Breukelen – Xerox heeft de full colour Xerox Phaser 6128MFP gepresenteerd. Deze multifunctionele kleurenprinter kan printen, kopiren, scannen en faxen in n compact apparaat en is geschikt voor zowel de ZZP’er als het MKB. De nieuwe MFP is gebaseerd op de populaire Phaser 6125 printer met als toevoeging functionaliteiten die vergelijkbaar zijn met de Phaser 6180MFP. De Xerox Phaser 6128MFP heeft een afdruksnelheid van 12 pagina’s per minuut in kleur en 16 pagina’s per minuut in zwart-wit en is verkrijgbaar vanaf €599,-.

“Er is een duidelijke beweging te zien naar meer kleur in documenten in kantooromgevingen. Het aantal installaties van Xerox multifunctionele kleurensystemen is in het laatste kwartaal met negen procent gestegen”, aldus Peter Held, Volume Channel Business Manager bij Xerox Nederland. “Door de toename van betaalbare kleurensystemen zien steeds meer bedrijven in dat professioneel ogende documenten een positieve en blijvende indruk achterlaten bij klanten en prospects, wat weer kan leiden tot verhoging van de inkomsten.”

Functionaliteiten
De Phaser 6128MFP heeft diverse functionaliteiten die de productiviteit verhogen. Zo kan de machine tegelijkertijd printen en faxen en schakelt de MFP, met de Run Black-functie, automatisch over naar afdrukken in zwart-wit totdat de kleurtoner wordt vervangen. Door de 400 MHz-processor met 384MB geheugen kunnen complexe opdrachten snel en betrouwbaar worden verwerkt. De Phaser 6128MFP heeft een zeer korte opwarmtijd van 27 seconden en door de single-pass technologie (alle kleuren worden in n keer toegepast) is de afdruksnelheid vier keer hoger dan bij four-pass machines.

De Phaser 6128MFP is eenvoudig in enkele minuten te installeren zonder IT-ondersteuning. Met een groot, eenvoudig te bedienen frontpaneel display bevat de MFP uitgebreide functies in n compacte machine, zoals netwerkscannen via FTP en SMB. Voor de beheersing van kleurgebruik en kosten zijn toegangscontroles ingebouwd. Met de ID Card Copy functie is het mogelijk beide zijden van een ID-kaart of klein document te kopiren op n kant van een vel papier, waarmee tijd en geld wordt bespaard. Met LAN-fax is het mogelijk rechtstreeks een fax te sturen vanaf de computer en vanuit kleine werkgroepen.

Milieu
De printer maakt gebruik van de zuinige Emulsion Aggregation High Gloss (EA-HG) toner met kleinere, meer consistente tonerdeeltjes, waardoor een hogere resolutie en een scherpere beeldkwaliteit worden gerealiseerd. De EA toner levert niet alleen afdrukken van hogere kwaliteit, maar is tevens aanzienlijk vriendelijker voor het milieu. In tegenstelling tot traditionele toner wordt EA-toner chemisch geproduceerd, waardoor de grootte, vorm en structuur van de deeltjes nauwkeurig kan worden bepaald. Deze door Xerox ontwikkelde technologie zorgt voor hogere afdrukkwaliteit, lager tonerverbruik, minder verspilling van toner en een lager energieverbruik bij de productie en bij het afdrukken. Dankzij deze bekroonde technologie produceert de Phaser 6128MFP levendige kleurendocumenten; print na print.

Beschikbaarheid
De Phaser 6128MFP is ENERGY STAR gekwalificeerd en is compatibel met PC en Macintosh. De Phaser 6128MFP is per direct verkrijgbaar via de gebruikelijke verkoopkanalen.

- XXX -

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.


Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com

Marcommit (voor Xerox)
Yvonne Fisscher of Marianne van Barneveld +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl