Breukelen – Xerox lanceert vandaag tijdens de KLM Open de ColorQube 9200, de eerste multifunctionele, high-speed printer met ‘vaste inkt’ (solid ink) technologie die de kosten van kleurenafdrukken tot 62 procent reduceert vergeleken met traditionele kleurenlaserprinters – zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Met deze nieuwe multifunctionele printer wordt de reeds bewezen succesvolle vaste inkt technologie van Xerox toegepast in de sterk concurrerende markt.

“Deze machine opent een enorme nieuwe markt voor Xerox”, aldus Jo Van Onsem, algemeen directeur Xerox Nederland. “Niet alleen de kosten voor kleurenafdrukken worden gereduceerd, ook de milieuvoordelen van de ColorQube zijn onderscheidend. De nieuwe printkoptechnologie resulteert in 90 procent minder afval en beperkt de effecten van de productie en het transport op het milieu aanzienlijk.”

Van groen naar blauw
Paul-Peter Feld, director HR & Organisation geeft op het KLM Open voorafgaand aan de introductie van de ColorQube een presentatie over hoe duurzame innovatie kan leiden tot nieuw marktpotentieel. Aan de hand van de Blue Ocean Strategie neemt hij de bezoekers mee in de denkwereld van Xerox hoe ‘responsible leadership’ het DNA vormt voor constante vernieuwing. Blauw is daarbij het nieuwe platform voor duurzaamheid, dat een stap verder gaat dan groen. Met praktijkvoorbeelden – Xerox haalt 75 procent van zijn omzet uit producten en diensten die de afgelopen drie jaar zijn ontwikkeld – laat Feld zien hoe Xerox hier vorm aan geeft en hoe groen de basis vormt voor blauw.

De ColorQube productfamilie laat zien dat duurzame innovatie kan leiden tot nieuw marktpotentieel. De revolutionaire technologie leidt tot hogere productiviteit, kostenbesparingen, minder afval en minder CO2-uitstoot.

Einde van ‘one size fits all’ kosten
De ColorQube wordt aangeboden met een prijsstelling die de kosten voor het printen van kleurenpagina’s aanzienlijk vermindert. Het prijsmodel rekent af met de huidige ‘one size fits all’ berekeningen, waar de kosten van n kleurenpagina, bijvoorbeeld een print van een foto, exact gelijk is aan de kosten van n pagina waar weinig kleur wordt gebruikt, zoals een logo op briefpapier.

Met het ColorQube prijsmodel betalen bedrijven voor de hoeveelheid kleur op een pagina. Een document met bijvoorbeeld een logo of een kleine grafiek kost hetzelfde als een zwart-wit print. Voor documenten met een gemiddeld kleurgebruik, bijvoorbeeld een webpagina, wordt de helft van de kosten berekend als voor een full-color pagina van een laserprinter. Pagina’s met een veelheid aan kleur, zoals brochures zijn in vergelijking met laserprinterafdrukken bovendien scherp geprijsd. “Omdat bedrijven continu naar mogelijkheden zoeken om uiteindelijk meer te bereiken met minder, bieden we ze met de ColorQube de voordelen van kleurenprinten met een lagere kostendrempel”, legt Wim Harmsen, Business Manager Office uit. “En tel daarbij ook het gebruiksgemak en het milieuvoordeel op en je hebt een prachtproduct. Xerox helpt hiermee bedrijven hun milieu-impact te verminderen, bovenop een toename van winst en productiviteit.”

Beschikbaarheid
De vaste inkt technologie, die al meer dan tien jaar wordt gebruikt in Xerox printers, is volledig herontworpen om betere en snellere prestaties te bereiken en hogere printvolumes te behalen. De ColorQube 9200-serie zal verkrijgbaar zijn in drie varianten met verschillende kleursnelheden. En variant heeft vier printkoppen waarmee de inkt met een snelheid van meer dan 150 miljoen druppels per seconde op de pagina wordt aangebracht – dit zijn net zoveel inktdruppels per minuut als dat er mensen zijn op aarde.

De ColorQube 9200-serie is vanaf 1 september in Europa verkrijgbaar via meerdere kanalen zoals directe verkoop, resellers en concessionairs.

- XXX -

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com .Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

-------------------------------------------------

Bijgevoegd beeldmateriaal op hoge resolutie met de volgende onderschriften:
1. Het binnenwerk van de ColorQube 9200-serie
2. De solid ink sticks zijn eenvoudig te laden

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.

Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com

Marcommit (voor Xerox)
Ellis Akkermans of Marianne van Barneveld +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl