Breukelen

Xerox is in het jaarlijkse onderzoek van Fortune Magazine uitgeroepen tot ‘meest bewonderde bedrijf’ in de computerindustrie. Xerox is met haar eerste plaats nu drie plaatsen gestegen in deze jaarlijkse ranglijst van 1.400 bedrijven ten opzichte van vorig jaar.

Het onderzoek, dat is uitgevoerd door het managementadviesbureau Hay Group, werd gehouden onder besturen, directies en analisten op basis van criteria als innovatie, investeringen en concurrerend vermogen. Xerox dankt de eerste plaats aan de kwaliteit van de corporate assets, het management en de sociale verantwoordelijkheid.

"In de reputatie van Xerox zijn onze mensen, ons merk en onze innovatie de meest kostbare waarden", aldus Anne Mulcahy, Chairman en CEO van Xerox. "We investeren en koesteren deze waarden, wetende dat iedereen binnen Xerox helpt te bepalen hoe we worden gezien in de markt. Deze bevestiging van onze reputatie is iets waar we zeer trots op zijn en weerspiegelt ons cultuurgoed; kwaliteit van service, technologie en toewijding aan onze mensen en de gemeenschap waarin zij leven en werken. De erkenning als ‘World's most Admired Company’ in onze industrie legt voor ons de lat nog hoger.”

Het definitieve rapport over corporate reputaties en de resultaten van het ‘World's most Admired Companies’ onderzoek zijn verwerkt in het Fortune nummer van 16 maart. Meer informatie is te vinden op http://money.cnn.com/magazines/fortune/mostadmired/2009/snapshots/451.html

"Elke onderneming die goed presteert en haar goede naam weet te behouden in de zwaarste recessie in 75 jaar is bewonderenswaardiger dan de beste performer in florerende tijden", zegt Geoff Colvin, senior hoofdredacteur van Fortune, in het tijdschrift. "Bewondering in tijden van schaarste is waardevoller dan ooit en in tijden van wereldwijde economische onrust is reputatie vergankelijker dan ooit."

-xxx-

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com

Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Marianne van Barneveld +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl