Breukelen

- Xerox is door Gartner, Inc, geplaatst in het leiderskwadrant in het ‘Magic Quadrant voor MFP en Printers’* rapport. Gartner heeft in dit rapport aanbieders van printtechnologien opgenomen die print- en documentoplossingen verkopen, leveren, ondersteunen en onderhouden. De Magic Quadrant is een onderzoeksmethode die is ontwikkeld door Gartner om bedrijven te evalueren op hun totaalvisie en de bevoegdheid in het uitvoeren hiervan.

Gartner definieert de leiders in de markt van printers en MFP’s (multifunctionele printers) als volgend: "De leiders zijn zeer vakbekwaam in het leveren van MFP’s , printers en de bijbehorende printoplossingen en -diensten die ondersteuning bieden voor de goede werking van deze apparaten bij klanten in verschillende sectoren. Leiders hebben uitgebreide channelmogelijkheden om hun klanten, waar dan ook ter wereld, te kunnen bedienen. Bovendien hebben leiders wereldwijd een consistent marktaandeel in zowel de markt van printers als MFP’s en zijn in staat om bijna identieke service levels te bieden ongeacht de locatie. Leiders worden veelal gekenmerkt door deskundigheid, creativiteit, het bezit van de juiste resources, competenties en visies om op de hoogste niveau’s ondersteuning te bieden aan bestaande en toekomstige klanten. De leiders hebben zich bewezen door channel onderzoek en het ontplooien van nieuwe initiatieven in de ontwikkeling van producten en oplossingen die klanten nodig hebben. "

"Naar mijn mening laten deze resultaten zien dat wij het vermogen hebben om innovatieve producten, diensten en oplossingen aan te bieden, die inspelen op de behoeftes van kleine tot grote bedrijven", aldus Rick Dastin, voorzitter van Xerox Office Group. "Xerox zal zich blijven meten aan de hoogste normen in de industrie om klanten te helpen hun werkprocessen en bedrijfsresultaten te verbeteren."

Xerox biedt de documentindustrie het breedste portfolio van producten. Het omvat kleur en zwart-wit desktop printers, multifunctionele office systemen en diensten die klanten helpen aan hun printbehoeftes te voldoen. Xerox Extensible Interface Platform (EIP) maakt het voor bedrijven mogelijk software te bouwen die gepersonaliseerde taken kan uitvoeren rechtstreeks vanaf een Xerox MFP-touchscreen.

In september heeft Gartner Xerox ook gepositioneerd in het leiderskwadrant in het ‘Magic Quadrant voor Managed Print Services Worldwide’** rapport.

-xxx -

* Gartner ‘Magic Quadrant for MFPs and Printers’ door Don Dixon, et al. 9 december 2008.

** Gartner ‘Magic Quadrants for Managed Print Services Worldwide’ door K. Weilerstein, et al. 25 september, 2008.

The Magic Quadrant is copyrighted 2008 by Gartner, Inc. and is reused with permission. The Magic Quadrant is a graphical representation of a marketplace at and for a specific time period. It depicts Gartner’s analysis of how certain vendors measure against criteria for that marketplace, as defined by Gartner. Gartner does not endorse any vendor, product or service depicted in the Magic Quadrant, and does not advise technology users to select only those vendors placed in the “Leaders” quadrant. The Magic Quadrant is intended solely as a research tool, and is not meant to be a specific guide to action. Gartner disclaims all warranties, express or implied, with respect to this research, including any warranties of merchantability or fitness for a particular purpose.

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com .

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com

Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Marianne van Barneveld +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl