Breukelen

Xerox distribueert vanaf vandaag productinformatie naar al haar channelpartners in Europa via het Open ICEcat platform. Open ICEcat is de open XML catalogus van ICEcat.biz, marktleider op het gebied van de wereldwijde distributie van productdata. Door de samenwerking hebben circa 5.000 channelpartners van Xerox, die gebruik maken van het gratis Open ICEcat platform, 24 uur per dag, zeven dagen per week de juiste productinformatie tot hun beschikking.

ICEcat speelt met deze samenwerking in op de behoeften van de markt, creert uniformiteit binnen het verkoopkanaal en verhoogt zo haar serviceniveau. Door de nieuwe toevoeging van cross-sell en up-sell relaties tussen producten zijn webwinkels en B2B-verkopers in staat de klant nog beter te adviseren tijdens het verkoopproces.

Martijn Hoogeveen, oprichter van ICEcat: “Het online verkoopkanaal wordt volwassener en het belang van cross-sell en up-sell neemt toe. Dit levert voor alle betrokkenen meer marge op. Het gaat bij een cross-sell niet alleen om een printer bij een pc of notebook, maar ook om compatibiliteitstabellen waarop te zien is welke inkt- of tonercartridge voor een printer geschikt is. Webwinkels nemen de productrelaties van ICEcat automatisch over omdat cross-sell de mogelijkheid biedt om het aantal orderregels en de marge per order significant te verhogen.”

“Door de samenwerking met ICEcat maken wij onze productinformatie voor partners nog toegankelijker, waardoor zij eenvoudig up-to-date informatie kunnen verschaffen aan de klant”, aldus Peter Held, Volume Channel Business Manager bij Xerox Nederland. “Door de toevoeging van de cross-sell en up-sell relaties kunnen wij onze channelpartners helpen bij het identificeren van nieuwe markten en bij het winnen aan omzet en marktaandeel. De samenwerking geeft een flinke impuls aan de zichtbaarheid van Xerox in het online kanaal. Inmiddels staat Xerox bij de ICEcat fabrikanten in de top 15.”

-xxx-

Over ICEcat.biz
ICEcat.biz is een onafhankelijke wereldwijde uitgever van productdata, onderdeel van iMerge BV. Op dit moment zijn meer dan 450.000 producten van 3000+ merken uitgebreid beschreven in 22 wereldtalen. De datasheets worden wereldwijd reeds gebruikt in 5000+ websites: webwinkels, ERP-systemen, prijsvergelijkers, inkoopsystemen en overige sites. Open ICEcat is een project op basis van de Open Content License Agreement (OPL) waarbij de productinformatie van 160 leidende technologiemerken gratis wordt verspreid (zie http://icecat.biz/nl/menu/partners/index.htm ).

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com .

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com

ICEcat.biz
Martijn Hoogeveen, +31 6 54256476, martijn@icecat.biz

Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Marianne van Barneveld +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl