Breukelen -- Xerox breidt haar serie Xerox iGen3 digitale kleuren productiepersen uit met een 90 pagina's per minuut model dat dezelfde beeldkwaliteit, toepassingsflexibiliteit en betrouwbaarheid biedt als de toonaangevende Xerox iGen3 110 pers.

De Xerox iGen3 90 digitale kleurenpers is gebaseerd op de technologie van het succesvolle Xerox iGen3 platform, waarmee klanten sinds de lancering in 2002 wereldwijd al meer dan 3 miljard pagina's hebben afgedrukt - waaronder drukwerkopdrachten als gepersonaliseerde full colour marketingmaterialen, direct mail drukwerk en boeken in kleine oplages.

De Xerox iGen3 90 maakt het grafimediabedrijven met kleinere (digitale) printvolumes gemakkelijker om tegen lagere investeringskosten actief te worden in het hogere segment van de markt voor digitaal drukwerk.

"Wij hebben naar onze klanten geluisterd en hen een product gegeven dat een eigen plek inneemt tussen de Xerox DocuColor productlijn en de Xerox iGen3 110", zegt Quincy Allen, president Xerox Production Systems Group. "De iGen3 90 biedt klanten een voordelige en betaalbare keuze in de vorm van een productlijn die beter is toegesneden op hun specifieke drukwerkvolumes, die concurrerende producten overtreft en hen in staat stelt om meer omzet en winst te realiseren met digitale drukwerkactiviteiten."

In vergelijking met concurrerende machines biedt de Xerox iGen3 90 pers een groter papierformaat (max. 36 x 57 cm), meer snelheid en productiviteit, een hogere betrouwbaarheid en de mogelijkheid om een zeer breed scala aan substraten te verwerken. Deze digitale pers heeft een modulaire opbouw, die het de klanten makkelijk maakt om de capaciteit en mogelijkheden uit te breiden om op die manier een optimaal rendement uit de initile investering te halen.

De iGen3 90 is geschikt voor een brede verscheidenheid van media (van 60gsm tot 350gsm) en formaten (van 178mm x 178mm tot 364mm x 571mm). Dit stelt drukwerkprofessionals in staat om producten zoals boekomslagen, briefkaarten, brochures en posters te maken. De productiviteitsvoordelen geven het actuele concurrerende aanbod in de markt het nazien: doordat de iGen3 90 is uitgerust met twee papierinlegstations kunnen gebruikers papier bijvullen terwijl de machine loopt en kunnen zij een brede verscheidenheid aan substraten gebruiken. De iGen3 90 pers ondersteunt eveneens een breed scala van in-line afwerkvoorzieningen, zoals het in-line maken van aan drie kanten schoongesneden gehecht gebrocheerde boekjes, in-line UV lakken en het in-line produceren van gelijmd gebrocheerde boeken.

De Xerox iGen3 90 pers wordt eenvoudig gentegreerd in bestaande workflows en biedt een keuze uit drie kleurenservers (RIP's), die de binnenkomende afdrukbestanden verwerken en de digitale pers aansturen: de Xerox FreeFlow DocuSP, de Creo Spire en de EFI Fiery.

De Xerox iGen3 familie maakt deel uit van een van de meest uitgebreide portfolio's van snelle digitale kleurenpersen die binnen deze bedrijfstak te vinden zijn, en wordt gebruikt voor winstgevende drukwerktoepassingen in offsetkwaliteit zoals boeken, brochures, briefkaarten, posters, kalenders, visitekaartjes en uiteraard gepersonaliseerd of gendividualiseerd drukwerk.

Toepassingsmogelijkheden Xerox iGen3

Xerox iGen3 klanten produceren een groot aantal speciale drukwerkproducten van uiteenlopende aard zoals verpakkingen en fotoalbums. Een aantal Nederlandse en Europese klanten die gebruik maakt van deze toepassingsmogelijkheden, wordt gepresenteerd op de Xerox stand op de IPEX 2006 beurs.

Zo gebruikt Drukkerij De Budelse uit Budel offset en digitale technologie om verpakkingsproducten te maken. Met de Xerox iGen3 110 is het bedrijf nu in staat om kwalitatief hoogwaardige projecten in kleine oplages te drukken op StoraEnso's Ensocoat 250 grams sulfaatkarton. Dat is een groot voordeel, omdat De Budelse slechts n type papier op voorraad hoeft te nemen voor offset n digitaal drukken. Het volledige proces - ontwerp, drukken, offline snijden met een matrijs en vouwen - zal worden gepresenteerd en de bezoekers mogen een verpakking meenemen en met snoep vullen.

MyPhotoFun, een op foto's gebaseerde applicatie van TED Gigaprint uit Almere, is een online dienst die consumenten in staat stelt om hardcover fotoalbums en kalenders te creren die vervolgens op de Xerox iGen3 worden gedrukt. Deze service wordt momenteel reeds in 10 landen aangeboden. Een andere op foto's gebaseerde toepassing is de Xerox-Alphapicture website, die gecreerd werd door i-Clue, een Duitse direct marketing ondernemer en softwareontwikkelaar. Deze site geeft Xerox iGen3 gebruikers toegang tot een n-op-n afbeeldingenservice, waar klanten unieke gepersonaliseerde foto's voor kalenders, postkaarten, wenskaarten en marketingstukken kunnen creren en afdrukken.

Bezoekers van IPEX 2006 kunnen zelf een gratis kaart ontwerpen en verzenden via een online service voor gepersonaliseerde wenskaarten - Greetz - van het Nederlandse bedrijf Venspro. Venspro ( www.Greetz.nl) genereert maandelijks tot wel 80.000 verschillende bestellingen die allemaal op een Xerox iGen3 110 pers worden afgedrukt.

Prijzen en leveringsmogelijkheden

De iGen3 90 digitale kleurenpers zal vanaf juni in Nederland leverbaar zijn. De adviesprijs voor de iGen3 90 standaardconfiguratie is ongeveer 30% lager dan die van de iGen3 110. De pers wordt verkocht via de direct sales afdeling van Xerox (Nederland) B.V. in Breukelen.

Xerox Europe
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide reeks aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling/-beheer en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox..com

Onder de noemer 'The New Business of Printing' heeft Xerox het in de markt grootste portfolio 'state-of-the-art' digitale printsystemen, oplossingen en diensten ontwikkeld. Daartoe behoren tevens gestroomlijnde en efficinte workflow-oplossingen, alsmede een pakket oplossingen om klanten te helpen om hun business te ontwikkelen en groeimogelijkheden op de langere termijn te realiseren. In de veranderende markt voor druk- en printwerk zijn dat de drie elementen die Xerox-klanten helpen om beter te presteren en de productiviteit te verbeteren. En daardoor meer winstmogelijkheden te creren.

Xerox Graphic Arts Premier Partners zijn leden van een door Xerox genitieerd, wereldwijd netwerk van grafimediabedrijven die tot de meest geavanceerde en ervaren digitale drukkers in hun land behoren. Door hun printopdrachten bij Premier Partners onder te brengen, zijn klanten verzekerd van de levering van hoge kwaliteit digitaal vervaardigd drukwerk, uitgevoerd door vooraanstaande ondernemingen, die zijn toegerust met de nieuwste en beste technologie.

Voor meer informatie over het Xerox Premier Partner netwerk kijk op www.xerox.com/xpp.

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen.

Klantcontacten
Voor meer informatie over Xerox en de producten: bel 0346 - 255 255 of kijk op www.xerox.nl.

Mediacontacten
Xerox (Nederland) B.V., Patty de Jong, Communications Manager, tel.: 0346 - 255 770,
email: patty.dejong@xerox.com

VerkroostPR (voor Xerox), Herman Verkroost, tel.: 030 - 229 20 05,
email: hav@verkroostpr.nl