Breukelen - Xerox is voor de tweede keer opgenomen in de FTSE4Good Index. Deze ranglijst meet de prestaties van bedrijven die voldoen aan wereldwijde standaarden voor maatschappelijk en duurzaam ondernemen. Xerox voldoet aan de FTSE4Good-criteria voor maatschappelijke verantwoordelijkheid, mensenrechten, aanpak van klimaatsverandering, sociale en ethische betrokkenheid en de strijd tegen corruptie.

"Terwijl we continu worden uitgedaagd om meer en beter te presteren, is het ook belangrijk om te kijken naar welke middelen we inzetten om resultaat te bereiken. Een dag als Earth Day op 22 april, maakt dat we hier nog eens extra bij stilstaan", aldus Ursula Burns, CEO van Xerox Corporation. "Xerox heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen al lange tijd hoog in het vaandel. Wij vinden het namelijk vanzelfsprekend om rekening te houden met de omgeving waarin we opereren."

Het maken van 'groenere' afdrukken is niet langer een optioneel extraatje voor succesvolle bedrijven. Vermindering van het energieverbruik en afval bespaart geld en levert voordelen voor het milieu. Printerleveranciers als Xerox zijn actief bezig met de ontwikkeling van producten die de kosten beperken door middel van een lager energieverbruik en dubbelzijdig afdrukken. Ook zorgen zij ervoor dat nieuwe producten voldoen aan alle benodigde wetgeving om te helpen de afdrukken voor elk bedrijf groen te maken.

"Xerox is van mening dat 'groen' niet slechts een modewoord is, maar een tastbare, kosteneffectieve oplossing voor klanten", legt Patty de Jong, woordvoerder van Xerox Nederland uit. "Een ware test van onze toewijding aan duurzaamheid is de manier waarop wij bedrijven helpen groener printen mogelijk te maken. Als bedrijven hun eigen CO2 uitstoot kunnen verminderen en daardoor meer kunnen participeren in tenders en meer opdrachten krijgen op basis van de duurzaamheid van hun bedrijf, wint iedereen."

Ga voor meer informatie naar http://www.xerox.com/citizenship.

- XXX -

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

--------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.

Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com

Marcommit (voor Xerox)
Ellis Akkermans of Marianne van Barneveld +31 (0)35 5822730,
xerox@marcommit.nl