Breukelen Xerox heeft een wereldwijd contract gesloten met IBM voor het scannen, opslaan en verwerken van miljoenen documenten. Hiermee is Xerox wereldwijd de preferred partner om deze dienst te verlenen aan IBM Managed Business Process Services (MBPS), een onderdeel van IBM Global Technology Services.

IBM MBPS automatiseert en standaardiseert back-office functies op het gebied van finance en accounting, human resources, customer relationship management, salaris- en declaratieverwerking. IBM zet Xerox' Global Imaging en Document Management Services in om klanten digitaal toegang te geven tot informatie die tot nu toe alleen in papieren vorm beschikbaar was.

Voordelen zijn onder meer het sneller vinden en toegang hebben tot documenten, verbeterde kwaliteitscontrole en lagere kosten voor opslag, overhead en voorraadbeheer. "Dit partnerschap verbetert onze dienstverlening significant, draagt bij aan de voortdurende groei van onze klanten en verlaagt de kosten aanzienlijk, waarmee wij een goede concurrentiepositie blijven behouden", aldus Larry Huffman, vice president van Global Business Process Delivery bij IBM MBPS. "Met onze gezamenlijke expertise op het gebied van business processing zijn wij in staat de bedrijfsvoering van onze klanten efficinter in te richten en de responsetijden te verbeteren. Xerox beheert scanning en imaging centra over de gehele wereld, waaronder Nederland, Spanje, Groot Brittanni, Brazili, Noord-Amerika, Japan en Roemeni."

"Betrouwbaar document management is essentieel om de efficintie door de gehele organisatie heen te verbeteren", zegt Stephen Cronin, president van Xerox Global Services. De global imaging en document management services van Xerox gecombineerd met de business process outsourcing expertise van IBM vormen een krachtige mix die klanten niet alleen een concurrentievoordeel maar ook meetbare rendementverbeteringen biedt."

- XXX -

Over Xerox

Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com

Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Marianne van Barneveld +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl