Breukelen – Xerox zal de aankomende jaren de belangrijkste partner zijn van het Ministerie van Defensie voor alle aspecten van ‘document management’. De vier recent door het Ministerie van Defensie uitgeschreven tenders zijn alle vier door Xerox gewonnen. De totale duur van het contract is vier jaar en de totale omvang van het project is dertig miljoen euro.

Xerox zal voor het Ministerie van Defensie een breed scala aan werkzaamheden gaan verrichten. Alle ‘business units’ van Xerox (office, production en services) zullen hierbij betrokken zijn. Binnen dit project worden meer dan tienduizend kopieerapparaten en printers vervangen door Xerox multifunctionals en printers. Deze zullen beheerd worden door Xerox Office Services (XOS), een volledige document output dienstverlening voor kantooromgevingen. Het betreft units (zwart/wit en kleur) voor alle onderdelen van de krijgsmacht in Nederland.

Algemeen directeur van Xerox Nederland Jo Van Onsem: “Voor ons is dit in meer dan n opzicht een belangrijke opdracht. Niet alleen vanwege de omvang, maar ook door het vertrouwen dat is uitgesproken door een organisatie als het Ministerie van Defensie. Dit is een organisatie die een hoog niveau van dienstverlening vereist.”

De werkzaamheden voor het Ministerie van Defensie zullen merkbaar zijn in de hele organisatie van Xerox in Nederland. Het management team verwacht dan ook uitbreiding van het aantal medewerkers en daarmee is deze opdracht een impuls voor het reeds ingezette krachtige groeiscenario.Eerder besloot het European Patent Office ook gebruik te maken van Xerox dienstverlening (XOS) en Xerox producten en is voor het Ministerie van Defensie een referentie geweest.

Bij de foto: drs. A.B. Blankenstein (links), algemeen directeur DTO (Defensie Telematica Organisatie) en J. Van Onsem, algemeen directeur van Xerox (Nederland) B.V.

Over Xerox

Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V
Patty de Jong
PR & Communications Manager
+31 (0)346 255 770
patty.dejong@xerox.com

Trimedia Benelux (voor Xerox)
Petra de Jongh
+31 (0)23 750 32 10
pdejongh@trimediabenelux.com