Breukelen – Een steeds groter aantal drukwerkopdrachten in steeds kleinere oplages winstgevend produceren, is een almaar lastiger wordende uitdaging voor grafische bedrijven. De doorlooptijd van offerte tot gereed drukwerkproduct wordt bovendien steeds (tijd)kritischer. Met de nieuwste versie van FreeFlow Process Manager 8.0 helpt Xerox grafische bedrijven met het minimaliseren van hun doorlooptijden en het verhogen van hun productiviteit door arbeidsintensieve en steeds terugkerende taken in de drukwerkvoorbereiding te automatiseren.

FreeFlow Process Manager 8.0 kan zich als een kameleon aanpassen aan de vaak uiteenlopende wensen en eisen van digitale of hybride drukkerijen. Deze workflow software automatiseert namelijk zowel de eenvoudige als de zeer complexe taken die in het hele traject van drukwerkvoorbereiding plaatsvinden. Meer dan twintig vooraf gedefinieerde taken, zoals formaataanpassing en uitsnijden kunnen in Process Manager heel eenvoudig via een ‘drag & drop’ gebruikersinterface worden geautomatiseerd. Zo zijn bijvoorbeeld visitekaartjes relatief arbeidsintensief om te produceren. FreeFlow Process Manager kan een dergelijke opdracht op inslag zetten (waarbij automatisch het maximale aantal kaartjes op het in de printer beschikbare drukvelformaat wordt berekend), roteren, voorzien van snijtekens en doorsturen naar de digitale kleurenprinter of -pers. En dat alles zonder dat er een mens aan te pas komt.

Extra uitdagingen
Als de uitdagingen in drukwerkvoorbereiding verder toenemen, dan kunnen geavanceerde workflow oplossingen worden gebouwd met behulp van de standaard meegeleverde Process Manager MAX (Manifest Automation from Xerox) optie. Met deze Process Manager MAX software kunnen workflows worden gekoppeld aan database systemen. Zo kunnen bijvoorbeeld de voor de afwerking van de drukwerkopdracht belangrijke opdrachtgegevens automatisch worden meegeprint in de snijmarge van het drukwerk, zodat de nabewerking efficinter kan verlopen. Ook kan met Process Manager MAX een volledig geautomatiseerde Print On Demand workflow worden gebouwd, zodat grote aantallen klantenorders nog efficinter en tegen lagere kosten kunnen worden uitgevoerd.

Ononderbroken logistiek
FreeFlow Process Manager is ook in staat om de workflows te stroomlijnen van drukkerijen die honderden (herhaal)opdrachten per week of per maand willen afhandelen, zonder dat er een mens aan te pas komt. Met behulp van Adobe Acrobat preflight software (of met behulp van een keur aan andere software van derden), zorgt Process Manager ervoor dat drukwerkopdrachten ononderbroken logistiek kunnen worden afgehandeld door het automatisch controleren en corrigeren van problemen, zoals corrupte bestanden of het ontbreken van fonts in een aangeleverde pdf. Process Manager wordt standaard geleverd met tien voorgedefinieerde ‘Easy Start’ workflows voor bijvoorbeeld de geautomatiseerde drukwerkvoorbereiding van wenskaarten, boeken en handleidingen.

“Verbeterde prepress efficiency helpt onze klanten om meer te doen in minder tijd. Daardoor zijn zij in staat de printcapaciteit vergroten en de operationele kosten substantieel te verlagen”, zegt Rob Stokmans, Business Manager FreeFlow & Partners Xerox (Nederland) B.V. “FreeFlow Process Manager is zo flexibel en schaalbaar dat het drukkerijen van elke omvang kan helpen om hun vaak zeer arbeidsintensieve prepress workflows optimaal te automatiseren en in te blijven spelen op de toenemende wensen en eisen van hun opdrachtgevers.”

Ook andere onderdelen van de FreeFlow Digital Workflow Collectie zijn in versie 8.0 sterk verbeterd. Een kleine greep uit de vele verbeteringen:
 • FreeFlow Express to Print – de eerste ‘instap’ workflow automatiseringssoftware. Versie 8.0 wordt nu standaard geleverd met sjablonen (templates) voor documenten die gebruikt worden in het onderwijs en in juridische omgevingen. Deze sjablonen ondersteunen de Xerox 4112/4127 productfamilie van zwart-wit productieprinters, zodat vaakgebruikte documenten als nieuwsbrieven, rapporten, interne memo’s en offertes nu nog makkelijker en sneller op deze apparatuur zijn te produceren.
 • VIPP Pro Publisher (onderdeel van de Xerox FreeFlow VI Suite) – verbeterde integratie met Adobe InDesign zorgt voor geavanceerdere grafische mogelijkheden bij de creatie en productie van variabele data (VI) opdrachten. Gebruikers van VIPP Pro Publisher kunnen nu bijvoorbeeld variabele tekst rondom een foto of illustratie positioneren. Of als het gekozen inslagschema te groot is voor het geselecteerde papierformaat dan zal dit via een duidelijke visuele display aan de gebruiker worden getoond.
 • VI Interpreter 8.0 (onderdeel van de Xerox FreeFlow VI Suite) – verbeteringen in de ondersteuning van zeer complexe variabele data printopdrachten, zoals aanpasbare snijtekens en dergelijke. Nu ook met unieke mogelijkheden om bij direct mail campagnes of andere variabele datatoepassingen document beveiligingskenmerken op een standaard Xerox kleurenprinter af te drukken:
  • Glossmark Fonts: de vaste of variabele informatie is alleen zichtbaar vanuit een bepaalde kijkhoek
  • Correlation Marks: de vaste of variabele informatie is alleen zichtbaar met behulp van een speciaal transparant rastervel
  • Fluoricerende tekst: de vaste of variabele informatie is alleen zichtbaar met behulp van een speciale UV-lamp
  • Microtext: de vaste of variabele informatie is alleen zichtbaar met behulp van een vergrootglas

  Beschikbaarheid FreeFlow 8.0
  FreeFlow Process Manager 8.0, Express to Print 8.0 en alle andere updates van de FreeFlow Digital Workflow Collectie zijn in Nederland beschikbaar vanaf december.

  - XXX -

  Over Xerox
  Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

  Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.

  Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

  -------------------------------------------------

  Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
  Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

  Xerox (Nederland) B.V
  Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com

  Marcommit (voor Xerox)
  Ellis Akkermans of Marianne van Barneveld +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl