Breukelen – Xerox heeft een nieuwe kleurenprinter voor het MKB op de markt gebracht. De Phaser 6140 print met snelheden tot 20 ppm in zwart-wit en 18 ppm in kleur bij een resolutie van 600x600x4 dpi. De printer maakt gebruik van geavanceerde tonertechnologie voor afdrukken met haarscherpe details en briljante helderheid.

De Run Black-functie drukt kleurendocumenten in zwart-wit af wanneer de kleurencartridges leeg zijn. Dit garandeert de continuteit van het printproces. De printer herkent blanco pagina’s in documenten en kan deze automatisch overslaan. Het afdrukken wordt daardoor versneld en het papierverbruik kan tot vijftig procent worden gereduceerd om milieudoelstellingen en kostenreducties te realiseren.

Dankzij slim ontworpen verpakkingen voor zowel de printer als de verbruiksartikelen genereert de Phaser 6140 tachtig procent minder afval dan vergelijkbare laserprinters. De printer biedt bovendien handmatig (of optioneel automatisch) dubbelzijdig printen en een intelligente energiebesparende slaapstand. De Phaser 6140 wordt standaard geleverd met een jaar on-site garantie.

De machine is ENERGY STAR 2009 gekwalificeerd en maakt onderdeel uit van Xerox Green World Alliance. De Xerox Green World Alliance is een wereldwijd initiatief dat klanten van Xerox stimuleert om de totale impact van het printergebruik op het milieu te beperken.

Prijzen en beschikbaarheid
De adviesprijs van de Phaser 6140 begint vanaf 225 euro en is direct verkrijgbaar via de Xerox resellers.

- XXX -

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com

Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Marianne van Barneveld +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl