PARC, A Xerox Company, kondigt vandaag aan dat het een contract toegekend heeft gekregen door het Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) voor de volgende ontwikkelingsfase van Ocean of Things. Ocean of Things is een project dat als doel heeft om de kennis van wetenschappers over de zee te vergroten.

Het project Ocean of Things werd oorspronkelijk in 2017 door DARPA aangekondigd. Het gebruikt kleine, goedkope drijvers langs de kust van Zuid-Californië en in de Golf van Mexico om gegevens over het milieu en de menselijke impact te verzamelen. Deze gegevens betreffen onder andere de temperatuur van het zeeoppervlak, de status van de zee, activiteiten aan het oppervlak en zelfs informatie over zeeleven in het gebied.

“Oceanen bedekken meer dan 70 procent van het aardoppervlak, maar we weten er erg weinig over” zegt Ersin Uzun, vice-president en algemeen manager van het Internet of Things-team bij Xerox. “De drijvers verzamelen gegevens die nooit eerder konden worden bijgehouden, waardoor een beter situationeel bewustzijn van de zee mogelijk wordt.”

Elke drijver werkt op zonne-energie en bevat ongeveer 20 sensors waaronder een camera, GPS, microfoon, hydrofoon en versnellingsmeter. De verschillende sensors bieden een breed scala aan gegevens, waaronder informatie over vervuiling, aquacultuur en transportroutes.

PARC heeft ruim vijftig jaar ervaring met het ontwikkelen van toonaangevende technologieën en heeft dit gebruikt om een drijver te ontwikkelen die het beste bij de eisen van DARPA voor het programma past. De drijver moest onder andere gemaakt zijn van milieuveilige materialen, in staat zijn om meer dan een jaar onder zware omstandigheden op zee te overleven voordat hij zichzelf laat zinken en geavanceerde analytische technieken gebruiken om de verzamelde gegevens te verwerken en te delen.

PARC bouwde 1.500 drijvers voor de eerste fase van het project en zal voor de volgende fase tot 10.000 compactere en meer kosteneffectieve drijvers leveren. De gegevens die tijdens deze ronde worden verzameld, zullen helpen om het uiteindelijke ontwerp nog verder te verbeteren. Als dat is gebeurd, verwacht DARPA om grote aantallen van deze drijvers in te zetten om continu informatie te verzamelen. Dit zal meer kennis van de oceanen opleveren, kennis die momenteel ontbreekt.

xxx

Over Xerox

Xerox Holdings Corporation (NYSE: XRX) maakt werken elke dag beter. We zijn een bedrijf dat zich bezig houdt met technologie voor de werkplek en met de integratie van software en hardware voor kleine en grote bedrijven. Omdat klanten informatie via zowel digitale als fysieke platforms willen beheren, biedt Xerox een naadloze, veilige en duurzame ervaring. Of het nu gaat om het uitvinden van het kopieermachine, de laserprinter of meer: Xerox bepaalt als sinds lange tijd de moderne werkplekervaring. Zie hoe die innovatie wordt voortgezet op xerox.nl.

Over PARC

Palo Alto Research Center Incorporated (PARC), A Xerox Company, houdt zich bezig met doorbraken: the Business of Breakthroughs®. Het bedrijf gebruikt open innovatie, biedt onderzoek en ontwikkeling op maat, technologie, expertise, best practices en intellectueel eigendom voor bedrijven uit de Fortune 500 en Global 1000, startups, overheidsinstanties en partners. Het bedrijf creëert nieuwe zakelijke mogelijkheden, versnelt marktintroductietijd, versterkt interne capaciteiten en verlaagt het risico voor klanten. Sinds haar oprichting is PARC een pionier in veel verschillende technologische platforms (van Ethernet en laserprinten tot GUI's en ubiquitous computing) en heeft de creatie van veel bedrijfstakken mogelijk gemaakt. PARC is in 2002 opgericht als onafhankelijke dochteronderneming van Xerox en blijft onderzoek doen om doorbraken voor bedrijven mogelijk te maken.

Mediacontact:

Bill D’Elia, Xerox, +1-919-830-8509, Bill.Delia@xerox.com

Patty de Jong, +31 (0)620541506, patty.dejong@xerox.com

Opmerking: Ga naar https://www.news.xerox.com om RSS-nieuwsfeeds te ontvangen. Bezoek de volgende links voor open commentaar en voor perspectieven en gezichtspunten over de bedrijfstak: http://twitter.com/xerox, http://www.facebook.com/XeroxCorp, https://www.instagram.com/xerox/, http://www.linkedin.com/company/xerox, http://www.youtube.com/XeroxCorp.

Xerox® is een handelsmerk van Xerox in de Verenigde Staten en/of andere landen