsmodule, waarmee van papier gescande documenten eenvoudig worden beheerd; en Q-Control printmanagement met single-point controle over meerdere wachtrijen voor meerdere apparaten.
  • Een compacte online folder die het vouwproces automatiseert terwijl de printer bezig is met scannen en kopiren.
Beschikbaarheid
De Xerox Wide Format 6622 oplossing vult het grootformaat portfolio van Xerox verder aan. Het portfolio is speciaal ingericht voor technische printoplossingen en omvat ondermeer de Xerox Wide Format 6604/6605 multifunctionele printers. De Xerox 6622 is beschikbaar in mei.

- XXX -

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling en beheer, en document outsourcing. Via ACS, a Xerox Company, dat in februari 2010 door Xerox is overgenomen , is Xerox ook in staat uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten te bieden.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com of www.asc-inc.com. Xerox Corporation is met 130.000 mensen actief in meer dan 160 landen.

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com

Marcommit (voor Xerox)
Ellis Akkermans of Marianne van Barneveld +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl