Breukelen -- Bij MailStreet in Deventer wordt binnenkort een tweede Xerox iGen3 digitale kleurenpers genstalleerd. Begin 2005 werd de eerste geplaatst. Het volume aan kleurenwerk voor deze machine is dermate snel toegenomen, dat een tweede exemplaar hard nodig is.

MailStreet is naast direct mail gespecialiseerd in transactie printwerk zoals rekeningoverzichten, jaaropgaven, persoonlijke verslagen van pensioenfondsen en facturen. Die werden voorheen vaak geproduceerd door database-informatie op voorbedrukt briefpapier van de opdrachtgever te printen. Door dit soort printwerk op de Xerox iGen3 te gaan produceren is het in veel gevallen mogelijk het gebruik van voorbedrukt briefpapier achterwege te laten. De huisstijl wordt dan immers in full colour in dezelfde machinedoorgang afgedrukt. Dit scheelt veel logistieke, organisatorische, en dus kostbare, handelingen. Bovendien is op deze wijze de opmaak van de documenten helemaal aan de geadresseerde en aan eventuele acties aan te passen. De meest actuele informatie wordt zo meegezonden.

Directeur Gerard Jansen van MailStreet: "Onderzoek heeft aangetoond dat ontvangers van berichten gemiddeld slechts enkele seconden aandacht schenken aan berichten op een beeldscherm. Bij Direct Mail ligt die aandacht op 8 seconden, maar facturen krijgen 42 seconden lang aandacht. Want die bevatten informatie waarbij betaald moet worden, dus zijn mensen daar extra alert op. Als je als bedrijf wilt wijzen op nieuwe aanbiedingen of diensten is de factuur daar dus een prachtig medium voor. Maar dan moet je wel de mogelijkheid hebben de allerlaatste informatie in full colour mee te nemen op de factuur. Door de inzet van de iGen3 voor de totale afdruk is dat te realiseren. Steeds meer bedrijven maken daar dan ook gebruik van."

Zoveel zelfs dat de vorig jaar aangeschafte Xerox iGen3 volledig bezet raakte en een tweede hard nodig is. De keus voor een tweede machine van hetzelfde type geeft aan dat men tevreden is over de eerste. Gerard Jansen: "Zeker! Vorig jaar hebben we met de eerste machine in de eerste maand na plaatsing 1,25 miljoen afdrukken gemaakt zonder n moment van storing. En dat betrouwbare beeld is tot op heden zo gebleven. We zijn tevreden!"

Jansen vervolgt: "Qua volume zit de eerste iGen3 vol. En we verwachten heel veel extra werk de komende tijd. Onder andere omdat we deel uit maken van een landelijk platform dat de kwaliteit van de zorg meet. Hierin participeren zorgverzekeraars, een onderzoeksbureau, het Ministerie van Volksgezondheid en MailStreet. Voor een goed beeld van de kwaliteit van de zorg moet bij iedereen op dezelfde wijze worden gemeten. Dat vindt plaats met behulp van enquteformulieren die bij MailStreet worden geproduceerd. Na invulling door de verzekerden komen de formulieren bij ons terug en worden ze gescand. De informatie gaat vervolgens - zonder persoonsgegevens - naar het onderzoeksbureau voor analyse en rapportage. MailStreet doet dit al een aantal jaren volgens de wetenschappelijk beproefde Dillmann-methode voor het versturen van schriftelijke vragenlijsten. De respons loopt daarbij op tot tussen 60% en 95%. Ongelofelijk hoog! En al die schriftelijke uitingen voor alle verzekerden gaan we hier op de nieuwe iGen3 draaien. Dan zit nummer twee ook al een aardig eind vol..."

Naast de tweede Xerox iGen3 wordt tegelijk een Xerox DocuTech 155hlc in gebruik genomen, een steunkleurprinter die een aantal oudere machines in n keer vervangt. Ook dit maakt duidelijk dat MailStreet tevreden is met de apparatuur en services van Xerox. Xerox biedt voor elke printbehoefte van de klant de beste afdruktechnologie.

Xerox Europe
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide reeks aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling/-beheer en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox..com

Onder de noemer 'The New Business of Printing' heeft Xerox het in de markt grootste portfolio 'state-of-the-art' digitale printsystemen, oplossingen en diensten ontwikkeld. Daartoe behoren tevens gestroomlijnde en efficinte workflow-oplossingen, alsmede een pakket oplossingen om klanten te helpen om hun business te ontwikkelen en groeimogelijkheden op de langere termijn te realiseren. In de veranderende markt voor druk- en printwerk zijn dat de drie elementen die Xerox-klanten helpen om beter te presteren en de productiviteit te verbeteren. En daardoor meer winstmogelijkheden te creren.

Xerox Graphic Arts Premier Partners zijn leden van een door Xerox genitieerd, wereldwijd netwerk van grafimediabedrijven die tot de meest geavanceerde en ervaren digitale drukkers in hun land behoren. Door hun printopdrachten bij Premier Partners onder te brengen, zijn klanten verzekerd van de levering van hoge kwaliteit digitaal vervaardigd drukwerk, uitgevoerd door vooraanstaande ondernemingen, die zijn toegerust met de nieuwste en beste technologie.
Voor meer informatie over het Xerox Premier Partner netwerk kijk op www.xerox.com/xpp.

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen.

Klantcontacten
Voor meer informatie over Xerox en de producten: bel 0346 - 255 255 of kijk op www.xerox.nl.

Mediacontacten
Xerox (Nederland) B.V., Patty de Jong, Communications Manager, tel.: 0346 - 255 770,
email: patty.dejong@xerox.com

MailStreet, Gerard Jansen, directeur,
tel.: 0570 - 620 275

VerkroostPR (voor Xerox), Herman Verkroost, tel.: 030 - 229 20 05,
email: hav@verkroostpr.nl