Breukelen - Xerox kondigde vandaag de volgende fase van haar Alliance Partner (XAP) programma aan, een initiatief om de creatieve krachten van de meest vooraanstaande systeemontwikkelaars ter wereld te bundelen om de ontwikkeling van de werkplek van morgen te versnellen. Het nieuwe partnerprogramma smeedt de beste van de bestaande Amerikaanse en Europese programma’s om tot n coherent wereldwijd programma, waarin de partners gestimuleerd worden om gebruik te maken van het Xerox Extensible Interface Platform (EIP). Hiermee wordt een nieuwe, efficinte werkomgeving gecrerd die is gebaseerd op 'slimmere' multifunctionele producten (MFP's): de zogenaamde ‘smart MFP’.

Zoals bij alle Xerox-initiatieven luidt de doelstelling: het voor klanten en de partners gemakkelijker te maken om hun activiteiten op een efficintere manier uit te voeren. Door deze twee programma’s samen te voegen wil Xerox de ontwikkeling en de systeemintegratie naar een hoger niveau tillen. De onderneming heeft in het partnerprogramma drie nieuwe niveaus van ‘excellence’ ingevoerd: Developer, Gold en Platinum. "Wij hebben de criteria voor partnering in dit segment opnieuw gedefinieerd en alle partners hebben nu dezelfde mogelijkheden en kansen", aldus Rogrio Fangueiro, Director and General Manager, Office Group, Xerox Europe. "Wij erkennen de enorme bijdrage die onze partners hebben geleverd aan de ontwikkeling van ‘smart MFP’s’ en wij streven er constant naar om hun inspanningen te belonen."

De beweegredenen van het partnerprogramma zijn er in essentie op gericht om een omgeving te scheppen die de best mogelijke kansen biedt in deze snel groeiende markt. Xerox is gemotiveerd om de partners in de diverse kanalen alle mogelijke resources en ondersteuning te bieden die de voedingsbodem zijn voor een snelle groei. Dit omvat ontwikkeltools, marketingtools en toegang tot de Xerox partnerportal, waar partners elkaar wederzijds ondersteuning kunnen bieden en cruciale marktinformatie kunnen delen. De actievere en gemotiveerdere deelnemers in het programma die het Gold en Platinum lidmaatschap verwerven, zullen worden beloond met verdere voordelen zoals business development.

De eerste partner die de Platinum status heeft bereikt, is X-Solutions. De in Nederland gevestigde specialist in systeemintegratie is een wereldwijd gerespecteerde leverancier van workflow oplossingen en is al geruime tijd een partner van Xerox.

Frans Lenting, Sales en Marketing Director bij X-Solutions, meent: "Smart MFP’s zullen de werkplek van de toekomst worden en bij het betreden van nieuwe paden kun je geen betere partner hebben dan Xerox. De toekomst van de workflow zal gebaseerd zijn op samenwerking en Xerox heeft een lange staat van dienst als voortrekker op het gebied van vernieuwing en transformatie, of het nu gaat om kleurenprinters of om webdiensten."

Analisten hebben de ‘smart MFP’ als n van de groeimarkten van de toekomst aangeduid. Overal waar een MFP staat opgesteld, of het nu om een bedrijfsomgeving gaat, een luchthavenlounge of een Internetcaf, biedt deze toegang tot een verscheidenheid van geavanceerde applicaties. Persoonlijke documenten kunnen worden opgehaald via een webbrowser op de MFP, terwijl nieuwe informatie en gegevens in systemen kunnen worden ingevoerd door gebruik te maken van de diverse functies van het apparaat, zoals de scanfunctie. Met een efficinte interface met alle mogelijke applicaties van een onderneming, kan de nieuwe ‘smart MFP’ waardevolle nieuwe interactiepunten met het netwerk creren.

Voor de branche zelf is het echter de uitdaging om de efficinte interface te scheppen die dit allemaal mogelijk maakt. De EIP-strategie van Xerox is een centraal element in haar missie om toonaangevend te zijn in de ontwikkeling van het MFP speelveld, legt Fangueiro uit. "De vraag naar ‘smart MFP’s’ zal groeien naarmate men er beter in slaagt antwoord te bieden op de uitdagingen van integratie. Xerox helpt bij deze uitdagingen om op die manier een aanzienlijke toegevoegde waarde te scheppen voor onze partners en hun klanten", zegt hij. De Xerox Alliance partners zullen hun voordeel kunnen doen met de toegang tot de wereldwijde resources, technologien, producten en experts van Xerox.

"Samen kunnen wij nieuwe technologien, diensten en oplossingen leveren, die onze klanten in alle opzichten waar voor hun geld bieden. Xerox begint en onderhoudt deze partnerschappen om n reden: resultaat boeken voor alle betrokkenen", aldus Fangueiro. "Wij streven ernaar om kansen te creren om de verkoop stapsgewijs te verhogen, om additionele omzetstromen te genereren en om een groter omzetpotentieel te creren."

Partners krijgen bovendien toegang tot de softwareontwikkelingspakketten van Xerox. EIP van Xerox stelt ontwikkelaars in staat om op een eenvoudige manier server-based applicaties te creren, die kunnen worden geconfigureerd voor het ‘touchscreen’ of de gebruikersinterface van een multifunctioneel Xerox systeem. EIP is gebaseerd op webstandaarden zoals HTML, CSS, XML en JavaScript. Het maakt bovendien gebruik van veilige standaard protocols zoals HTTPS en SSL.

Op dit moment heeft Xerox 54 Alliance Partners, die meer dan 60 oplossingen aanbieden die gentegreerd zijn in alle belangrijke zakelijke systemen, waaronder die van Oracle, SAP, Microsoft, Documentum, IBM Software, Sage, FileNet en Adobe.

www.xerox-solutions.com/Partners

Xerox Europe

Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Klantcontacten
Voor meer informatie over Xerox en de producten: bel 0346 - 255 255 of kijk op www.xerox.nl

Mediacontacten
Xerox (Nederland) B.V., Patty de Jong, Communications Manager, tel.: 0346 - 255 770,email: patty.dejong@xerox.com

VerkroostPR (voor Xerox), Herman Verkroost, tel.: 030 - 229 20 05, email: hav@verkroostpr.nl