Breukelen - Xerox brengt een nieuwe A4 multifunctionele kleurenprinter (MFP) op de markt. De Phaser 6121MFP is een compacte en laaggeprijsde MFP en is in drie configuraties verkrijgbaar, waardoor deze eenvoudig kan worden aangepast aan de wensen van de gebruiker. De Phaser 6121MFP is een zeer betaalbare compacte machine die zowel geschikt is voor bedrijven die op zoek zijn naar zowel een kostenefficinte all-in-one machine, als een complete MFP met dubbelzijdige afdrukken en extra papiercapaciteit.

Deze desktop MFP is ontworpen voor het dagelijks afdrukken in zwart-wit en het incidenteel afdrukken in kleur. Deze MFP is dan ook uitermate geschikt voor kleine en remote kantoren met n tot vijf gebruikers. De Phaser 6121MFP is eenvoudig te integreren in zowel een Windows- als Mac-omgeving. Door het grote voorpaneel is de machine eenvoudig te bedienen.

Met een prijs vanaf 225 euro levert de Phaser 6121MFP uitstekende prestaties en betrouwbaarheid. De MFP produceert vijf pagina's per minuut in kleur en twintig pagina's per minuut in zwart-wit. De mogelijkheid tot automatisch dubbelzijdig printen kan het papiergebruik, de kosten en de impact op het milieu drastisch verlagen. Het nieuwe model heeft een afdrukkwaliteit van 1200x600 dpi en heeft, in vergelijking met concurrerende machines, de grootste papiercapaciteit. De afdruktijd voor de eerste pagina in kleur is 21 seconden en 11 seconden voor zwart-wit.

Eigenschappen
De Phaser 6121MFP heeft diverse extra functies zoals een toner spaarmodus en de mogelijkheid delen van beelden af te drukken die samen kunnen worden gevoegd tot n grote afbeelding, waardoor op eenvoudige wijze posters kunnen worden gemaakt. Met de ID Card Copy functie is het mogelijk beide zijden van een identiteitsbewijs of ander klein document te kopiren op n kant van een vel papier, waarmee tijd en geld worden bespaard. Met LAN-fax is het mogelijk rechtstreeks een fax te sturen vanaf de computer en vanuit kleine werkgroepen. Ook scannen naar pc, e-mail met LDAP, FTP en USB geheugensticks behoren tot de mogelijkheden. De Phaser 6121MFP heeft een 120 MHz-processor met 128MB aan intern geheugen en wordt geleverd met standaard een jaar onsite garantie.

Er worden diverse softwarepakketten meegeleverd met de MFP. Met Xerox CenterWare Web software kan de MFP op eenvoudige wijze worden geconfigureerd, gecontroleerd en ondersteund. Dit geldt niet alleen voor de Phaser 6121MFP, maar ook voor printers van andere leveranciers. Met de meegeleverde Scan to PC Desktop SE Personal Edition software is het organiseren, verspreiden en bewerken van gescande bestanden eenvoudig te realiseren. Scan Dashboard biedt extra bedieningsmogelijkheden.

De Phaser 6121MFP voldoet aan de Energy Star standaard en is onderdeel van de Xerox Green World Alliance. Dit is een wereldwijd recyclingprogramma dat ervoor zorgt dat de milieubelasting van gebruikte printerverbruiksartikelen tot een minimum wordt beperkt en alternatieven biedt voor het weggooien van lege cassettes.

Prijs en beschikbaarheid
De adviesprijs voor de Xerox Phaser 6121MFP is vanaf 225 euro en is per direct beschikbaar bij de Xerox resellers.

- XXX -

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

-------------------------------------------------

Bijschrift bij afbeelding: Xerox Phaser 6121MFP

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.

Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:
Xerox (Nederland) B.V
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com

Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Marianne van Barneveld +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl