Xerox is vandaag vermeld in het Corporate Responsibility Magazine bij de 100 Best Corporate Citizens en dat voor het 10e opeenvolgende jaar. De lijst erkent de opvallende milieu-, sociale en governance prestaties van openbare bedrijven in de Verenigde Staten.

"Het genoemd worden als een van de Top MVO-bedrijven erkent de initiatieven van 35.000 Xerox-medewerkers over de hele wereld die voortbouwen op onze corporate erfenis van duurzaamheid met hun innovatief denken en vindingrijkheid", zegt Wendi Latko, vice president milieu, gezondheid, veiligheid & duurzaamheid van Xerox

De rankings zijn gebaseerd op 260 punten die zijn ontleend aan openbaar beschikbare informatie in zeven categorieën: milieu, klimaatverandering, relaties van de werknemer, rechten van de mens, bestuur, financiën en filantropie. De lijst rangschikt de Russell 1000-Index, die een lijst van de 1.000 grootste bedrijven in de Amerikaanse aandelenmarkt is.


"Deze lijst met 100 beste rankings toont aan dat een bedrijf zich inspant voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en daartoe ook middelen inzet," zei Jen Boynton, redacteur, Corporate Responsibility Magazine. "Openbaarmaking geeft haar stakeholders meer inzicht in de bedrijfsvoering van een onderneming."