Breukelen – Xerox heeft een kleurenlaserprinter voor netwerken gentroduceerd ter waarde van € 389. De printer biedt meer geavanceerde voorzieningen voor kleine bedrijven, die op efficinte en rendabele wijze levendige, professionele kleurendocumenten willen produceren. Hiermee maakt Xerox kleurenafdrukken betaalbaar voor kantoren van alle grootten.

De Xerox Phaser 6130 Colour Laser Printer levert hoogwaardige afdrukken, maximaal 12 pagina’s per minuut in kleur en 16 pagina’s per minuut in zwart-wit, met behulp van de milieuvriendelijke Emulsion Aggregation High Grade Toner van Xerox, die vlekkeloze tekst en uniforme kleur biedt.

“Hoogwaardige kleurenafdrukken liggen nu ook binnen handbereik van kleine en middelgrote bedrijven met beperkte budgetten,” aldus Martijn Brand, Director Office Systems, SMB & Channels. “De Phaser 6130 is een ideale instapkleurenprinter: hij is snel, betrouwbaar en biedt pagina na pagina indrukwekkende kwaliteit.”

De Phaser 6130 helpt drukbezette kantoren bij het snel verwerken van afdruktaken. De Phaser 6130 heeft een snellere 333MHz-processor en meer beschikbaar geheugen – tot 1 GB – dan concurrerende kleurenprinters en drukt spreadsheets, PowerPoint-presentaties en complexe documenten met afbeeldingen en grafieken probleemloos af. De printer bevat bovendien een papierlade voor 250 vellen en drukt af op uiteenlopende mediatypen en –grootten, zoals etiketten, briefkaarten, visitekaartjes en enveloppen.

Voor een breder kleurenspectrum biedt de Phaser 6130 een resolutie van 600x600x4 dpi en 16 kleurschakeringen per pixel; een kleurdiepte die ongevenaard is voor printers in deze klasse. Hiernaast zorgen ingebouwde Adobe PostScript3, door Pantone goedgekeurde kleur, consistente tinten en Xerox Colour Correction-tabellen voor professionele kleuren voor presentaties, marketingflyers en andere dagelijkse documenten.

De Phaser 6130 is eenvoudig in het gebruik en omvat voorzieningen die de productiviteit verhogen. Zo kunnen gebruikers direct aan de slag dankzij vooraf genstalleerde tonercartridges en tonen meters aan de voorkant die aangeven of er voldoende toner aanwezig is voor een omvangrijke afdruktaak. Bovendien helpen de softwaretools CentreWare IS en PrintingScout bij het beheer van de verbruiksartikelen en waarschuwen ze gebruikers bij afdrukproblemen met een pop-upbericht op de pc. Dankzij de voorziening Run Black blijft de printer in zwart-wit afdrukken, ook als de kleurentoner moet worden aangevuld. Een andere voorziening herkent pagina’s zonder tekst of afbeeldingen in een document en slaat deze over, zodat het afdrukproces wordt versneld en geen papier wordt verspild.

Als onderdeel van de Xerox Green World Alliance zijn de tonercartridges en de benodigdheden voor het routineonderhoud herbruikbaar en de printer voldoet aan de ENERGY STAR norm. De Phaser 6130 is tevens compatibel met Microsoft Vista. De Phaser 6130 heeft een verkoopadviesprijs van € 389 en is direct verkrijgbaar bij Xerox Resellers.

-XXX-

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.

Klantcontacten
Voor meer informatie over Xerox en de producten: bel 0346 - 255 255 of kijk op www.xerox.nl

Mediacontacten
Xerox (Nederland) B.V
PR & Communications Manager
Patty de Jong
+31 (0)346255770
patty.dejong@xerox.com
 Trimedia (voor Xerox)
Petra de Jongh
+31 (0)23 750 32 10
pdejongh@trimediabenelux.com