Breukelen – Xerox heeft vandaag aangekondigd dat het met haar geaccrediteerde Europese partners een overeenkomst heeft afgesloten voor de verkoop van Xerox Print Services (XPS). XPS is vorig jaar gentroduceerd en geeft haar channelpartners de mogelijkheid Managed Print Services (MPS) te verkopen aan het MKB. Xerox heeft tevens haar service en ondersteuning aan geaccrediteerde partners uitgebreid. Xerox biedt haar partners ook de mogelijkheid contracten aan te bieden op basis van kosten per pagina op machines die niet van Xerox zijn. Daarnaast heeft Xerox nieuwe tools toegevoegd aan haar MPS-softwareplatform ter ondersteuning van het beheer van klantomgevingen.

Ook huidige Nederlandse partners en corporate resellers zullen het accreditatieprogramma doorlopen om gecertificeerd XPS-reseller te worden. De certificering betreft de verkoop, het ontwerp van de oplossing en het leveren van de Managed Print Services. Hiermee zijn de partners in staat hun MKB-klanten te helpen met het evalueren, optimaliseren en beheren van hun printomgevingen. Voor klanten leidt dit tot reductie van print- en kopieerkosten, het verminderen van IT-ondersteuning, het terugdringen van schadelijke milieu-effecten en het verhogen van de productiviteit op kantoor.

Louella Fernandes, Principle Consultant bij onderzoeksbureau Quocirca: “De toenemende beschikbaarheid van gebundelde print services voor het kanaal laat zien dat MPS niet langer het exclusieve domein is van grote ondernemingen. Het MKB werkt met beperkte middelen en onder toenemende druk op de productiviteit. Met diensten zoals XPS kunnen bedrijven hun printkosten effectiever beheren en de IT-ondersteuning gebruiken voor hun core business activiteiten.”

Xerox biedt haar partners de flexibiliteit om onder hun eigen merknaam diensten aan te bieden. Deze diensten zijn gebouwd op een gemeenschappelijk technologisch platform en een infrastructuur die wereldwijd wordt ondersteund. Gecertificeerde resellers kunnen bovendien aankopen doen van andere leveranciers en hun eigen overeenkomsten en contracten gebruiken. Jo Van Onsem, Algemeen Directeur Xerox Nederland licht toe: “Steeds meer klanten komen bij ons voor servicegerichte oplossingen in plaats van alleen voor hardware. Een belangrijke uitdaging voor veel resellers is dat ze niet altijd beschikken over de middelen en ervaring om diensten zoals MPS aan te bieden. De resellers, die het belang van MPS onderkennen, zijn nu in staat met XPS succesvol te worden in de MPS-markt.”

Vanaf deze maand kunnen gecertificeerde partners contracten afnemen op basis van kosten per pagina voor klanten die geen gebruik maken van Xerox machines. Xerox zal de service, ondersteuning en benodigdheden voor deze machines aanleveren. Op dit moment beheert Xerox meer dan 1,5 miljoen apparaten wereldwijd, waarvan meer dan vijftig procent niet van eigen merk is. Hiermee benadrukt Xerox haar kracht in het beheer van multivendor printomgevingen.

Xerox zal ook het MPS-softwareplatform uitbreiden met nieuwe tools, zoals lokaal machinebeheer, integratie met partnersystemen, software ontwikkelkit voor software van derden en mogelijkheden om de huisstijl van de partner goed zichtbaar te maken voor eigen klanten. Verder zal het Xerox Global Delivery Centre partners voorzien van een servicedesk, inclusief rapportagemanagement, geconsolideerde facturen voor e-click contracten en uitbreiding van haar aankoopcapaciteiten via de cloud service. Deze tools bieden partners extra handvatten om bestaande businessmogelijkheden uit te breiden. Het versterkt hun aanbod aan diensten en vermindert de investering in personeel en systemen die nodig zijn bij andere programma’s.

“We verwachten een enorme groei in de MPS-markt en deze nieuwe overeenkomsten zijn dan ook fundamenteel voor onze lange termijn groeistrategie”, aldus Darren Cassidy, Vice President Channel Managed Print Services bij Xerox. “Deze samenwerking geeft ons een sterke positie in heel Europa, waarvan alle partijen kunnen profiteren.”

- XXX -

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com

Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Marianne van Barneveld +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl