Xerox kondigt vandaag een high-speed kleurenpers aan, die kwalitatief hoogwaardig printen in vier kleuren combineert met de mogelijkheid om twee additionele kleuren in één drukgang te verwerken. De Xerox Iridesse™ Production Press is de enige digitale pers die naast CMYK tegelijkertijd met transparante, gouden of zilveren toner kan afdrukken. In combinatie met krachtige nieuwe opties voor kleurbeheer en procesautomatisering krijgen grafimedia ondernemingen direct een concurrentievoordeel in de groeiende digitale printmarkt.

De naam Iridesse is gekozen omdat met deze pers ‘iriserend’ (in schitterende regenboogkleuren) geprint kan worden.

“De Iridesse doet dingen die geen enkele andere digitale productiepers kan doen, maar het belangrijkste is wat hij voor onze klanten kan betekenen,” aldus Ragni Mehta, vice president en general manager Cut Sheet Business bij Xerox. “We hebben de pers ontwikkeld om deze speciale effecten in één drukgang op een kosteneffectieve wijze te kunnen realiseren. Dit alles met een eenvoudige workflow, zodat onze klanten snel nieuwe markten kunnen aanboren en hun bedrijf laten groeien.”

Voor de speciale effecten die met de Iridesse geprint kunnen worden waren voorheen diverse persen en processen nodig. Volgens Keypoint Intelligence-Info Trends kunnen speciale effecten zoals het toevoegen van metallics resulteren in een snelle return on investment, omdat de winstmarges van grafische dienstverleners op deze speciale effecten 50 tot 400 procent1hoger zijn dan regulier vierkleurenwerk.

“Door Iridesse’s mogelijkheid om de optionele toegevoegde clear en metallic toners in één printgang te laten plaatshebben, gecombineerd met kwaliteitscontroletechnologie tijdens de drukgang, onderscheidt Xerox zich en kunnen zij grafimediabedrijven een competitief voordeel bieden,” aldus Ron Gilboa, group director Production Technology, Keypoint Intelligence-InfoTrends.

Naast perfecte CMYK afdrukken kunnen klanten met twee ingebouwde, gespecialiseerde tonerstations nieuwe en meer winstgevende toepassingen creëren voor spotkleuren, speciale metallic en clear effecten. Gouden en zilveren toners kunnen op zichzelf gebruikt worden of naar keuze gelaagd onder of boven CMYK om unieke iriserende paletten te creëren. Een laag van transparante toner kan toegevoegd worden om net dat beetje extra dimensie of textuur te creëren.

Geen ontwerper? Geen probleem!

De ingebouwde Xerox FreeFlow® Core maakt het voor grafimediabedrijven en huisdrukkerijen mogelijk om automatisch en selectief tekst en beelden aan te passen voor het printen in goud en zilver zonder de brondocumenten aan te passen. Dit maakt het mogelijk aan bestaande toepassingen eenvoudige hoogwaardige effecten toe te voegen.

Bij het printen op een snelheid tot 120 pagina’s per minuut kan de pers substraten gebruiken van 52 -400 g/m². Meer kenmerken van de pers zijn:

  • De High Definition Emulsion Aggregate (HD EA) Toner verwerkt resultaten in ultra kleine tonerpartikels om op een consistentere manier matte, zachte tinten en kleine details te printen.
  • De Xerox EX-P 6 Print Server van Fiery® maakt het voor klanten mogelijk om op maat gemaakte workflows voor metallic toepassingen te creëren met geavanceerde RIP-mogelijkheden en kleurbeheertools.
  • Met de twee Dual Advanced High Capacity Feeders, handmatige invoer en invoegeenheid kunnen klanten tot acht verschillende substraten printen in één opdracht of productiegang met een totaal van 12.500 vel.
  • Verschillende nabewerkingsopties zijn beschikbaar, waaronder de nieuwe Xerox Crease en Two-sided Trimmer met een ril-optie voor een stevige vouw. Met de Xerox Production Ready Booklet Maker Finisher en Xerox SquareFold Trimmer Modules kan je brochures aan drie kanten snijden voor randloze productie.

Voor het Britse grafimedia bedrijf IPW1 zijn pregen, speciale effecten en folies belangrijk om aan klantenwensen te voldoen om indrukwekkende applicaties te kunnen creëren. Deze high-end kenmerken hebben van oudsher hoge prijzen en lange productietijden doordat verschillende printgangen of meerdere machines nodig zijn om het gewenste effect te bereiken. Nu kan IPW1 haar klanten een breder palet aan metallic kleuren en speciale effecten aanbieden met de high-speed Xerox Iridesse™ Production Press.

“Met de Iridesse kunnen we op hoge snelheid opvallende advertenties, kaarten en posters creëren snel en op een simpele wijze.. Dit onderscheidt ons enorm en het is waar onze klanten naar zoeken,” aldus Glen Robins, sales director van IPW1. “Ik zit al 35 jaar in de printindustrie en ik heb nog nooit een digitale machine zoals deze gezien.”

Beschikbaarheid

De Iridesse Production Press is te bestellen vanaf 9 mei 2018. Neem contact op met Xerox of uw lokale Xerox partner.

1 Keypoint Intelligence-InfoTrends, “Beyond CMYK: The Use of Special Effects in Digital Printing,” 2016