Breukelen - Xerox is voor het vijfde achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot de nummer-1 leverancier van kantoorpapier in Europa, volgens een onderzoek dat is uitgevoerd door Opticom International Research. Hun benchmarkonderzoek naar kantoorpapiermerken is uitgevoerd onder ruim 4000 zakelijke gebruikers in zeven Europese landen.

De Brand Equity Index (BEI) van Opticom geeft een volledig beeld van strategische branding. De BEI is opgebouwd uit de naamsbekendheid van afzonderlijke merken kantoorpapier, een vergelijkende benchmark van de grote merken en een evaluatie van het succes van verschillende merkstrategien aan de hand van de volgende vier factoren: spontaan bewustzijn; top-of-mind; kwaliteit en associaties; loyaliteit.

Xerox heeft een sterke reputatie opgebouwd als innovatief kwaliteitsmerk, dat een standaard zet voor de papierindustrie. Dankzij de gecombineerde expertise van het bedrijf op het gebied van printertechnologie en papierproductie kunnen klanten hun productiviteit verhogen en kwaliteit op peil houden, doordat altijd het juiste papier voor de juiste taak wordt gebruikt.

Sinds kort is het Europese papieraanbod van Xerox verder uitgebreid. Het bedrijf biedt nu de grootste variteit aan milieuvriendelijke papiersoorten die er te krijgen is.
  • Planet Optimum is het eerste product van Xerox in de markt met een FSC-certificatie (Forest Stewardship Council). Planet Optimum-papier bevat ruim 30% kringloopmateriaal en is gebleekt zonder chloor. Het kwalitatief hoogwaardige papier biedt een hoge witheid en is zeer duurzaam.
  • Xerox heeft haar Recycled-serie flink uitgebreid. Recycled Optimum biedt klanten papier dat voor 100% is gemaakt van kringloopmateriaal, met de hoogste witheid van de Xerox Recycled-portfolio. Een iets lagere witheid biedt Recycled Pure +, dat ook volledig uit kringloopmateriaal bestaat en voldoet aan de normen van zowel Blue Angel als Nordic Swan.
Xerox gaat onverminderd door met het ontwikkelen van innovatieve media, om milieuvriendelijke en creatieve toepassingen aan de markt te kunnen bieden. Door de ontwikkeling van digitaal geoptimaliseerde oplossingen kunnen klanten van Xerox altijd beschikken over de juiste media voor hun toepassing. Dit garandeert de allerbeste afdrukkwaliteit en optimale doorvoer in digitale printers.

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software.

Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

---------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie, niet voor publicatie.

Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:
Xerox (Nederland) B.V
PR & Communications Manager
Patty de Jong
+31 (0)346255770
patty.dejong@xerox.com
 Trimedia (voor Xerox)
Petra de Jongh
+31 (0)23 750 32 10
pdejongh@trimediabenelux.com