Breukelen – De digitale productieportefeuille van Xerox is onlangs bekroond met vier ‘Editor's Choice Awards’ van Better Buys for Business, een vooraanstaande ‘consumentengids’ met meer dan 15 jaar ervaring in onderzoek en analyse van apparatuur voor professioneel gebruik.

Xerox won onderscheidingen in drie categorien - de Xerox 4110 Enterprise Printing System werd bekroond in de categorie ‘hoog volume productieprinters’, de Xerox Nuvera 100/120/144 EA serie won in de categorie ‘zeer hoog volume on-demand afdrukken’ en de DocuColor 242/252/260 grafische kleurenprinters en de DocuColor 8000AP digitale kleurenpers werden onderscheiden in de categorie ‘kleurenproductieprinters’.

De aanduiding Editor's Choice staat voor “het meeste waar voor uw geld” in elke productcategorie. Dit oordeel is gebaseerd op de goede eigenschappen en specificaties van het product, uiteraard ook in vergelijking met concurrerende producten. De redactie van Better Buys for Business bekroont de producten waarvan zij vinden dat ze de beste prestaties leveren en de gebruiker het meeste waar voor zijn geld geven in een bepaalde product- en prijscategorie.

De productieprinter Xerox 4110, ontworpen voor de zogenaamde ‘lichte’ productiemarkt, zoals kleine tot middelgrote drukkerijen en repro’s, werd geprezen om zijn zeer betrouwbare papierdoorvoer, afwerkingsmogelijkheden en prijs. Xerox heeft onlangs de Xerox 4112/4127 Copier/Printer en het Xerox 4112/4127 Enterprise Printing System gepresenteerd, de nieuwste aanvullingen op haar ‘lichte’ productielijn die veel van dezelfde eigenschappen bevatten als de bekroonde Xerox 4110 en die op enkele punten zelfs nog verder zijn verbeterd.

De Xerox Nuvera EA serie, een volledig nieuw ontworpen hardwareplatform, werd door de redactie van Better Buys for Business omschreven als de beste op het gebied van zwart-wit productieprinters. De serie werd gekozen vanwege zijn indrukwekkende betrouwbaarheid en uptime, de bovengemiddelde afdrukkwaliteit en de grote papiercapaciteit. Het Nuvera EA platform gebruikt EA Toner, Xerox' gepatenteerde chemisch vervaardigde toner, die de totale betrouwbaarheid van de machine vergroot, energiezuiniger geproduceerd kan worden en minder afval oplevert.

Xerox blonk ook uit in de kleurencategorien. De DocuColor 242/252/260 kreeg veel lof voor de prijsstelling, de uitstekende beeldkwaliteit van 2400 x 2400 dpi, de mogelijkheid om op een zeer breed scala aan substraten te printen, het grote aantal inleg-, uitleg- en afwerkingsopties en de grote verscheidenheid aan optionele printcontrollers (RIP’s) die ongevenaard zijn in de branche. Alle drie deze producten zijn bestemd voor de lichte productiemarkt en geven de klanten een brede keuzemogelijkheid als ze op zoek zijn naar een printer met een grafische afdrukkwaliteit. De DocuColor 8000AP werd geprezen omdat deze kleurenpers in staat is een ongekend breed scala aan substraten te bedrukken, altijd kan printen met een snelheid van 80 A4 pagina’s per minuut, ongeacht het gewicht of het type papier (tot 300 g/m2 schoon en weer!) n om zijn indrukwekkende prestaties en veelzijdigheid als het gaat om taakbeheer en afwerkmogelijkheden. De DocuColor 8000AP is ontworpen om te voorzien in de uiteenlopende productiebehoeften van grafimediabedrijven en inhouse repro-afdelingen, waarbij grote hoeveelheden drukwerk met korte doorlooptijden moeten worden geproduceerd. Dat stelt die gebruikers in staat een grotere verscheidenheid aan toepassingen te produceren met een uitstekende beeldkwaliteit, dankzij een niet genterpoleerde afdrukresolutie van 2400 x 2400 dpi.

* Voor extra informatie over de digitale productieportefeuille van Xerox kunt u onderstaande links gebruiken:

Aandelenkoers

Website

Directie

Verwante artikelen

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.

Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:
Xerox (Nederland) B.V
PR & Communications Manager
Patty de Jong
+31 (0)346255770
patty.dejong@xerox.com
 Trimedia (voor Xerox)
Petra de Jongh
+31 (0)23 750 32 10
pdejongh@trimediabenelux.com