Breukelen -- Zelfs gebrekkige of slecht gemaakte digitale foto's kunnen er voortaan op papier toch goed uitzien. Met name wanneer die fotoafdrukken uit een Xerox iGen3 digitale kleurenpers komen, dankzij de door Xerox ontwikkelde innovatieve printtechnologie en nieuwe beeldverbeterende software. In Nederland wordt deze nieuwe iGen3 software gentroduceerd op de Grafische Vakbeurs Gorinchem die van 13 t/m 15 februari wordt gehouden. De software zorgt voor een uitstekende kleurweergave door onder andere de kleurstabiliteit van de afdrukken te verbeteren. Het moment waarop de pers gekalibreerd moet worden voor optimale kleurprestaties en het effectiever rasteren van foto's wordt voortaan eenvoudig aangegeven. Deze verbeteringen zijn vooral van belang voor grafimediabedrijven, digitale drukkerijen en online fotobedrijven. Hiermee kunnen ze nieuwe markten aanboren en hun productiviteit en winst op beeldintensieve documenten verhogen.

Valentin Govaerts, directeur productiesystemen en grafische industrie van Xerox Europa: "Wij gaan door met investeren in - en verbeteren van - de technologie van ons iGen3-platform. We maken het kwalitatief beter en productiever vanuit onze brede kennis van digitale afdruktechnologie, kleurwetenschap en gentegreerde workflowoplossingen. Onze klanten kunnen hiermee nieuwe aantrekkelijke markten en toepassingen ontwikkelen, met name daar waar digitale foto's en digitaal drukken elkaars wegen kruisen."

Online fotoservices
De software van Xerox die de beeldkwaliteit op de iGen3 verbetert, is ontwikkeld door de productontwikkelaars en wetenschappelijk onderzoekers van het bedrijf. Deze software maakt het mogelijk om het almaar toenemende aanbod aan fotorijke producten eenvoudig op de iGen3 digitale kleurenpers af te drukken. Daaronder vallen fotoalbums, wenskaarten, posters, kalenders en gepersonaliseerde fotoboeken met foto's van trouwerijen, vakantiefoto's, babyfoto's, enzovoorts. Zulke producten worden steeds vaker via online fotoservices door klanten besteld. Kenners van deze markt stellen dat de marktwaarde van online bestelde fotoservices in 2005 circa 600 miljoen euro bedroeg en ze verwachten een verdubbeling daarvan in 2007.

Door de beeldverbeterende software van Xerox kunnen printbedrijven maximale fotokwaliteit van beeldintensieve documenten bereiken door het optimaliseren van kleurbalans, toonweergave en huidtinten. De software maakt de Xerox iGen3 ook productiever door controle op de uitvoer van kleurenafdrukken en het tijdig inseinen van de operator wanneer bijsturing nodig is. Het zorgt voor perfecte herhaalbaarheid van de kleurenafdrukken op de iGen3-pers, elke dag, van week tot week - via meerdere machines en/of op meerdere locaties.

Pondres een van de eerste gebruikers in Nederland
"Deze nieuwe software heeft de hoeveelheid tijd die we kwijt zijn aan het instellen van de pers tot een minimum teruggebracht", zegt Maurice van Haperen van Pondres, een in Tilburg gevestigd digitaal printbedrijf. Pondres is gespecialiseerd in het printen van diverse Direct Mail en POD opdrachten met een hoog grafisch gehalte, dus veel foto's en afbeeldingen. "Door deze software konden we twee weken achter elkaar doorgaan zonder dat de iGen3 gekalibreerd moest worden en, net zo belangrijk, zonder me zorgen te hoeven maken over de consistentie van de afdrukken."

Automatic Image Enhancement software
Recent heeft Xerox nog andere innovatieve software aangekondigd om foto's te verbeteren, onder de naam 'Automatic Image Enhancement' (AIE). Deze programmatuur is ontwikkeld voor alle digitale kleurenproducten van Xerox, waaronder natuurlijk ook de iGen3 kleurenpersen. AIE software corrigeert op scherpte, belichting, contrast en kleurweergave om slechte foto's kwalitatief te verbeteren. Het optimaliseert elke foto apart via een slimme evaluatie, waardoor alleen foto's worden bewerkt die correctie nodig hebben. Deze software is ingebouwd in de nieuwe 5.1-versie van de Xerox FreeFlow DocuSP controller (RIP) - die bestanden voor digitale persen berekent en doorgeeft - en in de FreeFlow Process Manager 5.0 software.

Verkrijgbaarheid
De nieuwe iGen3 beeldverbeteringssoftware en Auto Image Enhancement software is eind vorig jaar wereldwijd beschikbaar gekomen en wordt standaard geleverd bij aanschaf van een Xerox iGen3 digitale pers in combinatie met een FreeFlow DocuSP RIP. De software komt tevens ter beschikking voor de Creo en EFI RIPs en voor bestaande klanten via een software upgrade begin 2007.

Xerox Europe

Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide reeks aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling/–beheer en document outsourcing.
Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.
Onder de noemer ‘The New Business of Printing' heeft Xerox het in de markt grootste portfolio ‘state-of-the-art' digitale printsystemen, oplossingen en diensten ontwikkeld. Daartoe behoren tevens gestroomlijnde en efficinte workflow-oplossingen, alsmede een pakket oplossingen om klanten te helpen om hun business te ontwikkelen en groeimogelijkheden op de langere termijn te realiseren. In de veranderende markt voor druk- en printwerk zijn dat de drie elementen die Xerox-klanten helpen om beter te presteren en de productiviteit te verbeteren. En daardoor meer winstmogelijkheden te creren.
Xerox Graphic Arts Premier Partners zijn leden van een door Xerox genitieerd, wereldwijd netwerk van grafimediabedrijven die tot de meest geavanceerde en ervaren digitale drukkers in hun land behoren. Door hun printopdrachten bij Premier Partners onder te brengen, zijn klanten verzekerd van de levering van hoge kwaliteit digitaal vervaardigd drukwerk, uitgevoerd door vooraanstaande ondernemingen, die zijn toegerust met de nieuwste en beste technologie.Voor meer informatie over het Xerox Premier Partner netwerk kijk op www.xerox.com/xpp.
XEROX, iGen3, DocuTech, Xerox NuveraTM, FreeFlow, DocuSP, Accxesen ProfitAcceleratorTMzijn handelsmerken van XEROX CORPORATION. DocuColorwordt in licentie gebruikt. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

Klantcontacten

Voor meer informatie over Xerox en de producten: bel 0346 – 255 255 of kijk op www.xerox.nl.

Mediacontacten

Xerox (Nederland) B.V., Patty de Jong, Communications Manager, tel.: 0346 – 255 770,
email: patty.dejong@xerox.com

VerkroostPR (voor Xerox), Herman Verkroost, tel.: 030 – 229 20 05, email: hav@verkroostpr.nl