Breukelen -- Xerox verbetert de productiviteit en beveiliging van haar multifunctionele printers (MFP's) voor kantoorgebruik met de lancering van:
  • het Xerox Extensible Interface Platform™ (EIP) - een programmeerbaar display om op HTML gebaseerde, op maat gesneden softwareapplicaties te creren;


  • het Xerox Development Consortium - een subgroep van het Xerox Alliance Partner programma, dat in eerste instantie applicaties zal ontwikkelen die op EIP zijn gebaseerd;


  • de verbeterde Xerox WorkCentre 200 serie - multifunctionele afdelingsmachines met additionele 802.1X compatibiliteit (beveiliging), 'On Demand Image Overwrite', 'Scan to Home' en 'Scan/Print to Mailbox'.
Het nieuwe Xerox Extensible Interface Platform™ werd ontworpen om documentenbeheer in diverse segmenten - van juridische organisaties tot finance en gezondheidszorg - te vereenvoudigen en te verbeteren. Het stelt onafhankelijke softwareleveranciers en Xerox-partners in staat op maat gesneden toepassingen te creren voor een vernieuwde versie van de Xerox WorkCentre 200 serie en omvat onder andere nieuwe mogelijkheden voor scanfuncties en netwerkbeheer.

Het platform omvat een flexibel aan te passen displaypanel of gebruikersinterface, die toegang biedt tot alle functies van het systeem. Via deze interface kunnen gebruikers bij het apparaat een wachtwoord invoeren en krijgen dan toegang tot die functies en mogelijkheden die op hun taak zijn afgestemd. Een ziekenhuis bijvoorbeeld kan het aanraakscherm van het systeem optimaliseren voor het beheer van patintenformulieren. Door het pictogram in het displayscherm aan te raken kan de medewerker het webgebaseerde documentenbeheersysteem openen en een lijst van patintenformulieren doornemen. De medewerker kan dan door de lijst heen bladeren - die meteen ook is geactualiseerd - en hij kan de documenten bekijken en laten afdrukken. Een ander voorbeeld voor een toepassing is het inscannen van patintendossiers, die dan in een verscheidenheid van beveiligde archieven kunnen worden opgeslagen. Eenzelfde toepassing is denkbaar in de advocatuur of in de rechtspraak: het geautoriseerd, digitaal delen van dossiers leidt tot een efficintere werkwijze.

Het aan speciale wensen aan te passen displaypanel is een op HTML gebaseerd multifunctioneel systeemplatform, dat net zo gemakkelijk als een webpagina kan worden geprogrammeerd. De gebruikersinterface kan worden gecodeerd om grafische elementen, animaties of internettoegang toe te voegen. IT-afdelingen kunnen het platform gebruiken om vanaf een centrale server de apparaten voor een heel bedrijf, een specifieke afdeling of een individuele gebruiker te configureren.

"HTML's gebruiksgemak en de brede acceptatie in de IT-gemeenschap zal een breed scala van softwarebedrijven in staat stellen om snel applicaties te ontwikkelen die naadloos aansluiten op de multifunctionele systemen van Xerox", zei Brian Bissett, internationaal consultant en redacteur van 'The MFP Report'. "Het aantal en de reikwijdte van de oplossingen die beschikbaar komen door een nieuw MFP platform zijn van cruciaal belang bij het verwerven van marktaandeel in deze groeiende markt."

"Multifunctionele Xerox systemen zijn krachtige IT tools", zei Cees van Doorn, senior vice president en general manager, Office Group, Xerox Europe. "Wij maken optimaal gebruik van de ware kracht van het multifunctionele systeem en de ervaring en expertise van onze softwarepartners om oplossingen te bieden, die het werk voor onze klanten eenvoudiger en productiever maken."

Applicaties zullen in eerste instantie worden ontwikkeld door Xerox Global Services en zeven officile leden van het Xerox Development Consortium, een subgroep van het Xerox Alliance Partner programma: Pcounter, Captaris, Equitrac, Kofax, NSI, Nuance en X-Solutions. Zij zullen de eersten zijn die de software development kit zullen ontvangen om hun applicaties te integreren in het nieuwe op maat te snijden displaypanel. Aangezien er al diverse nieuwe toepassingen in ontwikkeling zijn, verwacht Xerox in de eerste helft van 2007 een hele reeks van op dit platform gebaseerde oplossingen te kunnen aankondigen. De eerste toepassingen die ontwikkeld zijn uit het softwareaanbod van Equitrac en Xerox worden nu aangeboden aan bepaalde klanten over de hele wereld.

Verbeterde WorkCentre Serie

Het Xerox Extensible Interface Platform™ is in eerste instantie beschikbaar op een verbeterde versie van de multifunctionele afdelingsprinters van de Xerox WorkCentre 200 serie, die Xerox vandaag heeft gentroduceerd. De verbeterde systemen met snelheden van 32 tot 75 pagina's per minuut bieden nieuwe veiligheidsfuncties zoals 802.1X compatibiliteit, een norm van het Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE). Deze norm biedt een verbeterde beveiliging bij de toegang tot het netwerk via een bekabelde of draadloze verbinding. Bovendien kan de 'On Demand Image Overwrite', die langs elektronische weg data op de harde schijf van het systeem verwijdert, nu worden geprogrammeerd om elke dag op dezelfde tijd te werken, bijvoorbeeld na kantooruren.

Er zijn bovendien nieuwe scanfaciliteiten beschikbaar. 'Scan to Home' stuurt gescande bestanden automatisch van het MFP naar de persoonlijke map van een gebruiker (zoals 'mijn documenten') om de elektronische opslag van documenten te vereenvoudigen en veiliger te maken. Mensen kunnen gebruikmaken van de 'Scan/Print to Mailbox' mogelijkheid om gezamenlijk gebruikte documenten - zoals een blanco onkostenformulier - veilig op het apparaat op te slaan en niet op een server, om het meteen te kunnen terugvinden en te kunnen afdrukken. Dit verhoogt de productiviteit en vermindert de hoeveelheid verkeer in het netwerk.

Prijzen en beschikbaarheid

De WorkCentre 200 serie is per direct verkrijgbaar bij Xerox resellers en begint bij de WorkCentre 232 copier met een adviesverkoopprijs van 5.339,-- euro exclusief btw. Kleine tot middelgrote bedrijven en grote ondernemingen kunnen ervoor kiezen het systeem aan te schaffen met een PagePack respectievelijk eClick tellertikcontract. Deze contracten omvatten de verbruiksproducten, de bevoorrading en het onderhoud en stellen de klanten in staat om de algehele kosten op kantoor beter in de hand te houden door een betere greep op de lopende kosten.

Xerox Europe
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide reeks aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling/-beheer en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen.

Klantcontacten
Voor meer informatie over Xerox en de producten: bel 0346 - 255 255 of kijk op www.xerox.nl.

Mediacontacten
Xerox (Nederland) B.V., Patty de Jong, Communications Manager, tel.: 0346 - 255 770,
email: patty.dejong@xerox.com

VerkroostPR (voor Xerox), Herman Verkroost, tel.: 030 - 229 20 05,
email: hav@verkroostpr.nl