Breukelen – Xerox brengt een nieuwe A3 kleurenlaserprinter op de markt. De Phaser 7500 is ontwikkeld voor de kantooromgeving waarin on-demand kleurenafdrukken op hoogvolume noodzakelijk zijn. Met een afdruksnelheid tot 35 pagina’s per minuut kunnen bedrijven snel en eenvoudig documenten afdrukken die hoge kwaliteit vereisen.

Door functies als automatisch tweezijdig printen en de mogelijkheden tot het printen in boek-lay-out en sorteren, produceert de machine professioneel uitziende handleidingen, nieuwsbrieven en rapporten. De Phaser 7500 is geschikt voor papier op SRA3-formaat en zwaardere kwaliteit. Hiermee zijn bedrijven in staat zelf full-color afdrukken te maken voor visitekaartjes, posters en brochures, waardoor uitbesteding niet meer nodig is.

De printer beschikt over een unieke kleurcorrectie technologie, ‘Color by Words’. Deze technologie definieert kleuren aan de hand van woorden. Hierdoor wordt het eenvoudiger om kleuren te specificeren en te veranderen. Hierbij gaat het om opdrachten zoals: ‘maak het groen groener of maak alle tinten lichter behalve de huidtinten’. Het beeld wordt hiermee direct aangepast. Met ‘Color by Words’ kan iedereen, van grafisch ontwerper tot PowerPoint-gebruiker, in n keer de juiste kleur krijgen en levendige afdrukken realiseren.

De nieuwe HiQ LED-technologie in combinatie met EA-HG toner, levert een afdrukkwaliteit van 1200x1200 dpi en zorgt voor betere registratie en duidelijkere lijnen in afbeeldingen en tekst. De Xerox Phaser 7500 is de eerste Xerox-printer die bioplastic onderdelen bevat. Bij de productie heeft het toepassen van dit bioplastic, in verhouding tot de productie van normaal plastic, geleid tot zestien procent minder CO2-uitstoot.

De Phaser 7500 voldoet aan de Energy Star standaarden en is onderdeel van de Xerox Green World Alliance. Dit is een wereldwijd recyclingprogramma dat ervoor zorgt dat de milieubelasting van verbruiksartikelen tot een minimum wordt beperkt en dat alternatieven biedt voor het weggooien van lege cassettes.

“Xerox brengt de kracht van kleur naar kantoren over heel de wereld”, aldus Wim Harmsen, Business Manager Xerox Office Groep Nederland. “The Phaser 7500 is robuust genoeg om op hoge snelheid kleurenafdrukken van professionele kwaliteit te realiseren. Tegelijkertijd is de machine compact genoeg om te passen in een drukke kantooromgeving.”

Prijs en beschikbaarheid
De adviesprijs voor de Xerox Phaser 7500 is vanaf 3399 euro en de printer is per direct beschikbaar via directe verkoopkanalen, resellers en concessionairs van Xerox. Afhankelijk van de ruimte, het type afdrukken en de eisen van de gebruikers, is de Phaser 7500 beschikbaar als een low-profile desktop printer en kan worden geconfigureerd tot een vloermodel, met uitbereiding van papierladen.

- XXX -

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl;, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com

Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Marianne van Barneveld +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl