Breukelen -- Xerox heeft opnieuw een groot aantal octrooiaanvragen ingediend. Naar alle waarschijnlijkheid zal het aantal octrooien van de onderneming binnen drie jaar met meer dan nderde toenemen.

In 2005 diende Xerox 60 procent meer octrooiaanvragen in dan in het jaar ervoor, en een recordaantal - acht - van de topuitvinders van de onderneming ontvingen hun 50e patent. Samen met joint-venture partner Fuji Xerox Co. Ltd. verkreeg Xerox Corporation 643 Amerikaanse octrooien in 2005. Hiermee is Xerox in de bedrijventop 25 binnengedrongen qua het aantal patenten. Xerox zelf zag haar uitgebreide portefeuille intellectuele eigendom met 446 Amerikaanse utiliteitsoctrooien toenemen.

"Onze voortdurende nadruk op innovatie binnen de gehele onderneming is de basis van het succes van Xerox", aldus Sophie Vandebroek, president van Xerox Innovation Group en Chief Technology Officer. "Het aantal octrooien waarvoor Xerox een aanvraag indient, neemt ieder jaar flink toe. We verwachten de resultaten hiervan binnen een paar jaar te zien en denken dat het aantal octrooien dat wordt toegekend, flink zal toenemen."

"Innovatie creert waarde voor onze klanten, zorgt voor een betere concurrentiepositie van Xerox op de markt en biedt mogelijkheden voor hogere inkomsten door middel van licenties", aldus Len Parker, Vice President van Xerox Engineering Center en Chief Engineer. "Onze gehele innovatiegroep is continu bezig de octrooiportefeuille te verbeteren, maar we hebben vooral veel bewondering voor onze productieve uitvinders die samen met 78 andere - huidige en vroegere - medewerkers dit jaar de mijlpaal van 50 octrooien hebben gehaald".

Dit zijn:
  • John Andrews, Principal Scientist in het Wilson Center for Research and Technology in Webster, New York. Zijn 50e octrooi, nr. 6.955.419, Ink Jet Apparatus (inkjetapparaat), beschrijft een methode voor het opstellen en elektrisch verbinden van een bepaald soort printerkop.

  • Jeffrey Banning, Principal Scientist bij Xerox Office Group in Wilsonville, Oregon. Zijn 50e octrooi, nr. 6.860.931, Phase Change Inks Containing Colorant Compounds (kleurvariatie-inkten die kleurstofverbindingen bevatten), betreft magentakleurstoffen die in toekomstige inkjetproducten gebruikt zouden kunnen worden.

  • Zhigang Fan, Principal Scientist in het Imaging and Services Technology Center in Webster. Fan's 50e octrooi betreft nr. 6.956.958, Method of Embedding Color Information in Printed Documents using Watermarking (methode voor het vastleggen van kleurinformatie in geprinte documenten met gebruikmaking van watermerken). Met deze methode wordt onzichtbare informatie in beelden gecodeerd om de kleurechtheid bij hoge printproductie te behouden.

  • Nan-Xing Hu, Manager van het Imaging Materials Design and Synthesis Area in het Xerox Research Centre of Canada in Mississauga, Ontario, en Zoran Popovic, Research Fellow bij XRCC. Zeer toevallig is octrooi nr. 6.841.932, voor Display Devices with Organic-metal Mixed Layer (weergaveapparaten met organisch-metalen gemengde lagen) het 50e octrooi voor deze beide productieve uitvinders. Hiermee breidt de portefeuille van Xerox zich uit op het belangrijke gebied van organisch-elektronische apparaten, waar de onderneming al belangrijke vooruitgang heeft geboekt.

  • James Larson, Inkjet Platform Program Manager in het Wilson Center for Research and Technology in Webster. Larson's 50e octrooi betreft nr. 6.899.419, Phase Change Ink Image Producing Machine including an Imaging Member having a Textured Imaging Surface (apparaten voor beeldreproductie met behulp van kleurvariatie-inkten waaronder een afbeeld-/reproductieonderdeel met een textured imaging (oppervlaktebehandeling). De oppervlaktebehandeling verbetert de afdrukkwaliteit.

  • Scott Silence, Principal Scientist in de Supplies Delivery Unit in Webster. Silence's 50e octrooi, nr. 6.865.349, Machine Post-launch Process Optimization through Wireless Connected Customer Replaceable Unit Memory (procesoptimalisatie via draadloos door klant te vervangen kopieergeheugen), beschrijft een methode voor de distributie van updates voor printer en copier.

  • Jagdish Tandon, Imaging and Sensors Competency Manager van de Production Systems Group in Webster. Zijn 50e octrooi betreft nr. 6.975.949, Full Width Array Scanning Spectrophotometer, (scanning spectrofotometer voor volledige breedte), wat een belangrijk beeldmetingsinstrument beschrijft voor optimale kleurechtheid en consistentie in printers.
De investering van Xerox in innovatie genereert een doorlopende stroom geavanceerde technologie. In 2005 introduceerde de onderneming meer dan 50 nieuwe producten die meer dan 320 onderscheidingen ontvingen. De onderneming heeft meer dan 8000 actieve octrooien en investeert ongeveer 6 procent van haar inkomsten in onderzoek, ontwikkeling en technologie.

Xerox heeft onderzoeks- en technologiecentra in de Verenigde Staten, Canada en Europa die zich bezighouden met kleuronderzoek, automatisering, digitale beeldverwerking, werktoepassingen, elektrische systemen, nieuwe materialen en andere disciplines die te maken hebben met de expertise van Xerox op het gebied van afdrukken en documentbeheer. De onderneming verwerkt haar uitvindingen in zakelijke activiteiten door deze toe te passen in producten en oplossingen van Xerox, waarbij deze als basis dienen voor nieuwe activiteiten, of geeft deze in licentie of verkoopt deze aan andere bedrijven. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com/innovation.

Xerox Europe
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide reeks aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling/-beheer en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox..com

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen.

Klantcontacten
Voor meer informatie over Xerox en de producten: bel 0346 - 255 255 of kijk op www.xerox.nl.

Mediacontacten
Xerox (Nederland) B.V., Patty de Jong, Communications Manager, tel.: 0346 - 255 770,
email: patty.dejong@xerox.com

VerkroostPR (voor Xerox), Herman Verkroost, tel.: 030 - 229 20 05,
email: hav@verkroostpr.nl