Breukelen – Per direct is de VDA-groep toegetreden tot het Premier Partner netwerk van Xerox. Xerox kent een aantal criteria waaraan de VDA-groep ruimschoots voldoet. De Premier Partner criteria zijn ondergebracht in vijf groepen: Financial Stability, Digital Excellence, First Class Business Processes, Loyalty to Xerox en Commitment to the Principles of Premier Partners.

Rien Schrijver, algemeen directeur van de VDA-groep: “Toen Paul Bos, onze account manager van Xerox, met het voorstel kwam om Premier Partner te worden hebben wij uiteraard ook besproken wat voor voordelen dit ons zou bieden. Met ons printbedrijf in Arnhem gaan we steeds meer de kant op van het nieuwe printen, dus 1:1 printen, in kleinere oplagen, printing on demand. We zien duidelijk dat onze klanten een totaaloplossing willen. De Premier Partners van Xerox zijn allemaal bedrijven die vooroplopen in die markt. We kunnen dus kennis delen, elkaar als klankbord gebruiken, kortom meer dan technologie alleen.”

Xerox zelf geeft ook aan kennis en kunde met de partners uit te wisselen om van elkaar te leren. De partners komen geregeld bij elkaar en ontmoeten ook de R&D mensen uit Palo Alto die de kennis van de partners inzetten voor nieuwe oplossingen.

“Een ander voordeel”, zegt Schrijver, “is het internationale aspect van het netwerk. De VDA-groep wordt internationaler, we hebben klanten in het buitenland waar we bijvoorbeeld met een databaseoplossing (met DocuShare) in Bangkok documenten laten opmaken die in Arnhem geprint worden. En we zijn nu ook in China bezig. Ook kan het gebeuren dat een partner in het buitenland iets in Nederland geprint wil hebben en dat dan door ons laten doen. Zo helpen we elkaar.”

De VDA-groep heeft twee jaar geleden een nieuw contract afgesloten met Xerox. Niet vanwege de apparatuur, maar vanwege de juiste workflow, FreeFlow. Aemil Schellens, adjunct directeur: “In onze offsetdrukkerijen gebruikten we al een workflowoplossing (Trueflow) en FreeFlow sloot daar naadloos op aan, zodat de functies van onze operators uitwisselbaar zijn.”

Foto onderschrift:
Algemeen directeur Rien Schrijver (rechts) en adjunct directeur Aemil Schellens van VDA-groep. “Xerox en VDA: partners in de juiste technologie en de juiste workflow.”

VDA-groep
De VDA-groep bestaat uit vijf grafische en communicatiebedrijven, verspreid over vier verschillende locaties. De VDA-groep werkt vooral branchegericht en is heel sterk in de gezondheidszorg, de energiesector, de zakelijke dienstverlening en in de opleidingensector. Binnen dergelijke branches treedt de VDA-groep veelal op als totaalleverancier van alle gedrukte en communicatiemedia: van website tot CD-rom en van kleine aantallen visitekaartjes tot honderdduizenden brochures in full colour. Over de vier locaties verspreid werken er totaal ongeveer 65 mensen.
Voor meer informatie: www.vda-groep.nl

Xerox Europe
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide reeks aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling/–beheer en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com

Onder de noemer ‘The New Business of Printing’ heeft Xerox het in de markt grootste portfolio ‘state-of-the-art’ digitale printsystemen, oplossingen en diensten ontwikkeld. Daartoe behoren tevens gestroomlijnde en efficinte workflow-oplossingen, alsmede een pakket oplossingen om klanten te helpen om hun business te ontwikkelen en groeimogelijkheden op de langere termijn te realiseren. In de veranderende markt voor druk- en printwerk zijn dat de drie elementen die Xerox-klanten helpen om beter te presteren en de productiviteit te verbeteren. En daardoor meer winstmogelijkheden te creren.

Xerox Graphic Arts Premier Partners zijn leden van een door Xerox genitieerd, wereldwijd netwerk van grafimediabedrijven die tot de meest geavanceerde en ervaren digitale drukkers in hun land behoren. Door hun printopdrachten bij Premier Partners onder te brengen, zijn klanten verzekerd van de levering van hoge kwaliteit digitaal vervaardigd drukwerk, uitgevoerd door vooraanstaande ondernemingen, die zijn toegerust met de nieuwste en beste technologie. Voor meer informatie over het Xerox Premier Partner netwerk kijk op www.xerox.com/xpp

XEROX, iGen3, DocuTech, Xerox NuveraTM, FreeFlow, DocuSP, Accxes en ProfitAcceleratorTM zijn handelsmerken van XEROX CORPORATION. DocuColor wordt in licentie gebruikt. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

Klantcontacten
Voor meer informatie over Xerox en de producten: bel 0346 – 255 255 of kijk op www.xerox.nl

Mediacontacten
Xerox (Nederland) B.V., Patty de Jong, Communications Manager, tel.: 0346 – 255 770, email: patty.dejong@xerox.com

VDA-groep, Aemil Schellens, tel.: 055 – 538 28 00, email: a.schellens@vda

VerkroostPR (voor Xerox), Herman Verkroost, tel.: 030 – 229 20 05, email: hav@verkroostpr.nl