Breukelen – Xerox introduceert twee zwart-wit multifunctionele printers (MFP’s) met high-end scanning en fax mogelijkheden tegen een betaalbare prijs. De nieuwe multifunctionele printers Phaser 3300MFP en WorkCentre 4260MFP reduceren de tijd die werknemers kwijt zijn aan het behandelen van documenten en het beheren van informatie. De Phaser 3300MFP biedt printen, kopiren, kleurscanen en faxen in n compact apparaat. De machine print en kopieert tot 28 pagina’s per minuut in Postcript en PCL. Hoge capaciteit tonercartridges en een tonerbespaarinstelling, helpen drukke kantoren hun afdrukkosten te verlagen, evenals de impact op het milieu te verminderen. Het WorkCentre 4260 beschikt over geavanceerde eigenschappen die normaal alleen beschikbaar zijn op A3 MFP’s. De multifunctionele printer is gebaseerd op het 4150 platform dat al meerdere awards in de wacht sleepte. Hierdoor is het WorkCentre 4260 het snelste multifunctionele desktopsysteem dat verkrijgbaar is in de markt.

“Onze klanten willen een kantooruitrusting die hen helpt de productiviteit te verhogen”, aldus Rogrio Fangueiro, senior vice president Office Group van Xerox Europe. “Deze nieuwe producten maken de technologie voor grote ondernemingen ook beschikbaar voor het midden- en kleinbedrijf. Hiermee helpt onze technologie bedrijven in alle soorten en maten hun werk beter te managen en hun documentmanagement processen beter te stroomlijnen.”

Phaser 3300MFP met geavanceerde scan-eigenschappen

De geavanceerde scan-eigenschappen van de Phaser 3300MFP helpen werknemers om de tijd die gespendeerd wordt aan beheer van documenten en het managen van informatie te reduceren. Door de mogelijkheid scans in kleur en zwart-wit direct op een USB-stick, in een e-mail of het netwerk op te slaan, zijn documenten eenvoudig met collega’s te delen of kunnen ze voor latere doeleinden worden bewaard. De Phaser 3300MFP is ook uitgerust met Xerox’ Scan to PC Desktop software. Hiermee zijn gebruikers in staat om een document van de MFP rechtstreeks naar hun desktop te sturen om het te bekijken, aan te passen of op te slaan.

Gebruikers kunnen documenten die zijn opgeslagen op een USB-stick heel simpel printen door de stick in de USB-poort op het frontpaneel van de printer te steken. Deze multifunctionele printer pakt de dagelijkse printopdrachten op kantoor aan met een snelle 300 MHz processor, dubbelzijdig printen en flexibele mogelijkheden voor papierbeheer. Daarbovenop wordt tijd bespaard met de ID Kaart Copy-functie, waarmee beide kanten van een identiteitskaart of ander klein document op n zijde van een pagina worden gekopieerd. Deze functie is vooral geschikt voor medische en zorginstellingen bij het samenstellen van patintendossiers, of bij autoverhuurbedrijven en uitzendbureaus die vaak te maken krijgen met het kopiren van rijbewijzen en paspoorten. De prijs van de Phaser 3300MFP begint bij €529,-.

Multi-tasken met het WorkCentre 4260

Het WorkCentre 4260 is ontworpen als een betrouwbaar en productief apparaat en is verkrijgbaar vanaf €2.999,-. Met deze printer die tegelijkertijd kan printen, kopiren, scannen en faxen worden gebruikers ware ‘multi-taskers’. De Print Around-functie zorgt ervoor dat printopdrachten doorlopen zonder onderbreking, wat direct tijdwinst oplevert. De Fax Forward-functie stuurt faxen automatisch naar een e-mailadres, wat naast tijdwinst ook papierbesparing oplevert. Het grafische touchscreen op het WorkCentre 4260 is makkelijk in gebruik. Taken zijn direct vanaf het scherm op de multifunctionele printer te selecteren.

Het WorkCentre 4260 beschikt ook over meerdere standaard beveiligingsopties die gevoelige informatie uit de verkeerde handen houden. Zo heeft bijvoorbeeld de Image Overwrite-functie de optie om gegevens van de harde schijf grondig te verwijderen zodra de printopdracht is voltooid. Secure Print en Secure Fax zijn twee functies die documenten in het apparaat vasthouden totdat er een code is ingegeven. Het WorkCentre 4260 is compatibel met beheer en applicatie software zoals Equitrac Office, Captaris RightFax, X-Solutions ScanFlowStore en een keur aan SAP-oplossingen.

Update van het kantoorportfolio

Ook heeft Xerox haar WorkCentre 5200 range uitgebreid met een nieuw instapmodel, het WorkCentre 5222 model dat 22 prints per minuut haalt. Dit nieuwe WorkCentre 5222 biedt de keuze tussen glasplaat met afdekklep of dubbelzijdig automatische originelendoorvoer. Ook biedt het de volledige uitbreidingsmogelijkheden voor printen, scannen en bewerken van de huidige WorkCentre 5225 en 5230 modellen.

Om meer met kleurdocumenten te doen, zijn de zwart-wit WorkCentre 5225 en 5230 nu ook voorzien van configuraties om kleur te scannen. Tevens bieden ze het Xerox Extensible Interface Platform (EIP), waarmee onafhankelijke softwareaanbieders en -ontwikkelaars applicaties kunnen ontwikkelen voor de machine en de instellingen van het touchscreen. Deze applicaties bieden vereenvoudigde werkprocessen. De WC5225A en de WC5230A worden standaard geleverd met kopieer-, print en full-colour netwerkscan mogelijkheden. Prijzen van de WorkCentre 5200 range beginnen bij € 2.670,-.

Beschikbaarheid

De Phaser 3300MFP, het WorkCentre 4260 en het WorkCentre 5225A zijn Energy Star gekwalificeerd en per direct verkrijgbaar via de gebruikelijke verkoopkanalen.

Het WorkCentre 4260 en het WorkCentre 5225A zijn bovendien met prijs-per-pagina contracten te verkrijgen via PagePack en eClick, voor respectievelijk grote ondernemingen en het MKB. De Phaser 3300MFP is met eClick te bestellen.

- XXX -

Over Xerox

Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.

Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com

Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Marianne van Barneveld +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl