Breukelen : Xerox helpt bedrijven de productiviteit van hun werknemers te optimaliseren met de introductie van nieuwe geavanceerde WorkCentre multifunctionele systemen. De WorkCentre 7300-serie behoort tot de eerste systemen met het Xerox Extensible Interface Platform (EIP) en wordt vandaag in Europa gepresenteerd. EIP is gebaseerd op standaard webtools die snelle softwareontwikkeling mogelijk maken en biedt vele mogelijkheden die naar wens kunnen worden aangepast en geleverd op de nieuwe systemen.

De multifunctionele kleurensystemen WorkCentre 7328, 7335 en 7345 zijn ontworpen voor het midden- en kleinbedrijf of ondernemingswerkgroepen en bieden organisaties de mogelijkheid hoogwaardige kleurenafdrukken en alledaagse bedrijfsdocumenten efficint en kosteneffectief te printen en beheren. Tot de softwareoplossingen die al zijn ontwikkeld door Xerox en Alliance Partners - zoals Omtool, Equitrac, Nuance, X-Solutions en KOFAX – behoren nieuwe print- en scanoplossingen, toepassingen voor apparaatbeheer en -administratie, beveiliging- en verificatiesystemen en faxserveroplossingen.

De afdruk- en kopieersnelheid van de nieuwe WorkCentre 7300-serie varieert van 26 tot 35 pagina's per minuut (ppm) in kleur en 28 tot 45 ppm in zwart-wit. De A3-systemen kunnen ook scannen en faxen en bevatten nieuwe hulpmiddelen voor de integratie en verbetering van workflows en het beheer van de kleurenkosten. Zo kunnen gebruikers met behulp van ingebouwde postbussen en routingmogelijkheden gemeenschappelijke documenten, zoals standaardformulieren en brochures, opslaan om ze gemakkelijk te kunnen terugvinden en ze rechtstreeks vanaf het apparaat te kunnen afdrukken. Daarnaast kunnen klanten de kleurenkosten beheren met gebruiksvriendelijke toegangsfuncties.

“Xerox is de uitvinder van de laserprinter, ethernetnetwerken en het eerste digitale MFP. We hebben jaren van onderzoek en ontwikkeling genvesteerd in het ontwerpen van de meest productieve kantooroplossingen in de branche”, zegt Martijn Brand, Director Office Systems, SMB and Channels. “De nieuwe WorkCentre-productlijn is robuust genoeg om aan de eisen van een kantoor te voldoen, meerdere taken tegelijk af te handelen en grotere veiligheid toe te voegen aan het documentbeheer. Met de nieuwe EIP-gebaseerde software betekent dat een hogere productiviteit, een betere workflow en meer mobiliteit voor onze klanten.”

De nieuwe WorkCentre-systemen leveren de geavanceerde beveiligingsfuncties van Xerox om het document, het apparaat en het overdrachtpad te beschermen. Met de functie Encrypted Disk and Image Overwrite worden images automatisch nadat de taak is voltooid of on-demand verwijderd van de vaste schijf. Deze functie, die sinds 2006 standaard is ingebouwd in alle multifunctionele systemen van Xerox, helpt klanten vertrouwelijke informatie op het apparaat te beveiligen.

Naast de postvak- en workflowfuncties kunnen gebruikers gescande documenten in meerdere bestandsindelingen opslaan, waaronder het nieuwe bestandstype XPS van Microsoft en doorzoekbare PDF’s. Documenten die rechtstreeks naar PDF worden gescand, kunnen worden doorzocht op inhoud, doorgestuurd via e-mail en opgeslagen op een PC, op het web of in een documentbeheersysteem.

Gescande documenten die worden gerouteerd naar e-mail of een database worden automatisch gecodeerd. Ze blijven gecodeerd totdat ze worden gedecodeerd door de geautoriseerde ontvanger. Daarnaast bevatten de producten Xerox Standard Accounting, een functie die bedrijven in staat stelt het gebruik te bewaken, limieten in te stellen voor elke gebruiker en de kosten te beheren.

“Kleuren-MFP’s vormen een markt van 3,4 miljard dollar en blijven het snelst groeiende productsegment op het gebied van afdrukapparatuur, doordat steeds meer bedrijven de voordelen gaan inzien van kleurendocumenten”, aldus Matt Marshall, programmadirecteur Europese printers, multifunctionele randapparatuur, weergaveoplossingen en consumentenapparaten van IDC, een wereldwijd marktonderzoeksbureau. “Deze nieuwe systemen, die een aanvulling vormen op een toch al indrukwekkende lijn producten, zullen Xerox helpen extra marktaandeel te veroveren.”

Prijs en verkrijgbaarheid

De multifunctionele kleurensystemen Xerox WorkCentre 7328, 7335 en 7345 zijn verkrijgbaar bij Xerox-resellers en kunnen worden aangeschaft met PagePack en eClick: contracten op basis van kosten per pagina voor respectievelijk het midden- en kleinbedrijf en grote ondernemingen. Deze contracten omvatten verbruiksartikelen, onderdelen en onderhoud en geven klanten de mogelijkheid de totale kosten van het kantoor te verlagen door meer controle uit te oefenen op de lopende kosten.

De Xerox WorkCentre 7328 is direct verkrijgbaar via Xerox-dealers en –distributeurs, met een instapprijs van € 8.800,-.

-XXX-

OPMERKING VOOR DE REDACTIE

Xerox en het Extensible Interface Platform (EIP)

Het Extensible Interface Platform (EIP) van Xerox, dat in oktober 2006 werd aangekondigd, is een softwareplatform dat ontwikkelaars kunnen gebruiken om servergebaseerde toepassingen te bouwen voor multifunctionele printers en dat kan worden geconfigureerd voor de gebruikersinterface van het aanraakscherm van de MFP. Met behulp van deze interface kunnen medewerkers een wachtwoord invoeren en/of een smartcard gebruiken bij de MFP om toegang te krijgen tot een set functies en opties die specifiek zijn ontworpen voor hun behoeften. Een ziekenhuis kan bijvoorbeeld het aanraakscherm van de systemen aanpassen om de patintformulieren beter te kunnen beheren. Door een pictogram op het scherm aan te raken, kan een ziekenhuismedewerker toegang krijgen tot het webgebaseerde documentbeheersysteem van het ziekenhuis en door een lijst met patintformulieren bladeren.

Xerox en zijn Alliance Partners hebben al een breed scala aan documentbeheer- en workflowsoftware ontwikkeld, om organisaties te helpen hun kosten te beheren, de productiviteit te verhogen en de efficintie te verbeteren. Als servicegerichte technologiepartner verandert Xerox de werkplek met nieuwe webgebaseerde services op het MFP – met commercile toepassingen die worden geleverd door bedrijven als Equitrac, Nuance, NSi, Omtool, Streem Communications en X-Solutions. Softwareontwikkelaars, onafhankelijke softwareleveranciers, systeemintegrators en interne ontwikkelaars ontvangen een geavanceerde, uitgebreide en gebruiksvriendelijke SDK (Software Development Kit). Toepassingen kunnen snel worden gebouwd met behulp van standaard webontwikkeltools, modulaire API’s (Application Programming Interfaces) en diverse EIP-webservices.

Ga voor een exemplaar van het Xerox EIP White Paper naar: http://www.office.xerox.com/eip/prnt/nlnl

Over Xerox Europe

Xerox Europe, de Europese tak van Xerox Corporation, brengt een uitgebreid assortiment Xerox-producten, -oplossingen en -diensten en de bijbehorende supplies en software op de markt. De producten en diensten richten zich op drie hoofdgebieden: kleine en grote kantoren, productieomgevingen voor drukwerk en grafische vormgeving en diensten als consultancy, systeemdesign en -beheer en document outsourcing.

Xerox Europe heeft daarnaast productie- en logistiekafdelingen in Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland en een faciliteit voor onderzoek en ontwikkeling (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Ga voor meer informatie naar www.xerox.com

Xerox is een handelsmerk van Xerox Corporation. Alle merken en productnamen die niet van Xerox zijn, zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van de betreffende bedrijven. Prijzen, functies, specificaties, mogelijkheden, uiterlijk en verkrijgbaarheid van producten en diensten van Xerox kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

Klantcontacten

Voor meer informatie over Xerox en de producten: bel 0346 - 255 255 of kijk op www.xerox.nl

Mediacontacten

Xerox (Nederland) B.V., Patty de Jong, Communications Manager, tel.: 0346 - 255 770, email: patty.dejong@xerox.com

Trimedia, Petra de Jongh, tel. 023 – 750 32 10, email: pdejongh@trimediabenelux.com

Ga voor meer informatie over Xerox, productfoto’s en het opvragen van RSS-nieuwsfeeds naar www.xerox.com/news. XEROX en WorkCentre zijn handelsmerken van XEROX CORPORATION. Prijzen, functies, specificaties, mogelijkheden, uiterlijk en verkrijgbaarheid van producten en diensten van Xerox kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. ENERGY STAR en het handelsmerk ENERGY STAR zijn geregistreerde handelsmerken in de VS.