Breukelen - Xerox heeft vandaag de Xerox Print Services, een nieuwe versie van haar enterprise-level managed printservices voor het midden- en kleinbedrijf (MKB) aangekondigd. Xerox Print Services is een set van diensten en tools die worden geleverd via het wereldwijde netwerk van channelpartners om het MKB te helpen hun huidige printomgeving inzichtelijk te maken. Hierdoor kan het MKB haar printnetwerken verbeteren en zo optimale prestaties behalen. Xerox Print Services neemt het beheer over van de printinfrastructuur, ongeacht de fabrikant of het type apparaat. Dit resulteert in lagere kosten voor printen en kopiren, vermindert de behoefte aan IT-ondersteuning en verhoogt de productiviteit van het kantoor over meerdere printplatforms. Want juist in deze tijd zijn organisaties gebaat met een gegarandeerde kostenreductie met een meetbare ROI welke direct een verbetering in de winstpositie oplevert.

Printkosten
Volgens onderzoeksbureau IDC kopen bedrijven met meer dan honderd werknemers wereldwijd vier miljoen apparaten, printen zeshonderd miljard pagina's en besteden twintig miljard dollar per jaar aan kantoorapparatuur en diensten. Het bureau voorspelt dat in 2009 meer dan zestig procent van het MKB in Europa zal overwegen een managed print service oplossing aan te schaffen. Ondanks de economische neergang verwacht het bureau dat in 2011 de Europese managed print services markt 7,2 miljard dollar bedraagt.

“Uit IDC-onderzoek blijkt dat de gemiddelde organisatie in West-Europa circa 300 euro per werknemer, per jaar besteedt aan imaging- en printvoorzieningen”, aldus IDC's Matt Marshall, Programma Directeur Research & Consulting, European Imaging & Hardware Solutions. “In bepaalde sectoren is dit cijfer echter sterk toegenomen. In een omgeving met kenniswerkers kunnen de gemiddelde kosten oplopen tot 740 euro per werknemer.”

Xerox heeft al meer dan vijftig jaar de focus op volledige document output dienstverlening voor kantooromgevingen en lanceerden twaalf jaar geleden managed print services voor grote ondernemingen – Xerox Office Services. Xerox beheert meer dan twee miljoen machines, waarvan de helft niet van Xerox is. Door jarenlange ervaring en uit onderzoeksresultaten blijkt dat organisaties doorgaans niet weten wat en hoeveel ze op kantoor printen en dat tot vijftig procent van de kosten van document output buiten de fysieke hardware ligt.

“Kostenbesparing is de belangrijkste toegevoegde waarde van een managed print service”, aldus Jo Van Onsem, Algemeen Directeur van Xerox Nederland. “Klanten, van groot tot klein zijn in deze zware economische tijd op zoek naar manieren om meer uit minder te halen, met minimale impact op hun bedrijf en het milieu. Met Xerox Print Services zijn we nu in staat ook het midden- en kleinbedrijf hierin te helpen.”

Channelpartners
De partners van Xerox volgen een uitgebreid accreditatie- en certificeringsprogramma, die alle vier fasen van een managed print service beslaat: het analyseren, ontwerpen, implementeren en beheren. Partners zullen worden gecertificeerd voor de verkoop, ontwerp en architectuur van de oplossing en service delivery competenties.

Als onderdeel van het managed print services portfolio geeft Xerox Print Services channelpartners de flexibiliteit om te bouwen op hun eigen merk met ondersteuning van Xerox met een gemeenschappelijk technologieplatform en infrastructuur. Gecertificeerde resellers kunnen afnemen van andere leveranciers en hun eigen overeenkomsten en contracten gebruiken. Dit is essentieel voor een echte multivendor managed print services aanpak. Resellers zijn hierdoor in staat om een meer onafhankelijke, met als gevolg meer rendabele, relatie met de klant aan te gaan.

Prijs en beschikbaarheid
Xerox Print Services is een all inclusive aanpak. Klanten betalen alleen voor de software en diensten die zij gebruiken. Xerox host de technologische middelen, terwijl de geaccrediteerde partner de dienst voert en levert. De prijs is afhankelijk van de partner en de bestaande en gewenste staat van de printinfrastructuur van de klant.

In Nederland en andere landen in West-Europa is de Managed Print Services vanaf april beschikbaar via erkende XPS-resellers. De lancering in Noord-Amerika en andere landen volgt later dit jaar.

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

- XXX -

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com

Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Marianne van Barneveld +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl