Breukelen – Xerox Corporation (NYSE: XRX) is vandaag begonnen met het vullen van meer dan 30 kilometer pijpen en roestvrijstalen tanks met miljarden microscopisch kleine tonerdeeltjes bij de opening van zijn eerste fabriek van Emulsion Aggregation (EA)-toner in de Verenigde Staten. De nieuwe 60 miljoen dollar kostende productiefaciliteit is de nieuwste stap van Xerox om de groei van het aantal kleurenpagina’s in de digitale printmarkt te ondersteunen en tegelijkertijd verantwoordelijkheid te nemen voor het milieu. Alleen al in het afgelopen jaar zijn er meer dan 30 miljard kleurenpagina’s afgedrukt op Xerox-apparaten.

EA-toner, ontwikkeld door Xerox en beschermd met meer dan 300 octrooien, produceert scherpere afdrukken met minder toner per pagina en wordt al toegepast in meer dan een dozijn Xerox-producten, zoals de multifunctionele WorkCentre™-apparaten van het bedrijf die printen, kopiren, scannen en faxen en de Xerox DocuColor™-serie kleurenprinters.

De vijf verdiepingen hoge fabriek in de buurt van Rochester, N.Y. beslaat ruim 9000 m2 en zal werk bieden aan meer dan 40 scheikundig ingenieurs. De fabriek vergroot de capaciteit van Xerox voor de productie van toner volgens het EA-proced met 175 procent.

EA-toner levert afdrukken van hogere kwaliteit en is bovendien aanzienlijk vriendelijker voor het milieu. In tegenstelling tot traditionele toner, die wordt gemaakt door polymere composietmaterialen mechanisch te vermalen tot microscopisch kleine deeltjes, wordt EA-toner chemisch geproduceerd, waardoor de grootte, vorm en structuur van de deeltjes nauwkeurig kunnen worden bepaald. Deze door Xerox ontwikkelde technologie zorgt voor grotere afdrukkwaliteit, lager tonerverbruik, minder verspilling van toner en een lager energieverbruik bij de productie en bij het afdrukken.

Tot nu toe werd EA-toner uitsluitend geproduceerd in de testfabriek van het bedrijf in Mississauga, Ontario. Deze is verbonden aan het Xerox Research Centre Canada, waar de toner voor het eerst is ontwikkeld. De nieuwe fabriek voor EA-toner die vandaag in Webster wordt geopend, is een van de ‘slimste’ productiefaciliteiten van het bedrijf en past binnen het streven van Xerox naar een verlaging van de totale uitstoot van broeikasgassen met 10 procent in 2012.

“Xerox is ‘s werelds grootste fabrikant van toner, dus we moeten efficint werken”, zegt Richard Schmachtenberg, vicepresident Consumables Development & Manufacturing Group. “De fabriek is ontworpen voor efficint energiegebruik en is voorzien van meer dan 4000 sensoren die informatie verzamelen over temperatuur, luchtvochtigheid, luchtcirculatie en andere variabelen.” De fabriek is ook onderverdeeld in zones die afzonderlijk kunnen worden geregeld voor een zo efficint mogelijke manier van werken. Afhankelijk van de procedure die wordt uitgevoerd, kunnen volledige zones worden afgesloten als ze niet nodig zijn, waardoor energie wordt bespaard.

Het besluit om deze state-of-the-art EA-tonerfabriek te openen, maakt deel uit van de algehele strategie van Xerox om te blijven investeren in de productie van technologien die het bedrijf helpen de concurrentie een stapje voor te blijven. Op dit moment werken er ruim 6000 werknemers op het 4450 m2 grote terrein van het bedrijf, dat bekend staat als het Joseph C. Wilson Technology Center. In dit centrum worden niet alleen superieure printers voor productieomgevingen gefabriceerd; het is ook een belangrijke locatie voor onderzoek en ontwikkeling.

“We hadden deze nieuwe fabriek overal ter wereld kunnen bouwen, maar we maken gebruik van de waardevolle knowhow op het gebied van fabricage en techniek die in Monroe County aanwezig is”, aldus Wim Appelo, vicepresident van Xerox Strategic Services. “Het is een investering in de gemeenschap en in onze mensen en een symbool voor ons doorlopende inspanningen om van onze vestiging in Webster een voorbeeldlocatie te maken.”

Over Xerox Europe

Xerox Europe, Europese tak van Xerox Corporation, brengt een uitgebreid assortiment Xerox-producten, -oplossingen en -diensten en de bijbehorende supplies en software op de markt. De producten en diensten richten zich op drie hoofdgebieden: kantoren van klein tot groot, productieomgevingen voor drukwerk en grafische vormgeving en diensten als consultancy, systeemdesign en -beheer en document outsourcing.

Xerox Europe heeft ook productie- en logistiekafdelingen in Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland en een faciliteit voor onderzoek en ontwikkeling (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Ga voor meer informatie naar www.xerox.com.

Xerox is een handelsmerk van Xerox Corporation. Alle merken en productnamen die niet van Xerox zijn, zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van de betreffende bedrijven. Prijzen, functies, specificaties, mogelijkheden, uiterlijk en verkrijgbaarheid van producten en diensten van Xerox kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

================================================================

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V
PR & Communications Manager
Patty de Jong
+31 (0)346255770
patty.dejong@xerox.com
 Trimedia Benelux (voor Xerox)
Petra de Jongh
+31 (0)23 750 32 10
pdejongh@trimediabenelux.com