Breukelen -- Drukkerij Zoeteweij in Yerseke heeft - als eerste Zeeuwse grafimediabedrijf - een Xerox iGen3 digitale kleurenpers aangeschaft. Het bedrijf bouwt daarmee zijn enorme veelzijdigheid verder uit in de richting van kleine oplagen full colour en variabele en gepersonaliseerde informatie.

Drukkerij Zoeteweij bestaat al sinds 1940. In die lange periode is het bedrijf uitgegroeid tot een uiterst veelzijdig bedrijf, met een eigen DTP-afdeling, offsetpersen en een nabewerkingsafdeling die alles kan maken, slechts met uitzondering van gebonden boeken. Sinds enige tijd heeft men ook de beschikking over digitale printapparatuur. Hier is kortgeleden een Xerox iGen3 digitale kleurenpers aan toegevoegd. Bij drukkerij Zoeteweij werken momenteel 16 mensen. Dit grafimediabedrijf werkt in hoofdzaak regionaal, maar kent ook klanten in de rest van het land en van over de landsgrenzen. Opdrachtgevers zijn vooral het bedrijfsleven en verder bijvoorbeeld scholengroepen en particulieren. De enorme variatie aan nabewerkingen die het bedrijf in eigen huis kan verzorgen, trekt klanten.

Grotere oplagen kleurenwerk verwerkt men bij Zoeteweij op een vier- of vijfkleuren offsetpers. Vanwege de toename van de kleinere oplagen full colour en de verschuiving van zwartwit naar kleur kreeg het bedrijf behoefte aan een snelle digitale kleurenpers, naast de reeds aanwezige Xerox DocuColor 250. Na grondig onderzoek van het marktaanbod heeft men gekozen voor een Xerox iGen3. Doordat men tevens de beschikking heeft over een Computer-to-Plate installatie kan men voortaan voor elke order eenvoudig kiezen wat de meest efficinte afdrukmethode is. De verwachting is, dat het omslagpunt van digitaal naar offset rond oplagen van 1500 stuks A4 zal liggen. Die keuze kan vanwege de iGen3 nu puur worden bepaald door de hoogte van de oplage: wat afdrukkwaliteit betreft maakt offset of digitaal vrijwel geen verschil meer.

De mogelijkheden van het verwerken van variabele informatie vormen een uitbreiding van het veelzijdige productaanbod van Zoeteweij. Een ander voordeel van de aanschaf van de iGen3 is de tijdwinst die ze bij het bedrijf kunnen boeken door snellere orderwisselingen en de hoge productiesnelheid. Daarmee verwacht de drukkerij de personeelsvermindering op te kunnen vangen die ontstaat doordat dit jaar enkele mensen met de vut gaan. Met minder mensen dezelfde hoeveelheid werk verzetten levert een efficiency-slag op die uiteraard welkom is. Op deze wijze helpt Xerox drukkerij Zoeteweij om de winstgevendheid van digitaal drukken te vergroten, en tegelijkertijd het productaanbod uit te breiden.

Voor meer informatie ga naar www.dzy.nl.

Xerox Europe

Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide reeks aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling/–beheer en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.

Onder de noemer ‘The New Business of Printing' heeft Xerox het in de markt grootste portfolio ‘state-of-the-art' digitale printsystemen, oplossingen en diensten ontwikkeld. Daartoe behoren tevens gestroomlijnde en efficinte workflow-oplossingen, alsmede een pakket oplossingen om klanten te helpen om hun business te ontwikkelen en groeimogelijkheden op de langere termijn te realiseren. In de veranderende markt voor druk- en printwerk zijn dat de drie elementen die Xerox-klanten helpen om beter te presteren en de productiviteit te verbeteren. En daardoor meer winstmogelijkheden te creren.

Xerox Graphic Arts Premier Partners zijn leden van een door Xerox genitieerd, wereldwijd netwerk van grafimediabedrijven die tot de meest geavanceerde en ervaren digitale drukkers in hun land behoren. Door hun printopdrachten bij Premier Partners onder te brengen, zijn klanten verzekerd van de levering van hoge kwaliteit digitaal vervaardigd drukwerk, uitgevoerd door vooraanstaande ondernemingen, die zijn toegerust met de nieuwste en beste technologie.Voor meer informatie over het Xerox Premier Partner netwerk kijk op www.xerox.com/xpp.

XEROX, iGen3, DocuTech, Xerox NuveraTM, FreeFlow, DocuSP, Accxesen ProfitAcceleratorTMzijn handelsmerken van XEROX CORPORATION. DocuColorwordt in licentie gebruikt. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

Klantcontacten
Voor meer informatie over Xerox en de producten: bel 0346 – 255 255 of kijk op www.xerox.nl.

Mediacontacten
Xerox (Nederland) B.V., Patty de Jong, Communications Manager, tel.: 0346 – 255 770,
email: patty.dejong@xerox.com

Drukkerij Zoeteweij Yerseke, Edward Zoeteweij, directeur, tel.: 0113 – 571 404, email: info@dzy.nl

VerkroostPR (voor Xerox), Herman Verkroost, tel.: 030 – 229 20 05, email: hav@verkroostpr.nl