Breukelen

Met de schenking van een WorkCentre 7235 multifunctionele kleurenprinter heeft Xerox de eerste stap gezet om gebruikte machines een tweede leven te gunnen en deze aan te bieden aan basisscholen. Tijdens het kinderprogramma de BZT show van afgelopen zaterdag ontving Christine, leerling van basisschool Het Baken in Veenendaal, uit handen van printerspecialist Gerard Kruijt een multifunctionele A3-kleurenprinter. Christine lijdt aan dyslexie en heeft moeite met het lezen van teksten op klein formaat, zoals tijdschriften en strips. Om toch haar lijfblad Tina te kunnen lezen had ze haar wens voor een machine die haar strips kan vergroten naar A3-formaat bij de BZT show ingediend.

Gerard Kruijt, Business Manager Xerox Office Group: “Basisscholen hebben normaliter geen budget voor A3-kleurenmachines. Door boeken en ander lesmateriaal uit te printen op A3-formaat wordt het voor kinderen met dyslexie of die slecht zien, eenvoudiger om deel te nemen aan de dagelijkse schoolactiviteiten. Het aanbieden van deze machine tijdens de BZT show is het startschot voor de Xerox-campagne om basisscholen, tegen speciale en sterk gereduceerde onderhoudstarieven, printers aan te bieden.”

Paul Bouw, directeur van basisschool Het Baken: “Dat Xerox een zinvolle wens van een leerling heeft weten te vervullen is geweldig. We zijn dan ook erg verheugd met de machine die we, naast het kopiren van de Tina op A3-formaat voor Christine, ook gaan gebruiken om lesondersteunende materialen in kleur af te drukken en te kopiren.”

Patty de Jong, PR & Communications Manager bij Xerox Nederland: “Met deze campagne voor scholen onderstreept Xerox haar maatschappelijke verantwoordelijkheid.Enerzijds wordt gebruikte machines een tweede leven gegund en anderzijds kunnen scholen als Het Baken profiteren van deze mogelijkheden.”

Basisscholen die interesse hebben in dit printerproject kunnen contact opnemen met Xerox op 0346-255255.

-xxx-

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.
Jaarlijks geeft Xerox een mvo rapport uit (het corporate citizenship report). In dit rapport staan gedetailleerde gegevens over de beginselen, het beleid en de ervaringen die hebben geleid tot de decennialange inzet van Xerox voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het gehele rapport is te vinden op www.xerox.com/citizenship

-------------------------------------------------
Bijschrift bij afbeeldingen:
1. Het officile overdrachtsmoment van de machine aan de school met van links naar rechts Christine, Gerard Kruijt (Business Manager Xerox Office Group) en Paul Bouw (Directeur basisschool Het Baken)
2. Christine en Gerard Kruijt aan het werk met de WorkCentre 7235

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com

Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Marianne van Barneveld +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl