Breukelen -- Bij Xerox zijn de inspanningen in het kantoorsegment in 2006 met name gericht op het uitbouwen van de partnerships en de verhoging van de productiviteit van de klant. Als onderdeel van dit proces heeft Xerox vandaag een reeks strategische updates voor de verkoopkanalen, producten en oplossingen aangekondigd om haar positie in de markt voor kantoorproducten te versterken en om de beleving door de eindgebruiker te verbeteren.

Uitgaand van een op diensten gerichte benadering van zowel grote als kleine bedrijven blijft Xerox inspanningen leveren om haar verkoopkanalen te ontwikkelen. Vandaag werd een nieuw pan-Europees accreditatieprogramma gelanceerd dat het aantal gecertificeerde dealers tegen het einde van het jaar vrijwel zal verdubbelen.

Kleurenproducten blijven een absolute strategische must voor Xerox en een kritische toepassing in de bedrijfsvoering van de klanten. Gericht op gebruikers met hoge afdrukvolumes die voor hun werkgroepen apparatuur van hoge kwaliteit met netwerkmogelijkheden nodig hebben, heeft Xerox drie nieuwe A3 kleurenapparaten gelanceerd - de Phaser 7760, het Xerox WorkCentre 7655 / 7665 en het Xerox WorkCentre 7228 / 7235 / 7245.

Cees van Doorn, general manager en senior vice president European Office Operations: "Deaankondigingen van vandaag demonstreren onze continue toewijding aan onze verkoopkanalen en eindgebruikers en zij bevestigen onze positie als een vooraanstaande technologiepartner. Deze ontwikkelingen zijn slechts de eerste van vele die u dit jaar van Xerox kunt verwachten en die alles omvatten van software- en hardwareverbeteringen tot nieuwe ontwikkelingen in onze verkoopkanalenstrategie. We laten zien dat Xerox er serieus werk van maakt om de klanten het werk gemakkelijker te maken, om de productiviteit en efficiency te verbeteren en om het voortouw te nemen bij de overgang naar kleur in alle moderne kantooromgevingen."

Accreditatie van de verkoopkanalen

In januari van dit jaar kondigde Xerox de stroomlijning van haar Europese distributiemodel aan, dat uiteindelijk het aantal verkooppunten waar Xerox kantoorproducten verkrijgbaar zijn, zou kunnen verdrievoudigen. Voor het SMARTer Distributiemodel werd het oude systeem van 49 landelijke eerstelijns distributeurs die ongeveer 8000 dealers bedienden, geherstructureerd en teruggebracht tot slechts drie regionale hoofddistributeurs - Scribona, Tech Data en Ingram Micro - die gezamenlijke de meeste, zo niet alle, van de meer dan 30.000 dealers in printers en copiers in West-Europa kunnen bereiken.

Xerox heeft nu de tweede fase van dit project aangekondigd met de introductie van een nieuw pan-Europees accreditatieprogramma voor haar verkoopkanalen, waarmee het aantal gekwalificeerde verkooppunten tegen het eind van het jaar zal verdubbelen. Het accreditatieplan maakt deel uit van een bredere distributiestrategie om de productiviteit en de kwaliteit van het Xerox partnernetwerk te verbeteren, om de beleving door de klant consistenter te maken en om een platform voor langdurige groei te scheppen.

Het nieuwe accreditatieplan van Xerox verhoogt het aantal door Xerox gekwalificeerde verkoopmedewerkers in de verkoopkanalen die in staat zijn om klanten te adviseren over het scala van kantoorproducten van het bedrijf en het komt tegemoet aan de groeiende vraag van klanten naar de op dienstverlening gebaseerde cost-per-page contracten met PagePack. De toename van de technische Xerox expertise en de presentatie van de merkidentiteit op het verkooppunt zal het marktaandeel van Xerox in de IT en in de graphic arts segmenten doen groeien.

Catherine Charlery van de toonaangevende bedrijfsanalisten InfoTrends zegt daarover: "Bij de afdruktaken in het kantoorsegment komt de nadruk steeds meer te liggen op dienstverlening, omdat kleine en middelgrote bedrijven naar mogelijkheden zoeken om hun afdrukkosten strikt onder controle te houden met een pay-per-page model. Terwijl op diensten gebaseerde modellen enerzijds de risico's van een directe aankoop teniet doen, vereisen zij anderzijds nieuwe verkoopvaardigheden. Het feit dat Xerox de kennis op een pro-actieve manier uitdraagt, is uitstekend nieuws voor de wederverkopers en de bedrijfstak."

PagePack

Als speerpunt in de op diensten gerichte benadering van de activiteiten wordt van het Xerox PagePack cost-per-page contract verwacht dat er aan het eind van deze maand in heel Europa meer dan 100.000 installaties zullen hebben plaatsgevonden. PagePack wordt verkocht via partners en is een uniek aanbod dat de verbruiksartikelen, de supplies en het onderhoud omvat, waarbij de klant te allen tijde met dezelfde kosten wordt geconfronteerd ongeacht de hoeveelheid gebruikte toner. PagePack biedt een daadwerkelijke, onveranderlijk vaste paginaprijs - zelfs wanneer de tonerdekking 100% bedraagt. Er zijn dus geen verborgen kosten en onverwachte facturen mogelijk en daarmee is dit de enige eerlijke en transparante manier om een pay-per-page model te verkopen.

Door Xerox verricht onderzoek liet zien dat andere zogenaamde pay-per-page pakketten tot wel 17 keer duurder kunnen zijn. Wanneer een klant bijvoorbeeld een Pay Per Use contract gesloten had en meer dan de gemiddelde hoeveelheid toner gebruikte of de overeengekomen paginalimiet overschreed, dan werd hem aan het eind van het kwartaal een additionele factuur toegestuurd. In de Xerox PagePack contracten wordt dit allemaal vermeden en de partners kan een additionele bron van inkomsten worden gegarandeerd over de hele levensduur van de printer of van het multifunctionele apparaat.

Kleurenprinters

Xerox heeft haar nieuwste productenaanbod voor de A3 markt aangekondigd, waarmee het voortouw wordt genomen bij de overgang naar het printen in kleur. Alle gelanceerde modellen maken gebruik van de Emulsion Aggregation High Gloss Toner van Xerox die het niveau van de afdrukdetails significant verbetert en de hoeveelheid benodigde toner verlaagt, omdat bijna 100% van de toner op de pagina wordt overgebracht, wat zich vertaalt in een betere afdrukkwaliteit en minder verspilling.

De multifunctionele Xerox WorkCentre 7655 / 7665 en de Xerox WorkCentre 7228 / 7235 / 7245 apparaten bieden allemaal de mogelijkheid om te printen, scannen, faxen, e-mailen en kopiren en zij bieden de functionaliteit en veelzijdigheid om de productiviteit, het printen in kleur en de efficiency in het moderne kantoor te verbeteren. De multifunctionele WorkCentre systemen zijn ontworpen voor de algemene kantoormarkt en zijn met hun nominale snelheid, hun paginacapaciteit, superieure kleuren en productiviteit aantrekkelijk voor een breed scala aan kantooromgevingen. Met name daar waar men waarde hecht aan goede kleurenafdrukken, zoals professionele dienstverleners, overheden en onderwijsinstellingen, professionals in de gezondheidszorg, financile dienstverleners en wetenschappelijke organisaties.

Het WorkCentre 7655 / 7665 heeft met 2400 x 2400 dpi n van de hoogste printresoluties van alle producenten in het kantoorprintersegment en is de beste in zijn klasse wanneer het gaat om de resolutie en de kwaliteit van afbeeldingen in kleur. Het WorkCentre 7228 / 7235 / 7245 biedt een resolutie van 1200 x 1200 dpi, waarmee hij nog steeds tot de top behoort in vergelijking met concurrerende multifunctionele kleurenapparaten voor kantooromgevingen.

De Phaser 7760 single-pass A3 kleurenlaserprinter stelt een nieuwe norm als de snelste kleurenprinter in zijn klasse. Hij heeft een capaciteit van 35 pagina's per minuut (ppm) in kleur, 45 ppm in monochroom en print de eerste pagina in slechts 9 seconden. Afgezien van de indrukwekkende productiesnelheid biedt hij een ongevenaarde afdrukkwaliteit in zijn klasse - tot max. 1200 dpi verbeterd - en meerdere afdrukmodi met een consistente kleurenuniformiteit, die de scherpst mogelijke afdrukken opleveren.

Xerox Europe
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide reeks aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling/-beheer en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox..com

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen.

Klantcontacten
Voor meer informatie over Xerox en de producten: bel 0346 - 255 255 of kijk op www.xerox.nl.

Mediacontacten
Xerox (Nederland) B.V., Patty de Jong, Communications Manager, tel.: 0346 - 255 770,
email: patty.dejong@xerox.com

VerkroostPR (voor Xerox), Herman Verkroost, tel.: 030 - 229 20 05,
email: hav@verkroostpr.nl