Breukelen

Xerox kondigt de nieuwste versie aan van de marktleidende FreeFlow software en hardware suite, die nu belangrijke stappen uit het huidige prepress proces automatiseert. Daarmee zijn printleveranciers in staat om meer opdrachten door het productieproces te leiden met een minimum aan operatortaken, wat resulteert in tijd- en kostenbesparingen. De nieuwe versie van de FreeFlow suite biedt de volgende onderdelen en nieuwe functionaliteiten:

  • FreeFlow Print Server versie 7, Xerox’s krachtigste print server, biedt nu meer mogelijkheden voor kleurbeheer, een gebruiksvriendelijke interface voor eenvoudige opdrachtverwerking en security mogelijkheden die op maat instelbaar zijn.
  • FreeFlow Output Manager software versie 7, stelt gentegreerd met de Xerox office printers gebruikers in staat om documenten te scannen en deze naar een remote multifunctionele printer (MFP) of een geschikte productieprinter te sturen voor het verwerken van grotere oplagen of een speciale afwerking.
  • FreeFlow Express to Print software die op Drupa in mei 2008 voor het eerst is getoond, is nu beschikbaar. Deze betaalbare applicatie is zeer geschikt als basisapplicatie voor de digitale print industrie. Met deze applicatie kunnen veel voorkomende opdrachten en routinetaken worden geautomatiseerd, zodat grafimediabedrijven de productiviteit kunnen verhogen.

“Workflow is de ruggengraat van ieder grafimediabedrijf”, zegt Marcel Martens, Sales Director Production Systems. “Workflow automatisering helpt onze relaties om de band met klanten te versterken, kosten terug te dringen en een hogere productiviteit te realiseren. In de markt van print- en documentoplossingen bekleden wij een toppositie op het gebied van gentegreerde oplossingen voor workflow automatisering.”

FreeFlow Print Server versie 7
Deze nieuwe versie biedt uitgebreide kleurbeheermogelijkheden. FreeFlow Print Server versie 7 maakt gebruik van een nieuw spotkleur editing tool, waarmee de altijd lastige taak om kleuren te matchen veel eenvoudiger wordt. Deze spotkleur editor toont de kleurvarianten in verschillende fasen en stelt gebruikers in staat om precies af te drukken wat zij op hun beeldscherm zien in de kleur die zij willen. De snellere kleurmatching en de exacte spotkleur output maakt deze spotkleur editor tot een ideale tool voor brand identity, grafische elementen en teksten.

Xerox’s krachtige nieuwe print server is nu ook PDF/X compliant– de industriestandaard voor het uitwisselen van PDF-data – waardoor documenten sneller en met minder foutmeldingen verwerkt kunnen worden. Uitgebreide workflow mogelijkheden en een verbeterde gebruikersinterface zorgen voor het gemakkelijk verwerken van opdrachten. Nieuwe security mogelijkheden en ondersteuning voor IPv6, zijn ook opgenomen in deze FreeFlow Print Server versie 7.

FreeFlow Output Manager versie 7
FreeFlow Output Manager is nu uitgerust met een ‘Send to Production’ oplossing die gentegreerd kan worden met de Xerox multifunction printers via het Xerox Extensible Interface Platform (EIP), dat in nagenoeg alle MFP’s van Xerox is opgenomen. Send to Production stelt gebruikers in staat om documenten te scannen en daarbij direct vanaf de MFP job ticketing opties te specificeren om ze naar een gecentraliseerd printcentrum te sturen. De eindgebruiker ontvangt direct na het versturen van de opdracht een bevestigingspagina die geprint wordt op de MFP en voorzien is van de opdrachtinformatie.

De gebruikersvriendelijke interface en de integratie tussen Output Manager en de MFP slaat een brug tussen de Xerox kantoorprinters en de productieprinteromgeving. Organisaties als scholen, universiteiten en financile instellingen zijn nu in staat formulieren, overzichten en rapporten in te scannen en automatisch door te sturen naar een centrale printshop voor professionele printkwaliteit en afwerkmogelijkheden. FreeFlow Output Manager leest de kenmerken van printopdrachten uit, waaronder kleur, aantal pagina’s en de afwerkeisen en stuurt de printopdracht automatisch door naar de meest geschikte productieprinter. Hiermee realiseert de printshop een hogere efficintie door de verlaging van het aantal handmatige taken.

FreeFlow Express to Print is nu beschikbaar
FreeFlow Express to Print automatiseert algemene prepress taken en reduceert het aantal stappen in het prepress proces die nodig zijn om printopdrachten voor bijvoorbeeld visitekaartjes, brochures, ansichtkaarten, boeken en manuals te programmeren. Doordat er zo meer opdrachten kunnen worden verwerkt, creren bedrijven hiermee meer omzetmogelijkheden. Deze software is een ideale oplossing voor kleinere printshops of startende printbedrijven.
De meer dan vijftig templates in Express to Print automatiseren de voorbereiding en het handmatig verwerken van veel voorkomende opdrachten. Daarnaast worden tijdintensieve instellingen als positionering en afwerking nu met een eenvoudige click, drag en drop methode afgehandeld. Tabs, omslagen, nieuwe hoofdstukken en watermerken kunnen gemakkelijk toegevoegd worden door te klikken en te slepen naar de gewenste positie in het document. Het beeldscherm laat onmiddellijk een grafische weergave zien van iedere pagina in de opdracht om de gebruiker er van te verzekeren dat de opdracht verstuurd is en geprint wordt zoals gewenst.
Beschikbaarheid
FreeFlow Print Server versie 7 (de Engelstalige versie) is nu beschikbaar voor de DocuColor 7000AP / 8000AP. FreeFlow Output Manager versie 7 en Express to Print zijn nu wereldwijd beschikbaar. Tevens biedt Xerox een 30-dagen gratis trial aan van de FreeFlow Express to Print software. Deze is te downloaden vanaf www.Xerox.com.

-xxx-

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com .

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com

Marcommit (voor Xerox)
Yvonne Fisscher of Marianne van Barneveld +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl