Xerox laat Novity™ zelfstandig verder gaan. Deze spin-out is een start-up opgericht door het Xerox Palo Alto Research Center (PARC), die industriële voorspellende onderhoudstechnologie heeft ontwikkeld en vercommercialiseerd.  

PARC's doel is altijd geweest om disruptieve technologieën te ontwikkelen en op de markt te zetten, en Novity is hier een uitstekend voorbeeld van”, aldus Naresh Shanker, chief technology officer bij Xerox en President bij PARC. "We zijn trots op het succes van Novity en kijken ernaar uit om hun reis te volgen terwijl het verder groeit dan PARC en fabrikanten dichter bij het uiteindelijke doel brengt van nul ongeplande downtime."   

 

‘Wij richten ons op bestaande en toekomstige industriële klanten en helpen ze om hun activiteiten fundamenteel te transformeren en ervoor te zorgen dat dit consistent en voorspelbaar gebeurt", aldus Markus Larsson, oprichter en CEO van Novity. "Met de combinatie van ons team en PARC's IP ingebed in de Novity TruPrognostics-engine™, zijn we goed op weg om onze missie waar te maken om fabrikanten schoner, sneller en beter te laten werken." 

 

PARC introduceerde de Novity-oplossing eerder dit jaar. Met een Industrial Internet of Things (IIoT) -technologie gebruikt Novity apparatuursensoren en eigen algoritmen zodat fabrikanten de toekomstige status van hun productiemiddelen zien zonder grote hoeveelheden historische gegevens. De Novity TruPrognostics-engine vertrouwt op een combinatie van machinelearning en op natuurkunde gebaseerde modellen, waarbij storingen worden voorspeld met minimaal 90 procent nauwkeurigheid en doorlooptijden van maanden, niet weken of dagen.  

Met de spin-out behoudt Xerox een minderheidsbelang in Novity.  

 

Over Novity 

Novity, Inc., opgericht in 2022, is een spin-out van het legendarische Xerox Palo Alto Research Center (Xerox PARC), gebaseerd op zijn decennialange baanbrekende innovatie op het gebied van AI, sensoren en het Internet of Things (IOT). De Novity TruPrognostics-engine™ biedt industriële fabrikanten gemoedsrust en uitzonderlijke nauwkeurigheid bij het voorspellen van de gezondheid van hun fabrieksactiva en -apparatuur. Meer informatie op www.novity.us