Breukelen – Xerox laat voor het eerst de deelname aan de beurs volledig over aan n van haar belangrijkste grafische partners, Grafinex. Onder het credo 'doe meer met minder' wil Grafinex laten zien hoe bedrijven maximaal gebruik kunnen maken van hun machines, waardoor - ook op korte termijn - kostenbesparingen zijn te realiseren of extra winst met nieuwe diensten te behalen is.

DocuColor 8002
Op de stand zijn de Xerox 700 digitale kleurenpers, de DocuColor 252 met EFI Fiery Controller en de DocuColor 8002 met inline GBC afwerksysteem te vinden. Deze laatste is onlangs gelanceerd en wordt voor het eerst op een beurs in Nederland gepresenteerd. Met de introductie van deze nieuwe kleurenprinter biedt Xerox grafimediabedrijven en huisdrukkerijen een nieuwe mogelijkheid om in te spelen op de nog steeds stijgende vraag naar kleine(re) oplagen en gepersonaliseerd kleurendrukwerk. Met een snelheid van tachtig A4 pagina's per minuut levert de DocuColor 8002 een efficinte en consistente hoge kwaliteit digitaal drukwerk, onder andere dankzij de ingebouwde fotospectraalmeter in combinatie met het unieke Automatic Color Quality Control (ACQS) systeem. Deze kleurenpers wordt getoond met uitgebreide in-line afwerkmogelijkheden, zoals het GBC eBinder 200 inbindsysteem dat kant-en-klaar Wire-o gebonden boekjes levert. De Xerox printers worden bovendien gekoppeld aan diverse softwareoplossingen die de efficiency verder verhogen.

FreeFlow Process Manager, Output Manager en Web Services 7.0
Buiten de digitale productieprinters speelt ook software een belangrijke rol om 'meer (resultaat) met minder' te kunnen bereiken. Door de trend dat drukwerkopdrachten in steeds kleinere oplages moeten worden geproduceerd, wordt het voor de grafische bedrijven steeds moeilijker om winstgevend te zijn. De doorlooptijd van offerte tot gereed drukwerkproduct wordt ook steeds (tijd)kritischer. Daarom laat Grafinex met de nieuwste versie van de Xerox FreeFlow Process Manager 8.0 op de beurs zien hoe bedrijven hun doorlooptijden kunnen verminderen en hun productiviteit verhogen door arbeidsintensieve en steeds terugkerende taken in de drukwerkvoorbereiding te automatiseren. Ook FreeFlow Output Manager draagt bij aan een grotere productiecapaciteit. Deze oplossing biedt n besturingspunt voor het beheer van gemengde opdrachten en meerdere productiesystemen. Het programma prioriteert, plant en splitst geheel geautomatiseerd afdrukopdrachten binnen het gehele bedrijf. Output Manager biedt de mogelijkheid om via n universele interface opdrachten te ontvangen vanaf elke plaats in het netwerk en opdrachten te verzenden naar ieder afdruksysteem.

Web Services 7.0 web-to-print is een oplossing die grafimediabedrijven in staat stelt drukwerkorders via internet te ontvangen, de productie ervan optimaal te beheren en continu verbonden te blijven met hun klanten. Versie 7.0 biedt mogelijkheden tot personaliseren en geeft opdrachtgevers van drukwerk 24 uur per dag toegang tot offertes, pdf-drukproeven en statusrapporten van gepland drukwerk of variabele printopdrachten. In versie 7.0 is ook veel aandacht besteed aan extra gebruiksgemak aan de kant van de opdrachtgever van het drukwerk.

XMPie
Naast FreeFlow Process Manager wordt ook de softwareoplossing XMPie gedemonstreerd. Deze variabele informatie software is een plug-in van de door grafische ontwerpers veelgebruikte Adobe Creative Suite en maakt gepersonaliseerde cross-media marketingprogramma's mogelijk. De software combineert communicatiemethoden, zoals digitaal gedrukte direct mail, internet (via persoonlijke webpagina's), e-mail, SMS en andere methoden met elkaar. Doelstelling daarbij is om klanten te bereiken met op maat gemaakte marketingmaterialen die relevant zijn voor de individuele ontvanger en die daardoor hogere responscijfers opleveren. XMPie maakt complexe multi-wave cross-mediale marketing campagnes met een zeer korte doorlooptijd mogelijk.

Grafinex is te vinden op standnummer 309.