Breukelen -- Xerox (Nederland) b.v. en het in Rijswijk Z-H gevestigde TEPEDE hebben een nieuwe overeenkomst afgesloten voor de verkoop en distributie door TEPEDE van de Xerox grootformaat printsystemen. De hernieuwde overeenkomst, die een tijdsduur heeft van drie jaar, was noodzakelijk geworden om enkele extra partners voor de verkoop van deze systemen te kunnen inschakelen. TEPEDE richt zich vooral op de Xerox zwart/wit producten voor de tekenkamer- en engineering markt. Om de gehele markt voor het totale, brede Xerox-assortiment zo goed mogelijk te kunnen bewerken, is in goed overleg besloten om naast TEPEDE ook de Xerox partners Gedon Groep in Almelo/Groningen, Xtandit in Woerden en KC Beuningen in Beuningen bij de verkoop van de grootformaatsystemen te betrekken. TEPEDE is voor Xerox overigens ook actief in Belgi en Duitsland.

Dick Nijenhuis, algemeen directeur van TEPEDE: "Ik heb volkomen begrip voor het feit dat wij de Xerox systemen niet meer exclusief in Nederland kunnen vertegenwoordigen. Wij richten ons weliswaar op een belangrijk en groot marktsegment voor de grootformaatsystemen van Xerox, feit is echter dat we niet de totale markt willen afdekken en bewerken. We zijn heel content met deze nieuwe overeenkomst."

Namens Xerox werd de overeenkomst ondertekend door Martijn Brand, Director Office Systems, SMB & Channels. "We zijn blij dat de uitstekende relatie die Xerox sinds jaar en dag heeft met TEPEDE wordt bestendigd", aldus Brand. "Grootformaat is een interessante groeimarkt voor Xerox en mede door de uitbreiding van ons verkoopnetwerk met een drietal extra partners, verwachten we in Nederland een duidelijke groei van ons marktaandeel. Xerox heeft voor elke wens of behoefte van de klant de beste afdruktechnologie; ook in grootformaatsystemen."

Die groei wordt mede gestimuleerd door een belangrijk en succesvol nieuw product, het instapmodel voor grootformaat zwart/wit printen, de Xerox 6204. "Met dit systeem heeft Xerox werkelijk in de roos geschoten", meent Dick Nijenhuis. "De Xerox 6204 print vier A1- of twee A0-afbeeldingen per minuut en scant met een snelheid van drie inches per seconde, terwijl de afdrukkwaliteit - zeer fijne lijnen en zachte grijsverlopen - indrukwekkend is te noemen. Daarnaast is het systeem door de ingebouwde printcontroller zeer gemakkelijk in de workflow van de bestaande netwerkomgeving bij de klant te integreren. Het is een ideaal, en tegelijkertijd zeer betaalbaar systeem voor bedrijven die willen overstappen van analoog naar digitaal printen, of voor diegenen die voor het eerst de markt voor grootformaat printen betreden."

Xerox Europe
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide reeks aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling/-beheer en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox..com

Onder de noemer 'The New Business of Printing' heeft Xerox het in de markt grootste portfolio 'state-of-the-art' digitale printsystemen, oplossingen en diensten ontwikkeld. Daartoe behoren tevens gestroomlijnde en efficinte workflow-oplossingen, alsmede een pakket oplossingen om klanten te helpen om hun business te ontwikkelen en groeimogelijkheden op de langere termijn te realiseren. In de veranderende markt voor druk- en printwerk zijn dat de drie elementen die Xerox-klanten helpen om beter te presteren en de productiviteit te verbeteren. En daardoor meer winstmogelijkheden te creren.

Xerox Graphic Arts Premier Partners zijn leden van een door Xerox genitieerd, wereldwijd netwerk van grafimediabedrijven die tot de meest geavanceerde en ervaren digitale drukkers in hun land behoren. Door hun printopdrachten bij Premier Partners onder te brengen, zijn klanten verzekerd van de levering van hoge kwaliteit digitaal vervaardigd drukwerk, uitgevoerd door vooraanstaande ondernemingen, die zijn toegerust met de nieuwste en beste technologie.

Voor meer informatie over het Xerox Premier Partner netwerk kijk op www.xerox.com/xpp.

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen.

Klantcontacten
Voor meer informatie over Xerox en de producten: bel 0346 - 255 255 of kijk op www.xerox.nl.

Mediacontacten
Xerox (Nederland) B.V., Patty de Jong, Communications Manager, tel.: 0346 - 255 770,
email: patty.dejong@xerox.com

TEPEDE, Dick Nijenhuis, algemeen directeur, tel.: 070 - 319 67 00,
email: dick.nijenhuis@nl.tepede.com

VerkroostPR (voor Xerox), Herman Verkroost, tel.: 030 - 229 20 05,
email: hav@verkroostpr.nl