Breukelen

Redmail, specialist in printen, afwerken, couverteren, sealen en fulfilment van Direct Mail producten, heeft de primeur om als eerste grafimediabedrijf in Nederland de 650 rotatieve printer van Xerox in gebruik te nemen. De Xerox 650 is de snelste monochrome rotatieve printer uit de Xerox familie en maakt gebruik van een unieke tonertechnologie, waarbij de toner zich door middel van Flash Fusing aan het afdrukmateriaal hecht. Deze innovatieve techniek onttrekt bij het aanbrengen van de toner geen vocht aan het afdrukmateriaal. Ook vindt er geen direct contact plaats met het afdrukmateriaal. Het grote voordeel hiervan is dat de kwaliteit van het afdrukmateriaal ongemoeid wordt gelaten, waardoor het mogelijk is om meerdere soorten substraten te verwerken die na het bedrukken direct voor nabewerking aangeboden kunnen worden.

Deze voordelen bieden grafimediabedrijven in de DM-business een aanzienlijke tijd- en kostenbesparing.

Rien Hageman, directeur van Redmail: “Als dienstverlener in de Direct Mail markt is het voor ons belangrijk dat alle handelingen voor de DM-producten, inclusief het afwerken, volledig in huis worden gedaan. Hierdoor kunnen wij grote volumes achter elkaar door printen en direct aanbieden voor afwerking. Dat levert ons een kostenbesparing op en verhoogt de efficintie. De keuze voor de 650 rotatieve printer van Xerox werd in eerste instantie bepaald door de Flash Fusing technologie, die uniek is in de wereld van rotatieve printers. Daarnaast speelde ook de snelheid (tot 616 A4 images per minuut of 91,44 meter per minuut) en de kwaliteit van het printen een grote rol. We hebben daarbij gekozen voor GMC Printnet als zeer gebruiksvriendelijke documentcompositie tool. Deze Xerox FreeFlow oplossing geeft ons de flexibiliteit de compositie op een server te doen die de output aanpast naar de gewenste losblad- of rotatieve printer. Met beide oplossingen laat Xerox zien onze business goed te begrijpen.”

Volgens onderzoek van InfoSource over de eerste helft van 2008, voert Xerox nu de markt in monochroom rotatieve printers aan in zes Europese landen: Finland, Itali, Noorwegen, Portugal, Zwitserland en Engeland. De gegevens van InfoSource bevestigen dat de 650/1300 printer van Xerox nu in Europa de best-selling monochroom rotatieve printer is in de eerste helft van 2008.

Marcel Martens, bij Xerox verantwoordelijk voor de grafische industrie in Nederland: “Met de 650 rotatieve monochroom printer bieden wij de juiste combinatie van technologie en workflow voor grafimedia bedrijven in de DM-markt. De Flash Fusing technologie van deze printer zorgt voor ongekende snelheid en efficintie in de gehele printlijn. Het gepatenteerde Xerox Print Line Management systeem maakt het managen van deze printlijn, inclusief de voor- en nabewerkingsprocessen, door middel van een zeer gebruiksvriendelijke grafische interface mogelijk. Met de Xerox 650 bieden wij grafische ondernemers naast snelheid en efficintie ook kwaliteit en betrouwbaarheid en helpen wij hen om het beste uit hun core business te halen.”

Bron: InfoSource Production Printing Report, September 2008

Opmerking: de monochrome rotatieve printer markt is gedefinieerd voor systemen die printen met een snelheid van meer dan 351 pagina’s per minuut.

-xxx-

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

---------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.

Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com

Marcommit (voor Xerox)
Marianne van Barneveld +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl