Breukelen - Twee van de nieuwste multifunctionele Xerox printers, het WorkCentre 7428 en het WorkCentre 7435, zijn door het gerenommeerde onafhankelijke testlab Buyers Laboratory Inc. (BLI), onderscheiden met een 'Outstanding Achievement Award' voor hun energie-efficintie.

Uit de tests van BLI kwam naar voren dat de machines van Xerox aanzienlijk minder energie gebruiken dan alle concurrerende machines in de testgroep. De verwachte jaarlijkse energiekosten voor zowel het WorkCentre 7435 als het 7428 zijn veruit het laagst: respectievelijk 65,5 procent en 57,7 procent lager dan het gemiddelde in de testgroep.

"Uit de tests blijkt ook dat de Xerox-modellen hun lage energieverbruik behalen zonder concessies te doen op de productiviteit", aldus Joe Tischner, BLI Test Specialist. "De WorkCentres hebben een snellere hersteltijd vanuit hun energie-, slaap- en stationaire modus." Dit alles betekent minder gevolgen voor het milieu en lagere exploitatiekosten voor gebruikers in het klein-, midden- en grootbedrijf.

De WorkCentre 7400-serie bestaat uit drie modellen, het WorkCentre 7425, het WorkCentre 7428 en het WorkCentre 7435, en drukt tot 35 ppm in kleur en zwart-wit. De apparaten bevatten plastic uit biomassa, dat leidt tot 16 procent minder CO2-uitstoot tijdens de productie dan bij gebruik van normaal plastic. De multifunctionele kleurenprinters zijn uitgerust met de geavanceerde HiQ LED technologie, die 1200x2400 dpi afdrukkwaliteit levert en zorgt voor betere registratie en duidelijkere lijnen in afbeeldingen en tekst.

De WorkCentre 7400-serie voldoet aan de Energy Star en 'Der Blaue Engel' standaarden en is hiermee n van de meest efficinte en innovatieve A3-productlijnen van Xerox.

- XXX -

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com .

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Over Buyers Labatory
Al 48 jaar is Buyers Lab (BLI) het grootste onafhankelijke kantoorapparatuur testlaboratorium. En publiceert de meest uitgebreide en nauwkeurige testrapporten over document imaging apparatuur. Door uitgebreide testen in de US en UK van copiers, printers, faxen, scanners, grootformaatprinters en multifunctionals is BLI een waardevolle bron voor professionele gebruikers. De databases van het bedrijf omvatten meer dan 12.000 producten wereldwijd, die allemaal beschikbaar zijn als onderdeel van bliQ, de webgebaseerde encyclopedische bronnen van BLI. Meer informatie is te vinden op

-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.

Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com

Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Marianne van Barneveld +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl

Buyers Lab
Dean Armstrong, +44 (0) 118 977 2000, dean.armstrong@buyerslab.com