Breukelen Bij Xerox is het milieu en maatschappelijk verantwoord geen hype, maar is het milieu al jarenlang een belangrijk beleidsaspect. Xerox stelt zich dan als doel het milieu zoveel mogelijk te ontlasten. Enkele jaren geleden waren zij als grote voorloper met de doelstelling de CO2 uitstoot te verminderen met 10% in 2012. Dit geldt voor Xerox wereldwijd, de kantoren, de fabrieken, de producten en de diensten.

Om u optimaal op de hoogte te brengen van het laatste nieuws betreffende dit belangrijke thema doen wij u de volgende persberichten toekomen:

PB: Doelstelling reductie CO-2 behaald en nieuwe doelstellingen bepaald
PB: Xerox krijgt certificaat voor groen papier
PB: Xerox opent nieuwe 24 miljoen dollar solid inkt fabriek
PB: Betreffende de uitkomsten van het Citizenreport

En tevens een case: Ordina stroomlijnt documentenproductie met Xerox

Natuurlijk is bovengenoemde niet het enige wat Xerox tot nu toe bereikt heeft met hun milieudoelstellingen. Hieronder nog enkele voorbeelden uit de praktijk jaren waar Xerox trots op is:
  • Xerox was de eerste in de industrie die met ideen kwam over wat er moest gebeuren om milieubewust te ondernemen.
  • Sinds 1973 is Xerox bezig om gerecycled papier te promoten en klanten te adviseren over hoe ze zo milieubewust met papier om kunnen gaan
  • In 1992 heeft Xerox deel genomen aan de oprichting van het Amerikaanse Energy Star programma. Wat in 2000 door de EU geadopteerd is.
  • In 2003 is Xerox toegetreden tot de EPA Climate Leaders program. EPA is het Amerikaans bureau voor milieubescherming en zoals u kunt terug vinden in het persbericht is de EPA zeer blij met de behaalde resultaten van Xerox
  • Xerox voorkwam met hun groene initiatieven meer dan 900 miljoen kilo afval
  • Xerox EA-toner en solid ink zijn milieuvriendelijker toner dan conventionele toner
Al met al heeft Xerox in de afgelopen veel werk verzet om te ondernemen ten goede van het milieu en hebben ze heel wat doelen bereikt. Maar Xerox is nog lang niet klaar en zal ook in 2008 blijven doorgaan en het milieu hoog op de agenda laten staan.

Wij hopen u met deze informatie een plezier te hebben gedaan, de persberichten kunt u terug vinden in de bijlage. Fotomateriaal kunt u terug vinden op onderstaande link:
http://www.prforce.nl/publicationroom.php

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.

Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:
Xerox (Nederland) B.V
PR & Communications Manager
Patty de Jong
+31 (0)346255770
patty.dejong@xerox.com
 Trimedia (voor Xerox)
Petra de Jongh
+31 (0)23 750 32 10
pdejongh@trimediabenelux.com