Xerox Holdings Corporation benoemt de Nederlander Fred Beljaars tot Executive Vice President en Chief Delivery & Supply Chain Officer. In deze nieuwe, uitgebreide functie is Beljaars verantwoordelijk voor het leiden van alle leverings-, productie-, supply chain- en inkoopactiviteiten wereldwijd. Deze activiteiten zijn van strategisch belang voor Xerox en Beljaars richt zich op het verder transformeren van deze afdelingen tot meer klantgerichtheid. Hij volgt Mary McHugh op. 

 

"Gezien de aanhoudende inflatiedruk in bijna elke bedrijfstak, ontwikkelen we activiteiten om de resultaten voor de klant direct te verbeteren", aldus Steve Bandrowczak, chief executive officer van Xerox. "Freds ervaring en expertise helpen ons bij het verder verbeteren van de klanttevredenheid.” 

 

Beljaars kwam in 2018 bij Xerox in dienst als Chief Supply Chain Officer en gaf leiding aan de wereldwijde supply chain-, inkoop- en vastgoedafdelingen. In 2020 werd hij benoemd tot Chief Shared Services, Order to Cash, Procurement en Real Estate Officer en speelde hij een belangrijke rol bij de verbetering van de processen in het bedrijf. 

 

"Ik vind het fantastisch om in deze nieuwe rol te stappen. We hebben een team van getalenteerde mensen en ik ben ervan overtuigd dat we samen onze activiteiten efficiënter kunnen maken en de klanttevredenheid kunnen vergroten door onze processen verder af te stemmen op de specifieke behoeften van onze klanten", aldus Beljaars. "Ik ben ook een aantal keer bij Xerox in Venray geweest. Ik ben onder de indruk van de kennis en kunde van het team dat onze producten daarvandaan effectief over heel Europa distribueert." 

 

Beljaars is opgegroeid in Nederland en heeft bij diverse bedrijven leidinggevende rollen gehad in logistiek en delivery, zoals bij Unilever, TNT en DHL, zowel in Nederland als Australië en Amerika. Met zijn vrouw en kinderen bij zich heeft hij veel geleerd van het wonen en werken in diverse culturen.