Breukelen - Meerpaal Grafimedia in Tiel heeft de distributie van de afvalkalender in Tiel en omstreken een stuk efficinter gemaakt. In opdracht van Afvalverwijdering Rivierenland (AVRI) heeft Meerpaal Grafimedia samen met Xerox een volledig perceelsgebonden afvalkalender ontwikkeld, waarop per huishouden de routes voor het ophalen van gft, papier en restafval voor dat specifieke adres staan aangegeven. De complexiteit en de handmatige handelingen in het proces zijn tegelijkertijd enorm teruggebracht. AVRI zelf bespaart nu per jaar duizenden euro's aan portokosten en 640 kilo papier. Omgerekend zijn dit 132.000 vellen papier van A4-formaat.

AVRI geeft jaarlijks 80.000 afvalkalenders uit met informatie over tenminste 400 unieke routes. Om de perceelsgebonden afvalkalenders met alle variabele data te ontwikkelen, maakt Meerpaal Grafimedia gebruik van de XMPie software van Xerox. Dit wordt gecombineerd met U-plan software die het complexe bestand met gegevens van de AVRI vertaalt naar een stapsgewijze invulling voor de kalender. De kalenders worden vervolgens aan n zijde standaard in offset gedrukt, waarna de variabele data er met de Xerox iGen3 aan de andere kant op worden geprint.

Alfred van Kesteren van Meerpaal Grafimedia: "De efficiencyslag die we met dit project hebben weten te realiseren is geweldig. Waar we vorig jaar nog alle kalenders handmatig op fouten moesten controleren, is de verwerking van de informatie voor de afvalkalender van 2010 zodanig geautomatiseerd, dat we nu slechts n man voor het gehele proces hoeven in te zetten. Bovendien is de verwerkingssnelheid erg hoog en zijn de foutmarges verwaarloosbaar laag. Xerox ondersteunde ons bij de inrichting van dit nieuwe proces, waardoor de software en hardware nu ook klaarstaan voor toekomstige nieuwe

- XXX -

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

--------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.

Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com

Marcommit (voor Xerox)
Ellis Akkermans of Marianne van Barneveld +31 (0)35 5822730,
xerox@marcommit.nl