Breukelen -- Nokia heeft voor Xerox gekozen om wereldwijd hun printservices te gaan verzorgen. Gedurende de contractperiode van vier jaar zal Xerox de consultancy en het project management leveren om bij Nokia wereldwijd de afdrukapparatuur in de kantooromgeving te standaardiseren. Daarbij gaat het in het bijzonder om alle copiers en alle in Nokia's netwerk gekoppelde printers en multifunctionele producten.

In dit 'managed services' contract is opgenomen dat Xerox het beheer van de complete document output infrastructuur van Nokia op zich zal nemen, inclusief de levering van de apparatuur en de bijbehorende dienstverlening. Ook zal Xerox zorgen voor de beschikbaarheid van de benodigde verbruiksmaterialen via on-site support op vele locaties.

"Document outsourcing is een bijna vanzelfsprekende business trend geworden met duidelijke voordelen voor de klant. De geavanceerde document management oplossingen van Xerox helpen klanten zoals Nokia hun productiviteit te verhogen en hun kosten te reduceren", aldus Shaun Pantling, directeur en general manager van Xerox Global Services, Europa.

De overeenkomst is gebaseerd op Xerox Office Services (XOS), een volledige document output dienstverlening voor kantooromgevingen van Xerox Global Services, de services en consultancy divisie van Xerox. XOS beheert de complete kantooromgeving van klanten als het gaat om alle processen en kosten die te maken hebben met de documentproductie in het kantoor.

Xerox Europe
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide reeks aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling/-beheer en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox..com

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen.

Klantcontacten
Voor meer informatie over Xerox en de producten: bel 0346 - 255 255 of kijk op www.xerox.nl.

Mediacontacten
Xerox (Nederland) B.V., Patty de Jong, Communications Manager, tel.: 0346 - 255 770,
email: patty.dejong@xerox.com

VerkroostPR (voor Xerox), Herman Verkroost, tel.: 030 - 229 20 05,
email: hav@verkroostpr.nl