Uxbridge, Verenigd Koninkrijk – Van het toevoegen van intelligentie en automatisering aan documenten tot het doorbreken van nieuwe grenzen op technologisch en biomedisch gebied: Xerox en zijn wereldwijde innovatiepartners gaven vandaag een inkijk in uiteenlopende innovatieve projecten die plaatsvinden over de hele wereld.

“Ons doel is enerzijds innovaties te leveren die de problemen van onze klanten in het hier en nu oplossen, en anderzijds visionaire technologien te ontwikkelen voor de toekomst,” aldus Sophie Vandebroek, Xerox Chief Technology Officer en voorzitter van de Xerox Innovation Group. “Technologie raakt onze levens op ingrijpende wijze en speelt een centrale rol bij mondiale groei. Wetenschappers en ingenieurs bij Xerox worden genspireerd door de significante impact die hun werk blijft hebben op onze klanten, ons bedrijf en de maatschappij.”

Het evenement “Inside Innovation at Xerox” dat in 2008 werd gehouden in het Palo Alto Research Center, werd bijgewoond door wetenschappers van onderzoekscentra in New York, Toronto, Frankrijk, Palo Alto en Oregon en van partnerlaboratoria in Tokio (Fuji Xerox Co. Ltd.) en Isral (XMPie, een Xerox-softwarebedrijf). Tien nieuwe technologien werden onder de aandacht gebracht:
  • Schone technologie. Wetenschappers van PARC hebben verbeterde zonnecollectoren en een innovatief waterfiltratiesysteem ontwikkeld, als onderdeel van een omvangrijk portfolio van clean tech-projecten. Dit portfolio kan een revolutionaire impact hebben op het milieu, zoals de PARC-technologien dat eerder hadden op de werkplek.
  • Biomedisch/detectie van zeldzame cellen. PARC verkent innovaties op het gebied van biologie en de gezondheidszorg, waaronder de detectie van zeldzame kankercellen en een beschrijving daarvan op moleculair niveau, om effectieve therapien te kunnen voorspellen.
  • Groen plastic. Wetenschappers van Fuji Xerox hebben een plastic van “biomassa” ontwikkeld dat gedeeltelijk uit plantenstelen bestaat, om de hoeveelheid elektronisch afval terug te dringen.
  • Zelfwissend, herbruikbaar papier. Xerox-wetenschappers hebben een manier ontwikkeld om afdrukken te maken met tijdelijke afbeeldingen, zodat het papier herhaaldelijk kan worden gebruikt.
  • Vooruitgang op het gebied van printkoppen. Xerox gaat door met het verfijnen van zijn eigen solid ink-technologie, door het unieke ontwerp van de printkop te verbeteren.
  • Intelligente bewerking. Wetenschappers van Xerox en PARC ontwikkelen betere manieren om de inhoud van grote hoeveelheden documenten te bereiken en te sorteren.
  • Het nieuwe categoriseren. Xerox kwam als eerste met een classificatiesysteem voor digitale afbeeldingen. Nu kan het tegelijk zowel tekst als afbeeldingen markeren, voor een effectievere categorisering van online en papiergebaseerde documenten.
  • Naadloze documenten. Wetenschappers van het Fuji Xerox-laboratorium in de V.S. werken aan een oplossing die documenten toegankelijker moet maken op apparaten met een klein scherm, zoals mobiele telefoons.
  • Persoonlijke communicatietechnologie. XMPie heeft een unieke technologie ontwikkeld die gegevens en afbeeldingen samenbrengt voor krachtige en persoonlijke communicatie.
  • Documenten met hogere dimensies. Xerox-wetenschappers werken aan de ontwikkeling van technologien met meerdere dimensies, zoals pop-upfoto's, die drukwerk en productiemethoden meer impact geven.
De projecten weerspiegelen de ambitie van Xerox om documenten en documentintensieve processen slimmer en eenvoudiger te maken, en tegelijkertijd de kennis van Xerox ten goede te laten komen aan zijn klanten en gemeenschappen.

In het afgelopen jaar ontving Xerox 584 patenten in de Verenigde Staten. Xerox is houder van circa 8.600 actieve patenten in de V.S. en investeert samen met zijn partner Fuji Xerox jaarlijks $1,4 miljard in onderzoek en ontwikkeling.

Smarter Document Services
Xerox investeert een significant deel van zijn onderzoek in services voor documentintensieve bedrijfsprocessen, waarbij gebruik wordt gemaakt van Smarter Document Technologies waarmee documenten zichzelf kunnen organiseren, bijwerken, routeren en beschermen. Of het nu gaat om het vinden van bewijs in een rechtzaak, het verkrijgen van de benodigde informatie voor de goedkeuring van een hypotheek, het accepteren van een student, het aannemen van een werknemer of het verkrijgen van de juiste medicatie voor de juiste patint op het juiste moment, de softwaretools van Xerox leveren snel relevante, correcte en volledige informatie.

Tijdens de bijeenkomst vandaag lieten wetenschappers van Xerox services zien die mensen helpen om sneller en nauwkeuriger de informatie te vinden die ze zoeken. Ook werden technologien getoond die intelligentie integreren in het document zelf, om handmatige taken te automatiseren en nauwkeuriger te maken.

Een bijdrage leveren aan de wereld
Onderzoek naar schone technologie is slechts n van de vele projecten die voortkomen uit de samenwerkingsbenadering van Xerox ten opzichte van innovatie. PARC-onderzoekers passen hun expertise toe op het gebied van partikelmanipulatie. Na jaren van manipulatie van tonerdeeltjes voor Xerox-printers, proberen zij nieuwe, duurzame methoden te ontwikkelen met onder andere goedkopere zonne-energie, een membraanvrije methode voor waterreiniging en verrassende ideen voor nieuwe brandstofbronnen – snelgroeiende algen of uit de atmosfeer gextraheerde kooldioxide.


Het plastic van “biomassa” van Fuji Xerox wordt nu al gebruikt in verschillende FX-producten. Het komt voort uit een actief programma voor onderzoek en ontwikkeling dat als doel heeft om plastic onderdelen in multifunctionele apparaten en printers te vervangen door milieuvriendelijke materialen.

Over Xerox en zijn onderzoekspartners

Xerox is wereldwijd koploper op het gebied van documentbeheer, -technologie en –services en heeft het breedste aanbod documentverwerkingssystemen voor kleur en zwart-wit, inclusief toebehoren, en consultancy- en outsourcingservices voor documentbeheer. Het afgelopen jaar ontving Xerox de National Medal of Technology: de hoogste onderscheiding op technologisch gebied in de Verenigde Staten.

Het Palo Alto Research Center Inc. is een Xerox-onderneming die nauw samenwerkt met andere bedrijven om nieuwe technologieplatforms en zakenkansen te ontdekken, ontwikkelen en implementeren. PARC werd in 1970 opgericht en in 2002 opgenomen als volledige dochteronderneming van Xerox. PARC wordt geprezen voor innovaties als laserprinten, verspreide gegevensverwerking en Ethernet, de grafische gebruikersinterface (GUI), objectgericht programmeren en alomtegenwoordige verwerking.
XMPie Inc. is een bedrijfseenheid van Xerox die een koploperspositie inneemt op het gebied van software voor crossmedia en variabele gegevens voor n op n marketing.

Xerox vormt een joint venture met Fuji Xerox Co. Ltd. in Japan. Xerox bezit 25 procent van Fuji Xerox, terwijl de resterende 75 procent in handen is van Fujifilm. Fuji Xerox Co. Ltd. vormt de kern van de activiteiten van Xerox in Japan en de markten in de landen rond de Stille Oceaan.

FX Palo Alto Laboratory is een toonaangevend onderzoekslaboratorium dat in 1995 is opgericht door Fuji Xerox. De focus van het onderzoek ligt op gebruikersinterfaces, multimediasystemen en -applicaties, slimme omgevingen, documentverwerking en verspreide samenwerking.