Breukelen - De Belgische Jo Van Onsem (45) is sinds begin januari benoemd tot algemeen directeur van Xerox Belgi en Luxemburg. Hij was al sinds 1 juli 2007 algemeen directeur van Xerox Nederland.

Hoewel Van Onsem nu zowel de Nederlandse als de Belux-entiteit leidt, komt er volgens Xerox geen fusie van beide tot n Benelux-divisie. Beide regio's blijven zelfstandig en worden in de toekomst ook afzonderlijk op hun resultaten beoordeeld.

Jo Van Onsem startte zijn loopbaan bij Xerox in 1987 als verkoper in Belgi. Vanaf 1990 vervulde hij diverse managementfuncties bij de Xerox vestigingen in Belgi en Duitsland. Gedurende de periode 2003-2005 was Van Onsem in Duitsland General Manager Production Systems Group en vervolgens General Manager Xerox Global Services en lid van het algemeen management, tot 1 juli 2007.

Van Onsem rapporteert aan Erich Kirisits, General Manager Central Region, Xerox Europe. Tot de genoemde regio behoren Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Nederland en per 1 januari dus ook Belgi-Luxemburg.

Van Onsem behaalde een academische graad aan het Hoger Instituut voor Lichamelijke Opvoeding en Kinisitherapie aan de Vrije Universiteit Brussel en de graad van Executive Master in Business Administration aan de Antwerpse Hoge School in samenwerking met Kellog Northwestern University. Aanvullende opleidingen werden gevolgd aan de INSEAD Business School, de Cranfield Management School en het Centre for Creative Leadership. Van Onsem is in de hem beschikbare vrije tijd supporter van de sportteams van zijn kinderen en is zelf ook regelmatig op de racefiets, in loopschoenen of op de tennisbaan te vinden.

- XXX -

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com

Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Marianne van Barneveld +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl